Відео - 10-01-2019, 08:01 - admin 1925

Як це було: «Дніпро»-«Ворскла»-1998 (відео)

Відеоогляд очного протистояння претендентів на бронзові нагороди Чемпіонату України сезону 1997/98.
Як це було: «Дніпро»-«Ворскла»-1998 (відео)

До 23-го туру Чемпіонату України сезону 1997/98 полтавська «Ворскла» підходила в якості одного з претендентів на бронзові нагороди.

Здобувши бронзу минулого року, команда Віктора Пожечевського хотіла повторити цей успіх. Але проти було як мінімум дві команди – дніпропетровський «Дніпро» і львівські «Карпати». З урахуванням того, що протистояти в черговому турі довелося дніпрянам, матч можна було вважати «матчем за шість очок».

Врешті решт, його «Ворскла» таки виграла. Але надалі настала чорна смуга. Вдома полтавці не змогли перемогти «Прикарпаття», не реалізувавши пенальті на останній хвилині гри. Потім розгром в Києві «Ворсклі» влаштувало «Динамо». До сітки воріт Ковтуна влетіло відразу п’ять сухих м’ячів. А остаточний хрест на бронзових амбіціях полтавців поставив запорізький «Металург», який виграв на виїзді з рахунком 2:1. При цьому з поля були вилучені ворскляни Леженцев і Ковтун.

Фактично після того матчу рішення про відставку прийняв Віктор Пожечевський. Команда переможе під його керівництвом у Тернополі, але кінцівку сезону дограватиме вже під проводом нового наставника – Олександра Довбія. Зазнавши в останніх трьох матчах трьох поразок, «Ворскла» у підсумку фінішує п’ятою. Хоча гра і результат матчу проти «Дніпра» дозволяли сподіватися на краще. Ексклюзивні кадри з тієї гри дозволяють побачити в ділі екзотичного нігерійського легіонера Даніеля Нджоку, насолодитися впевненим виконанням пенальті від Андрія Хомина й одним з трьох голів за «Ворсклу» захисника Йордана Петкова.

Що цікаво, автор голу дніпрян Андрій Головко вже зовсім скоро перебереться до Полтави й буде радувати місцевих вболівальників.

Погода