Матчі - 05-10-2019, 10:10 - admin 1597

Врятоване очко

"Ворскла" рятується в матчі з "Маріуполем" у доданий час.
Врятоване очко

“Ворскла” (Полтава)-“Маріуполь” 1:1 (0:0)

Протокол матчу.

Смутні часи у «Ворсклі» продовжуються. Полтавці, хоч і врятували нічию в  домашньому матчі проти «Маріуполя», по грі залишили дуже багато запитань. Цілісної команди в Віталія Косовського як не було, так і немає.

Що стосується безпосередньо матчу, то на його перебіг, безсумнівно, вплинув дощ, який йшов безперестанку. Але й за таких умов у першому таймі «Маріуполь» виглядав цікавіше за «Ворсклу». Мінімум три рази гравці «азовців» пробивали метрів з 10-12 по воротам Ткаченка. Маріупольців або підводила точність, або захисники «Ворскли» самовіддано кидалися під удари. Полтавці потурбували Гальчука лише одного разу. Юрій Коломоєць пробивав з лінії штрафного майданчика – воротар зіграв надійно.

Після перерви на поле замість Петровіча вийшов Стрижак, який непогано увійшов у гру в матчі проти «Дніпра-1». Цього разу півзахисник теж трішки додав активності команді в середній лінії. І це було не зайвим, адже на 57-й хвилині настирні маріупольці таки досягли свого. Це Чоботенко «розстріляв» Ткаченка ударом головою з лінії воротарського майданчика після подачі з кутового.

Чим менше часу лишалося до кінця матчу, тим більше проглядалося бажання «Маріуполя» при можливості потягти час й довести матч до мінімальної перемоги. Гості віддали ініціативу «Ворсклі», проте моментів наша команда створила вкрай мало. Пригадується лише вихід на ворота суперника Коломойця. Юрій пробивав з спротивом зі сторони Явороського в дальній кут. Гальчук відбив удар нападника.

Попри все полтавцям вдалося врятувати гру. Зіграла заміна Віталія Косовського. На другій компенсованій хвилині Баєнко подав з лівого флангу до штрафного майданчика, де Денис Васін прийняв м’яча й з розвороту пробив у нижній кут – 1:1.

Залишалося грати ще п’ять хвилин компенсованого часу. Цілком достатньо для того, щоб вирвати перемогу. Подальший хід подій показав, що ближче до неї були маріупольці. Ткаченко двічі переграв у «ближньому бою» Топалова й Вакулу, врятувавши для «Ворскли» нічию.

Олександр Данник

Погода