- 10-04-2009, 05:04 - sasa 341

Єврокубки нам не до снаги?

Єврокубки нам не до снаги?

Матч у Дніпропетровську може дати чітку відповідь, за що ж ”Ворскла” буде боротися у цьому сезоні. Мета потрапляння у єврокубки, яку озвучив напередодні другого кола Олег Бабаєв із кожним туром виглядає усе більш примарною і деякі вболівальники біло-зелених просять команду просто з гідністю завершити сезон і відкинути будь-які думки про Європу.

Подібні міркування висловив і Микола Павлов, який після програного матчу з ”Іллічівцем” змушений був визнати, що, можливо, задача на сезон, яку поставило керівництво, поки команді не до снаги.

Для ”Дніпра” ж цей матч перетворюється ледь не на головний матч сезону. Достатньо лише глянути на турнірну таблицю, щоб побачити, що у разі перемоги дніпряни скоротять відстань до ”Ворскли” до п’яти очок. А це з врахуванням семи турів, що залишаться до завершення чемпіонату і складного календаря ”Ворскли” дає дніпропетровцям відмінні шанси поборотися за зону УЄФА, яка ще кілька турів тому давалася для них чимось на зразок фантастики. Матч із ”Металістом” за накалом боротьби пройшов на хорошому рівні і ”Дніпро” навіть у меншості ”возив” харків’ян на їх полі у другому таймі. І хоча команда і програла, але з таким настроєм на боротьбу їм до снаги перемогти будь-якого суперника. Тим паче на своєму полі. До мінусів дніпропетровців варто віднести дві дискваліфікації. Не допоможуть команді вилучений у матчі з ”Металістом” Боровик (його місце, скоріш за все, займе Кернозенко) і полтавець Руслан Ротань, який нахапав жовтих карток.

У ”Ворскли” особливих кадрових проблем нема. Скоріш за все повернеться до основи Геннадій Медведєв, який пропускав попередній матч через міні-ушкодження. Замінити він має Бойка, який, як і вся оборона, провалив матч із ”Іллічівцем”. Черговий головний біль має виникнути у Павлова при визначенні форварда. Не думаю, що їх буде два. Адже до такої схеми Микола Петрович переходить лише у екстрених випадках (як от матч із ”Іллічівцем”). А коли ”Ворскла” грала у два нападники на виїзді і взагалі пригадати важко. Матч попереднього туру показав, що Янузі, мабуть, є найсильнішим нападником із тих, що є зараз у команді. І хоча він сам не забив, але своїми швидкими маневрами просто вимотував оборону суперника. У нього є те, чого немає ні у нинішнього Сачка, ні у Чичикова – гарна швидкість. А це саме те, що потрібно у виїзній контратакуючій грі проти такої команди, як ”Дніпро”. Але, можливо, Микола Петрович знову нас здивує кадровими перестановками, як у матчі з ”Динамо”, який полтавці з тріском провалили. Але реалії на сьогодні такі, що дуже варіювати складом наш тренер не може через куцу лаву запасних.

І наостанок дуже ”приємна” новина для тих, хто збирається відвідати в суботу новеньку ”Дніпро-Арену”. Офіційний сайт ”Дніпра” повідомляє, що ціни на квитки суттєво піднялася. Відтепер вони коштуватимуть: у сектори №4-14, 20-30 – 10 гривень; в сектори №2, 3, 15, 19, 31, 32 – 20 гривень; в сектори №1, 16, 18, 33 – 30 гривень, в сектор №17 – 40 гривень; у ресторан – 100 гривень.

Орієнтовні склади команд:

Дніпро”: Кернозенко, Сердюк, Русол, Лисицький, Алсідес, Денісов, Холєк, Назаренко, Коноплянка, Бєлік, Гоменюк.
Ворскла”: Долганський, Цуррі, Медведєв, Далку, Ярмаш, Краснопьоров, Єсін, Ярошенко, Маркоскі, Кулаков, Янузі.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода