- 15-04-2009, 01:04 - sasa 301

Знову норвежець у Полтаві

Знову норвежець у Полтаві

Офіційний сайт комітету арбітрів ФФУ оприлюднив список арбітрів на матчі 24 туру української Прем\’єр-ліги. Зокрема центральний поєдинок туру між полтавською ”Ворсклою” та харківським ”Металістом”, на прохання полтавської сторони, і за регламентом змагань, обслуговуватиме іноземна бригада арбітрів.

18 квітня на поле стадіону ”Ворскла” команди виведе норвежець, один із найдосвідченіший рефері Європи Том Геннінґ Овребо (Tom Henning Øvrebø). Народився Овребо 26 червня 1966 року в Осло. За професією — лікар-психолог. Зріст — 187 см, вага — 90 кг. Вільно володіє норвезькою, англійською, німецькою мовами. Він є арбітром ФІФА з 1994 року. А матчі норвезького чемпіонату почав обслуговувати ще 1992 року.

Без сумніву найдосвідченіший та найавторитетніший арбітр Норвегії. П\’ять разів за останні сім років отримував звання кращого рефері країни (так звана ”премія Кніксона”) у 2001, 2002, 2003, 2005 та 2006 рр.

Українцям Овребо добре відомий за його роботою. Не так давно колоритний скандинав обслуговував півфінальний поєдинок кубку країни між ”Динамо” та донецьким ”Металургом”. А ще раніше судив матч відбірного раунду на Євро-2008 між збірними України та Франції.

В активі норвежця матчі національних збірних, кваліфікаційних турнірів чемпіонатів світу та Європи, Кубку УЄФА та Ліги Чемпіонів, королівської скандинавської ліги, чемпіонату Норвегії.

У минулорічному розіграшу Ліги Чемпіонів Овребо вилучив аргентинського захисника міланського ”Інтера” Ніколаса Бурдіссо, чим викликав незадоволення представників ”Інтера”. Також відомий тим, що під час матчу Ліги Чемпіонів ”Лаціо” – ”Динамо” (Бухарест) вилучив одразу трьох римлян та одного румуна, крім того показав ще вісім жовтих карток.

Допомагатимуть Овребо облсуговати матч його співвітчизники: Ґейр Аґе Голен та Ерік Раестад. Делегат ФФУ — Григорій Сімонов (Київ). Інспектор — Вадим Шевченко (Київ).

Нагадаємо, що в цьому сезоні матчі ”Ворскли” вже вдруге обслуговуватиме іноземний арбітр. У матчі 13-го туру 2 листопада 2008 року також норвежець Терьє Хауґе обслуговував матч ”Ворскла” – ”Металург” (Донецьк).

Погода