Гандбол - 16-06-2011, 07:06 - sasa 169

Із ким гратиме \”Динамо\” в Європі?

Із ким гратиме \”Динамо\” в Європі?

Уже зараз гандбольні чемпіонати в європейських країнах завершилися, а значить, можна говорити про майбутніх суперників полтавського \”Динамо\” в Кубку ЄГФ.

 

Звісно, на початкових раундах турніру суперниками наших земляків можуть стати, як кажуть, \”прохідні\” команди. А от якщо \”Динамо\” зможе, наприклад, дійти до 1/8 фіналу, то там будуть уже найвідоміші клуби Європи. Серед них, зокрема, німецькі команди, які перемагають у Кубку ЄГФ протягом останніх 8-ми років! І в наступному турнірі гратиме цьогорічний володар Кубку ЄГФ \”Фрішау\” (Гьоппінген), який у фіналі переміг іншу німецьку команду \”Горссвальдштадт\” (23:21, 30:26). Іншим суперником \”Динамо\” може стати німецький \”Рейн-Некар\” (Льовен), який раніше успішно грав навіть у Лізі чемпіонів. А також іспанські клуби \”Гранолл\’єрс\” (володар Кубка ЄГФ 1995 і 1996 років) і \”Вальядолід\”, російські – \”Каустик\” (Волгоград) і \”Сунгуль\” (Снєжинськ-Челябінськ), французькі – \”Дюнкерк\” і \”Сент-Рафаель\”, датські – \”Скйорн\” і \”Нордшелланд. Також не слід забувати і про сильні команди з Румунії, Хорватії, Швеції, Словенії…

Але не треба й боятися суперників з інших країн. Адже українські гандболісти мають славну історію якраз у Кубку ЄГФ. Команда ЗІІ (Запорізького індустріального інституту) перемогла у 2-му розіграші Кубка ЄГФ (1983 рік), вигравши у фіналі у \”Карлскруни\” (Швеція) – 23:16 і 22:20. У 1985 році ЗІІ програв фінал Кубка ЄГФ лише в один м\’яч \”Міньору\” (Румунія) – 17:22 і 18:14. А донецький \”Шахтар\” у 1996 році був першою командою незалежної України, яка вийшла до фіналу єврокубків. Тоді \”Шахтар\” у фіналі Кубка ЄГФ програв іспанському \”Гранолльєрсу\” – 18:28 і 27:28.

Тож якщо керівництво полтавського \”Динамо\” націлюється у наступному сезоні на боротьбу за золоті медалі в чемпіонаті України, то й на європейській арені, напевно, також треба націлюватися на високий \”орієнтир\”.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода