Першість Полтавщини - 26-04-2010, 09:04 - sasa 283

Закономірний підсумок

Закономірний підсумок

Колос» (Кобеляки) – «Колос» (Дмитрівка) – 1:1
Ісаєнко 60 – Коннов 3-пен.
Судді: О.Біліченко, С.Гостіщев, В.Тулін (усі – Полтава)
Делегат ФФПО: О.Алєксюк.
Кобеляки: Сидорець, Волочай, Я.Ломаков, Колінько (Савченко, 78), Ісаєнко (Савченко, 84), Зінченко (Вовченко, 74), Міщенко, Лупінос, Борзовець (Пащенко, 61), Бажан, Михайлик.
Запасні: Нестеренко, Рєдчиц, Онищенко.
Дмитрівка: Ночовний, Остапець, Кочанов, Колодочка, Пономаренко, Проніченко (Єрмаков, 61), Онуфрієнко, Наливайко, Марченко( Лахно, 73), Коннов, Ніколаєнко.
Запасні: Приймак, Прядко, Новиков, Ходонович
Попередження: Бажан (56) – Пономаренко(6), Наливайко (89)
25 квітня. 15:00.Кобеляки. Стадіон «Колос». 300 глядачів.+16 градусів. Оцінка поля – 4.
Юнаки – 4:1


Статистика матчу:
Удари (в площину): 7(3) – 5(2)
Кутові: 6 – 1
Офсайди: 2 – 4
Фоли: 14 – 19

Так співпало, що перший матч нового сезону на Полтавщині 2010 року відбувся  в Кобеляках.

Кобеляцька команда заявила на новий футбольний сезон 24 гравця. Кістяк команди попереднього року повністю залишився. Новачків як таких немає, лише декілька футболістів перевели з молодіжного складу. Наймолодші в основній команді кобелячан (якщо дивитися на заявку) є  Ярослав Постольник, Володимир Вовченко, Владислав Савченко та Владислав Савченко. Усі хлопці 1992 року народження.

altПеред звітною зустріччю кобелячани провели два товариських матчі . Спочатку у Решетилівці була обіграна місцева команда – 2:1. У переможців обидва голи на рахунку Ярослава Постольника. А минулої суботи «Колос» зустрічався вдома з кременчуцьким «Гірником» – другою командою в області за підсумком 2009 року. Тут нищівна поразка ― 1:5.

Перша гра нового сезону між «колосятами» обіцяла стати цікавою. Взагалі мені хотілося отримати відповідь на одне питання: чи змінилося щось в головній команді «Колоса»?  

На стадіоні спостерігалася досить незвична як для районного центру картина: місця невеличкого стадіону «Колос» перед матчем були лише трішки заповнені глядачами,але згодом людей почало потроху додаватися. Як результат за матчем на трибунах стадіону спостерігало близько 300 глядачів! Це досить незвичне явище для місцевих футбольних матчів. Хочеться вірити, що це не випадковість, і що така (як мінімум) відвідуваність матчів місцевого \”Колоса\” буде й надалі. 

Із самого початку матчу стало зрозуміло, що матч буде цікавим. Перший удар в матчі завдали господарі поля. Олександр Михайлик на 2-й хвилині завдав не сильного удару – голкіпер гостей з ним впорався. Минає хвилина – і рахунок в матчі відкрито! Гості забили вже в першій своїй атаці! Хоча, якщо точніше, господарі самі собі гол “привезли”. Непорозуміння між Коліньком та Сидорцем скористався форвард гостей Сергій Коннов, якого вже в штрафній збив голкіпер господарів. Пенальті. Сам потерпілий його вправно реалізував – 0:1!

Пропустивши «дурний» гол, кобелячани побігли вперед. Непогано пробивали Ісаєнко та Міщенко, однак не точно. На атаки господарів гості агресивно відповіли. Сергій Коннов на 32-й хвилині мав чудовий момент, аби оформити дубль, але ву боротьбі з Міщенком форвард гостей не зміг влучно замкнути кутовий. За чотири хвилини фортуна подарувала господарям відмінний шанс щоб зрівняти рахунок. Партнери
altвивели Олександра Михайлика практично віч-на-віч із Ночовним, але в останню мить капітан гостей Остапець вибив м’яча з під ніг суперника на кутовий. До кінця першої половини команди мали ще по кілька моментів, але результативними вони на жаль не стали.

Другий тайм розпочався масованими атаками кобеляцького «Колоса». Господарі поля за будь-яку ціну прагнули зрівняти рахунок, інколи навіть грали досить грубо. Особливо слід відзначити епізод на 54-й хвилині. Олег Бажан прорвався через оборонні редути гостей, на шляху брутально відштовхнув оборонця дмитрівчан та пройшов по ногах голкіпера Ночовного, за що заслужено отримав жовту картку. Гості чекали на вибачення за грубість, але не дочекалися…
Слід зазначити, що й Олегу моментами також добре діставалося. В одному з моментів гравець гостей навіть розбив йому носа.

По грі було видно, що «гол назрівав». І на 60-й хвилині команда Олександра Янковського таки зрівняла рахунок. Сергій Ісаєнко метрів із 30-ти запустив «парашута». Ночовний був безсилим в цій ситуації – 1:1.

До кінця матчу залишалося ще чимало часу, але по грі було видно, що рахунок не зміниться. Команди мали моменти. Так, кобелячани повинні забивати. Мали гарні моменти Михайлик та Бажан. Могли забити й гості, але фінальний свисток арбітра зафіксував цілком справедливу нічию ― 1:1.

Дивлячись гру, я так і не побачив кардинальних змін в кобеляцькій команді.Так, команда бореться, є самовіддача, проте залишилися ті ж самі помилки та недоробки. Хочеться надіятися,що це все ж таки лише перша гра, і далі буде краще.


Олег ДУБИНА

Погода