Анонси - 01-04-2010, 08:04 - sasa 216

І знову згадки про “боржок”

І знову згадки про “боржок”

Ворскла – Іллічівець (0:0)
3 квітня. Полтава. Стадіон «Ворскла». Початок о 15.00
Прогноз ― 1:0

Починаючи думати про матч із маріупольським «Іллічівцем» постійно на думку спадає слово «боржок». А після невдалого березня «Ворскли» ще більше на вустах це слово. Хоча – до чого тут борги минулого, чи ще щось. Так, минулого року перемога в Полтаві дозволила маріупольцям залишитися в Прем’єр-лізі. Чомусь і перед матчем першого кола в Маріуполі всі в один голос говорили, що команда Миколи Павлова виграє на полі суперника. Але ні, там була лише нічия.

Обидві команди знаходяться в підвішеному стані. Не те, щоб турнірна ситуація в обох клубів катастрофічна, однак і спокійно догравати чемпіонат їм теж не можна. Здавалося, це питання для «Ворскли» не могло навіть й стояти на порядку денному. Але щоб спокійно себе почувати – потрібно перемагати. А ось якраз перемог то й не видно. Тому матч із «Іллічівцем» для полтавців перетворюється на важливу зустріч, поразка в якій означатиме лише одне – боротьбу за місце під сонцем, про яку ми за часів тренерства Павлова вже й підзабули. Чи може, не хочемо в це вірити…

Наразі статистика матчів з маріупольцями в рамках чемпіонату України на боці суперників. «Іллічівець» із 23 зустрічей виграв 14, при цьому лише 6 матчів програв. Були часи, коли п’ять років поспіль «Ворскла» не могла перемогти. Тоді у восьми матчах наша команда лише раз зіграла внічию і сім разів програла. Причому чотири рази – поспіль. Саме в ті часи, між іншим, біля керма «Іллічівця» стояв Микола Павлов.

Цікаво, що коли Микола Петрович прийшов до Полтави ця статистика змінилася в кращий бік. Щоправда за тренерства Павлова команди між собою провели всього три поєдинки. І тут абсолютна рівновага: по перемозі одної з команд і одна нічия.

Погода