Матчі - 01-11-2020, 07:11 - admin 1788

“Ворскла” зазнає першої поразки в сезоні

Полтавці не змогли розпечатати ворота аутсайдера навіть з пенальті.
“Ворскла” зазнає першої поразки в сезоні

ПФК “Львів” – “Ворскла” (Полтава) 1:0 (1:0)

Протокол матчу.

До матчу з «Львовом» «Ворскла» підходила з втратою двох гравців основного складу. Пуцлін і Альюн не могли допомогти команді через дискваліфікації.

Місце хорватського півзахисника зайняв молодий Артем Челядін, а ось відсутність Альюна Юрій Максимов компенсував поверненням до класичної схеми 4-4-2, при якій у центрі захисту розташовується два гравці.

Хто знає, можливо, саме широкого кроку й довгих ніг Альюна не вистачило нашій команді на 27-й хвилині, щоб зупинити прохід Назарія Нича. Нападник львів’ян не зустрів серйозного опору від суперників й сміливо пішов на ворота, а потім, не зближуючись з Якубу, спокійно пробив повз Дмитра Різника – 1:0.

До того, як рахунок був відкритий, трапилося три події, які заслуговують на увагу. Перша – жовта картка й травма Владислава Кулача. Тепер нападник точно не зіграє в наступному турі проти «Зорі» через дискваліфікацію. Друга – небезпечний удар у виконанні Нича. Львів’янин цілив у дальню “дев’ятку”, проте промахнувся. Третя – момент у «Ворскли». Павлу Ребенку вдався шикарний удар з лівої ноги з-за меж штрафного майданчика. У цьому моменті класно зіграв Костик, який дістав м’яча з «дев’ятки».

Після того, як «Ворскла» пропустила, стало зрозуміло, що легко очки в цьому матчі не дадуться. Господарі дуже ретельно дбали про захист власних воріт і пройти наднасичену оборону було важко.

У перерві Юрій Максимов пішов на ризик, знявши з гри опорного півзахисника Челядіна й випустивши на поле Дмитра Щербака, який більше тяжіє до атаки. Дмитро так активно увійшов у гру, що ледь не заробив вилучення відразу після того, як суперник розіграв м’яча з центра поля. Ігор Пасхал довго передивлявся повтор моменту й у підсумку оцінив відмашку півзахисника полтавців жовтою карткою.

У другому таймі перевага «Ворскли» в володінні м’ячем буда дуже великою. Проте всі передачі до штрафного майданчика зазвичай не знаходили адресата. Лише двічі головою зміг пробити Пешіч – неточно.

Чим менше часу залишалося до кінця матчу, тим частіше захисники нашої команди йшли вперед. У такі моменти львів’яни мали кілька хороших можливостей, щоб збільшити рахунок, використовуючи довгі передачі вперед у розрахунку на швидкісні якості своїх атакуючих гравців. Кілька разів захисників страхував Різник, а небезпечний удар Антві прийняв на себе Олександр Скляр.

З урахуванням всіх затримок арбітр додав до основного часу аж сім хвилин. В одній з останніх атак м’яч після удару Пердути з близької відстані заблокував рукою гравець «Львова». Пасхал передивився момент й підтвердив своє рішення – пенальті. До м‘яча підійшов Кане і … сильно пробив у той кут, куди вже летів Костик. Молодий воротар «Львова» удар малійського легіонера відбив і став героєм матчу, принісши своїй команді першу перемогу в чемпіонаті.

«Ворскла» ж уперше в сезоні програла. Сьогодні проти неї налаштувалися й билися, як проти лідера. А позиційні атаки ніколи не були головним козирем полтавської команди, навіть при наявності такого технічного футболіста, як Ібрахім Кане.

Сподіваємося, що ця поразка позитивно вплине на команду й надасть їй необхідний струс перед матчем наступного туру проти луганської «Зорі».

Олександр Данник

Погода