Новини - 26-02-2009, 11:02 - Nash 404

Знайомий, незнайомий дубль

Знайомий, незнайомий дубль

Як завжди, напередодні гри основих складів, свою зустріч проведе молодіжний склад “Ворскли”. Першим суперником дублерів у новому році буде молодіжний склад сімферопольської “Таврії”, які, наразі в турнірній таблиці посідають останнє місця. До речі, молодіжний склад “Таврії” й досі не зміг перемогти в поточному сезоні, маючи в своєму активі лише 4 нічиї.

Така вже доля молодіжного складу, постійно змінювати свій склад. Ось і після зими дубль “Ворскли” помітно оновився. А почалося оновлення завтрашнього “Ворскли, як мовиться, з голови. Колишніх наставників молоді Дієва та Рєзніка змінив тандем Свистун – Прокопиненко. Перший раніше працював з кременчуцьким “Кременем”, а про іншого годі говорити – відомий у минулому гравець біло-зелених. Не сперичатимемося чи був це правильний крок чи ні. Маємо те, що маємо. Скажімо колишній керманич дубля Сергій Дієв повернувся до рідного Севастополя, де очолив місцевий клуб – одного з лідерів першої ліги. Отже, нова кров у команду вже була запущена.

Разом із зміною верхівки, помітно змінівся й гравецький склад команди. Ще за Дієва в команду влилося чимало нових футболістів. Пошук нових виконавців тривав і всю зиму. Як ніколи тренери переглянули не однин десяток потенційних новачків. Можливо через це контрольні матчі молодіжки “Ворскли” у зимову перерву закінчувалися як правило з негативним результатом. Однак не варто брати їх до уваги, наразі, головне пошук талановитої молоді. Зрештою, головна мета молодіжної команди – готувати футболістів для основи.

Отже, в п’ятницю проти “Таврії” вийде наполовину оновлений склад, від того, який грав у першому колі. До речі, в на полі суперника, у першому колі, “Ворскла” здолала дубль “Таврії” – 3:2. Причому по ходу гри полтавці перемагали 3:0, але в кінці гри, розслабилися і в останні десять хвилин пропустили два голи. А загалом у матчах дублерів цих команд зігано 9 матчів. 8 перемог на рахунку “Ворскли”, одна перемога на боці “Таврію”. І команди обходилися без нічиїх. Різниця мячів: 26:5. Минулого сезону молодіжний склад полтавців обіграв “Таврію” – 8:0!

Після зими важко відповісти: хто нині у “Ворсклі” є гравцем дубля, а хто основи. Не виключено що за дубль зіграють і два новачки, два Романа: Кунєв та Безус, яких привіз із собою Свистун із Кременчука. І хоч вони вже зараз перебувають на межі між основою і дублем, все одно у них більше шансів зіграти за дубль, ніж сидіти на лаві запасних у матчі основи

До речі, матч молодіжних складів “Ворскли” й “Таврії” відбудеться на тренувальній базі біло-зелених у Крутому Березі. Раніше тут молодіжний склад провів лише одну гру. 16 травня минулого року “Ворскла” приймала охтирський “Нафтовик”. Тоді молодь поступилася – 0:2.

Звичайно, місце проведення матчу не зовсім вдале для болільників. Адже “Лтава” зовсім не облаштована для глядачів. І стадіоном називається чисто умовно. Однак, зважемо на погодні умови. Власники стадіону “Локомотив”, де переважно грає дубль, нині ніхто не дадуть псувати. Там ще ФК “Полтаві” грати.

Отже, матч молодіжних складів пройде на тренувальному полі ФК “Ворскла” 27 лютого. Початок о 13.00. Бажаючи відвідати зустріч, зможуть дістатися місця проведення гри, рейсовими автобусоми, який їдуть до Вакуленців.

Погода