- 22-05-2010, 11:05 - sasa 167

Знову перемогли юні лубенці

Знову перемогли юні лубенці

У Лубнах на стадіоні «Центральний» три дні тривали обласні фінальні змагання з футболу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл (юнаки 1998-1999 років народження).

За чемпіонство вели боротьбу сім команд з ДЮСШ, які були розподілені на дві групи. Як повідомив суддя змагань Юрій Юрченко, результати матчів у групі «А» такі: Лубни – Велика Багачка 7:0, Велика Багачка – Кобеляки 1:5, Лубни – Кобеляки 3:2. Група «Б»: Чутове – Хорол 2:2, Карлівка – Гадяч 0:2, Хорол – Гадяч 1:2, Карлівка – Чутове 0:2, Хорол – Карлівка 1:2, Чутове – Гадяч 0:3. У поєдинку за третє місце команда з Чутового (тренер Олександр Олефір) здолала 2:1 кобеляцьких футболістів (голи: Свірідов, Кольчугін – Корнієнко). Напружено пройшов головний фінал. Адже на полі зустрілися кращі на сьогодні дві команди області цього віку, які очолюють досвідчені і відомі на Полтавщині тренери – Олександр Сердюк (Лубни) і Василь Ванда (Гадяч). Єдиний гол, проведений лубенцем Андрієм Карчавою у першому таймі зі штрафного (м’яч метрів з 30 влетів у самісіньку «дев’ятку») і вирішив долю зустрічі на користь господарів.

До цього турніру, який проходив під патронатом обласного управління освіти і науки, хочеться додати два «штрихи». По-перше, переможець і призери не отримали, навіть, грамоти, не кажучи за якісь там кубки чи медалі. Тобто, мабуть, не було ніякого кошторису на їх проведення. По-друге, чомусь, навіть, до фінальної стадії цих змагань не пробилися команди з Полтави і Кременчука. Невже відсутні юні футболісти цього віку у великих містах області?..

Нагадаємо любителям футболу, що саме цим переможним складом лубенська команда нещодавно стала кращою в області на турнірі на призи Клубу «Шкіряний м’яч» і 26 травня в Лубнах захищатиме честь Полтавщини у всеукраїнських зональних змаганнях серед переможців подібних турнірів з Дніпропетровської і Запорізької областей. До головного фіналу (8 груп по 3-4 команди) виходять лише переможці груп. Гадаємо, що в команди Лубенської ДЮСШ є всі шанси пробитися до фіналу змагань з такою повною назвою: «Шкіряний м’яч – Кубок Кока-Кола».

Юрій КЛИМЧЕНКО

На фото: Лубенська команда – чемпіон області серед ДЮСШ.

Погода