12-й гравець - 12-01-2011, 10:01 - Sonyksson 147

Знову за крок…

Знову за крок…

У суботу 8 січня відбувся вже третій за ліком щорічний турнір по футзалу, присвячений річниці заснування ФК "Ворскла". У турнірі традиційно взяли участь збірні фан-рухів полтавської команди, уболівальників та представників ЗМІ. Організатором звично виступив колектив WGLife. Цьогорічні змагання привернули уже більшу зацікавленість з боку можливих учасників. Боротьбу за першість розпочали 12 команд, що на третину більше, ніж минулого року. Якісна зміна кількості претендентів на першість показує, що небайдужі активісти на правильному шляху. Турнір розвивається, має перспективи і це не може не радувати.
На запрошення з радістю відгукнулася і команда сайту fcvorskla.com.ua. За підтримки видання "Полтавщина-спорт", футболісти сайту уболівальників прагнули з третьої спроби підкорити вершину. В першому розіграші зупинилися за крок до фіналу, в другому – поступилися у вирішальному матчі майбутнім тріумфаторам "ОФФ". Настав час перемоги?
Сліпий жереб розподілив учасників на 4 групи по 3 команди у кожній. За регламентом право на вихід у стадію плей-офф мали колективи, що посіли перше і друге місце у своїй групі. Загальне фото на згадку, протокольні процедури фіксації "календаря", перевірка готовності і стартовий свисток пролунав! Матч-відкриття між командами групи "А" "FCUK" і "fcvorskla" виявився саме таким, як і очікувалося більшістю глядачів – нервовим, напруженим, з великим відсотком браку. Сайтівці ніяк не могли призвичаїтись до паркету спортмайданчика Педагогічного університету. Швидше це вийшло у суперників. Кілька неоднозначних ситуацій в локальних протистояннях, помилки в простих ситуаціях – на табло 1:3 на користь "FCUK". Хоча за грою справедливим підсумком була б нічия.
Доки сайтівці аналізували помилки і відпочивали, "Автофани" програли 0:2 "Авангарду", діючий володар Кубка "ОФФ" розгромили 5:0 "UBS", а збірна журналістів "Ворскламанія" здобула важку нічию 2:2 у поєдинку з "Esprit".
На паркет знову вийшла команда "fcvorskla". Суперником на цей раз виступили "Полтавчане". Боротьби і інтриги не вийшло. Попередня невдача викликала спортивну злість у сайтівців. Гравці у білих футболках з емблемою "Полтавщина-спорт" не дали жодного шансу на заліковий результат футболістам суперника, відвантаживши шість сухих м’ячів.
У групі "Б" свої дві перемоги здобули "No Fate". Разом з ними в наступну стадію вийшли і авангардівці. "Автофани" не змогли скласти конкуренцію досвідченим бійцям і без жодного забитого гола покинули змагання. Та початок покладено. Сподіваємось, що автомобільні уболівальники врахують помилки і наступного разу завдадуть чимало неприємностей суперникам на паркеті.
Група "В" подарувала глядачам маленьку сенсацію у вигляді розгромної поразки 1:5 "ОФФ" від "COGE". Не можна сказати, що події на паркеті точно відображені в рахунку. Переможці Турніру-2010 не використали свої моменти, тоді як суперник вміло скористався провалами у захисті. Та все ж обидві команди крокують далі. За бортом залишились "UBS".
Останнє тріо групи "Г" неочікуваних результатів глядачам не подарувало. Команда господарів " WGLife " впевнено зайняла перше місце, прихопивши з собою у четверть фінал "Ворскламанію". Журналісти вийшли за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м’ячів.
В останньому матчі групи "А" "Полтавчане" завдали несподіваної поразки "FCUK" 3:1. Таким чином, три команди набрали однакову кількість очок, але за додатковими показниками перша сходинка дісталась "fcvorskla", друга – "FCUK". І команди почали підготовку до плей-офф.
В першому поєдинку четверть фіналу "fcvorskla" каменя на камені не залишила від "Ворскламанії". Знову перемога, знову розгром, знову 6:0. Та варто відзначити, що журналісти виглядали пристойно і бодай на гол престижу вони напрацювали. Не відставали і "COGE", впевнено здолавши "Авангард" 5:1. Не змогли пробитися далі господарі. Прикрої поразки їм завдали "FCUK". А справжня драма розігралася у поєдинку "ОФФ" – "No Fate". 2:0 програвали володарі титулу, 2:2 – рахунок на останніх хвилинах. А коли секундомір відраховував фінішне коло, "ОФФ" забили переможний гол. На думку більшості глядачів, гра рукою таки була присутня у вирішальному епізоді, та на рішення арбітрів жодні апеляції не вплинули.
Півфінали подарували два поєдинки, достойні звання фінальних. "COGE" змогли дотиснути "FCUK", хоч за дві хвилини до свистка рахунок був 3:3. Не вистачило концентрації супернику. 6:3 – підсумкові цифри на табло.
А от матч "fcvorskla" – "ОФФ" виявився справжньою окрасою усього турніру. Принциповості протистояння надавав той факт, що саме ці колективи брали участь у фіналі-2010. Тоді "ОФФ" завдали прикрої поразки сайтівцям, тож мотивації останнім додавало бажання поквитатися за матч річної давнини.
Поєдинок розпочалася на високих швидкостях і без розвідки. Суперники добре встигли вивчити манеру гри одне одного. Першими відзначились "ОФФ" прекрасним за виконанням ударом головою у… власні ворота! Команди обмінялися голами, а потім рахунок знову стає нічийним – 2:2. Напруга на майданчику зростала. Сайтівці знову виходять вперед – 3:2! "ОФФ" на збирались складати повноваження так легко – стрімка атака і 3:3! До фінального свистка залишались лічені хвилини, але "fcvorskla" було не зупинити. Продемонструвавши найкращі вольові якості, зарядженість на гру, єдність у командних діяк і непоступливість у кожному ігровому моменті, сайтівці забивають ще два голи. 5:3 – "fcvorskla" знову в фіналі!
Та певно ліміт фортуни і емоції вичерпались у попередньому матчі. Кураж спіймав голкіпер "COGE", відбиваючи все, що летіло в бік його воріт. Натомість реалізація у форвардів суперника була на феноменальному рівні. У сітку сайтівців влітало майже все, без шансів для оборони. 1:7 – той момент, коли рахунок абсолютно не відповідає перебігу подій на полі. Та це футбол. Команда "COGE" рівно і чітко пройшла всю дистанцію, заслужено здобувши головний трофей. А fcvorskla.com.ua знову зупиняється за крок від тріумфу.
Турнір пройшов на високому рівні. Величезна подяка організаторам за надану можливість відмінно провести час, поспілкуватись з давніми друзями, отримати задоволення від гри у футбол та приємної атмосфери свята.
Разом до нових перемог!

//

//

Погода