Матчі - 15-03-2020, 09:03 - admin 775

“Ворскла” везе з Києва нічию

Полтавці виглядали цікавіше суперника, але виграти не змогли.
“Ворскла” везе з Києва нічию

“Олімпік” (Донецьк)-“Ворскла” (Полтава) 1:1 (1:1)

Протокол матчу.

Після вдалої поїздки до Чернігова на «Ворсклу» чекав ще один виїзний матч – в Києві проти донецького «Олімпіка».

Донеччани не грали в кубку, тому на підготовку до зустрічі з полтавцями мали на кілька днів більше. Це створювало передумови для кращої фізичної готовності, що могло датися взнаки наприкінці матчу. Однак, у «Олімпіка» були свої проблеми. Матч в Полтаві став останнім в якості головного тренера команди для Вісенте Гомеса, тому господарів до гри готував Ігор Климовський. Також через перебір жовтих карток пропускали зустріч важливі для донецької команди футболісти – Зотько, Дегтярьов, Захедітабар та Кравчук. У результаті «Олімпік», який на разі не має дублюючого складу, не зумів заповнити всі можливі позиції в заявці на гру.

Сам матч проходив цікаво. Перш за все через те, що жодна з команд не грала на нічию. Першим пощастило «Олімпіку». Донеччани перехопили пас ворсклян на чужій половині поля й організували швидку контратаку лівим флангом. З першим ударом Різник впорався. Але відтягнув взяття воріт лише на мить: Баланюк відразу добив м’яча в порожні ворота з кількох метрів.

Шанс відігратися «Ворскла» отримала вже через хвилину. Воротар донеччан Кичак незграбно опрацював пас назад від партнера й подарував м’яча Луїзао. Довелося порушувати правила. Козик призначив пенальті й показав Кичаку жовту картку. До «позначки» підійшов Шехіч і пробив невдало: не сильно, не в кут й на зручній для воротаря висоті. Кичаку вдалося виправити власну помилку.

Юрій Максимов не пробачив Шехіча й ще до перерви замінив його на Кулача. Заміна зіграла швидко. На 42-й хвилині активний Кане прострелив з лівого флангу, захисник «Олімпіка» вибив м’яча прямо на Кулача. Влад ударом зльоту під поперечину зрівняв рахунок.

Після перерви «Ворскла» не підсіла фізично й мала кілька хороших нагод для того, щоб вийти вперед. Не поталанило Кане, який був першим на підбиранні після подачі кутового й пробивав зльоту – стійка. Могли карати «Олімпік» за провал на правому фланзі захисту спочатку Степанюк, а потім Луїзао. Руслан не наважився перекидати Кичака, який далеко вийшов з воріт для того, щоб виправити помилку захисників. Нападник ворсклян відпасував вправо на бразильця. Удар Луїзао з зручної позиції пройшов вище воріт. Реакція Максимова не забарилася. Як і в випадку з Шехічем, через кілька хвилин Луїзао достроково покинув поле, а замість нього вийшов Васін. Денис міг принести перемогу «Ворсклі». За кілька хвилин він пробивав з гострого кута після пасу Кулача. Кичак зіграв надійно й удар відбив.

До честі господарів, вони не грали на утримання рахунку. Хоча у другому таймі через травму втратили провідного оборонця Гришка. «Олімпік» при нагоді атакував і перед самим фінальним свистком міг вирвати перемогу. Балашов прослизнув між Різником й Пердутою. У цьому моменті голкіпер ворсклян вчасно вийшов з воріт і не дав шансів гравцю донецької команди для результативного удару. Ігор Пердута зіткнувся з Різником й час, що залишився до фінального свистка, догравав накульгуючи. Сподіваємося, що це не серйозне пошкодження й Ігор буде готовий грати в наступному матчі.

У підсумку 1:1 – нічия, яка не влаштувала нікого. Жодна з команд не залишила поле переможеною. А «Ворскла» ще й перервала серію з дев’яти виїзних поразок поспіль у Favbet Лізі.

Олександр Данник

Погода