09.05.1990.
Ворскла (Полтава) - Іскра (Смоленськ)
3 : 0


Друга ліга. Західна зона


Ворскла 3 : 0 Іскра
Ворскла (Полтава) Іскра (Смоленськ)
09.05.1990. 16:00
8 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 7000 глядачів (вміст 34000)
Погода: сонячно , Температура: 23ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Олександр КИРИЛЛОВ (Москва)
Перший асистент: Юрій ХЛОПОТНОВ (Москва)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна МОРГУН Олег 1 Вр СРСР ПАНАЙОТІДІ Арістіді
2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій 2 Зх СРСР ЗАГОРУЛЬКО Володимир
3 Зх Україна КАМАРЗАЄВ Віктор 3 Зх Україна НАПУДА Олексій
4 Зх Україна КРИВЕНКО Олег 4 Зх СРСР ІСАЄВ Дмитро
5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 5 Зх СРСР КОБИЩА Валентин
6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 6 Зх СРСР ДОЛМАТОВ Ігор
7 Пз Україна МАРЧЕНКО Андрій 7 Нп СРСР ФАТАХЕТДІНОВ Рінат
8 Пз Україна МАТЮХА Андрій 8 Пз СРСР БЛУЖИН Володимир
9 Нп Україна КИСЛОВ Ігор 9 Пз СРСР ҐУДАЙТІС Нерюс
10 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор 10 Нп СРСР ДЄЛОВ Олег
11 Нп Україна НЕМЕШКАЛО Владислав 11 Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
16 Вр Україна ВОРОБЙОВ Валерій 99 Зх Україна СУРЕЛО Сергій
99 Пз Україна ДОВГАЛЕЦЬ Олександр 99 Пз СРСР МУСІХІН Олег
99 Зх Україна ЛУК'ЯНЧУК Ігор  
99 Пз Україна СОЛОВЕЙ Сергій  
99 Нп Україна ЛИСКОВЕЦЬ Олександр  
   
   
 
Головні тренери
Україна Геннадій ЛИСЕНЧУК Україна Сергій МОРОЗОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
48 substitution.png МУСІХІН Олег
ДЄЛОВ Олег
ЛИСКОВЕЦЬ Олександр
НЕМЕШКАЛО Владислав
substitution.png 50
ДОВГАЛЕЦЬ Олександр
КРИВЕНКО Олег
substitution.png 60
ЛУК'ЯНЧУК Ігор
ПРОКОПИНЕНКО Володимир
substitution.png 65
КИТАЙКО Ігор goal.png 65
70 substitution.png СУРЕЛО Сергій
КОБИЩА Валентин
КИСЛОВ Ігор goal.png 75
ДОВГАЛЕЦЬ Олександр penalty_missed.png 80
СОЛОВЕЙ Сергій
МАРЧЕНКО Андрій
substitution.png 82
ВОРОБЙОВ Валерій
МОРГУН Олег
substitution.png 85
КИСЛОВ Ігор goal.png 87

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Рахунок - по грі

Саме так можна визначити результат зустрічі "Ворскли" із смоленською "Іскрою", яка відбулася 9 травня на полтавському стадіоні "Колос". Це був черговий матч першості країни, зрозуміло, що під нього великою мірою залежало становище в турнірній таблиці - два очка, здобути ж у цій грі, багато значили дня обох команд. Особливо на старті чемпіонату.

Відповідно це відчувалось уже з перших хвилин матчу - гравці "Ворскли", і гості із Смоленська не приховували своїх агресивних намірів. Час від часу виникали гострі ситуації біля воріт обох команд, але перевагу одній із них віддати все ж таки було важко. І господарі, і гості діяли нечітко, не відчувалось зв'язку між захисними і середніми линками команд. І якщо "Ворскла" "виглядала в цьому двобої дещо активнішою, то це можна було віднести хіба що на рахунок в основному двох її гравців - центрального нападаючого Ігоря Кислова і центрального захисника, граючого тренера Віктора Камарзеєва.

Але м'яч так і не потрапив за перші сорок п'ять хвилин ні у ворота "Іскри", ні у ворота "Ворскли".

Зате другий тайм був наче зовсім з іншого матчу. Полтавців наче підмінили. Думається, що відіграли певну роль установки в перерві старшого тренера Геннадія Лисенчука. Наших земляків було не впізнати - настільки активно, грамотно, наступально вони діяли, і результати не забарились. Три м'ячі влетіло у ворота "Іскри" - два забив Ігор Кислов, якого по праву можна і назвати кращим у цьому матчі, один - на рахунку Ігоря Китайка. Рахунок міг би бути ще більшим, якби точніше пробив пенальті Олександр Довгалець, який вийшов на заміну за 15 хвилин до кінця, і коли б арбітрами було зараховано ще один спірний м’яч - судді вважали, що його було забито рукою.

І все ж 3:0 на користь "Ворскли" - цілком переконливе свідчення того, що команда зараз знаходиться в хорошій формі. Більше б їй зібраності, про що свідчить перший тайм, і справи були б ще кращими.
Зараз "Ворскла" знаходиться у першій п'ятірці і відстає від лідера на одне очко. Хочеться сподіватися, що взятий полтавцями темп вони не знизять.

Наступний матч "Ворскла" грає у Львові 16 травня з місцевими "Карпатами". Серйозний суперник..

А в неділю 13 травня о 17 годині 30 хвилин на стадіоні "Колос" полтавці зустрінуться із "збірною світу". Так називали команду спортивного клубу Київського інституту фізкультури її учасники - студенти вузу, футболісти з Мозамбіку, Куби, Сирії, Тунісу, Анголи, Португалії, Єгипту, Колумбії.

Більшість із них - гравці національних молодіжних збірних своїх країн, отже, досвідчені майстри шкіряного м’яча. Можна сподіватись, що болільники стануть свідками. цікавого спортивного видовища.

А після матчу громадськість запрошується на зустріч із командою "Ворскли" - її тренерами і гравцями - тут же, на стадіоні, де учасники зустрічі обміняються думками про хід чемпіонату, а болільники одержать відповіді на запитання, що їх цікавлять.

В. КАРПУХІН.
"Зоря Полтавщини" № 109 (17509), 12 травня 1990 року (субота).

Рахунок переконливий

У цей святковий день полтавці приймали на своєму полі аутсайдера Західної зони смоленську "Іскру". І хоча ця команда ще недавно виступала у першому ешелоні вітчизняного футболу, але на сьогодні вона переживає не кращі часи. До цього туру "Іскра" не здобула жодного очка. Не сталося цього і у Полтаві. Щоправда, першу половину гри смоленські футболісти провели на рівних з господарями поля Але після перерви гра, як кажуть, йшла в одні ворота. От-от і м'яч повинен був опинитися у воротах смоленців, та полтавців підводила неточність у завершальній стадії атаки. І все-таки після чергової подачі кутового в штрафний майданчик ввірвався захисник "Ворскли" Ігор Китайко і відкрив рахунок. Після першого пропущеного голу гості зрозуміли, що надії бодай на нічийний результат розвіялися. А полтавці продовжували атакувати. Найпомітнішим серед господарів був нападаючий Ігор Кислов, котрий забив ще три голи. Але один з них арбітр зустрічі суддя міжнародної категорії Олександр Кирилов не зарахував. Остаточний рахунок гри міг бути більшим, якби полтавці реалізували пенальті. Але як і у грі з ризькою "Даугавою" господарі не скористалися стопроцентною нагодою. Цього разу схибив Олександр Довгалець.

О. ЯРОСЛАВЕНКО.
"Комсомолець Полтавщини" № 57 (5058), 12 травня 1990 року (субота).

Одно название?

Столь печальное начала чемпионата страны болельщики "Искры" и припомнить не могут: пять встреч - и во всех проигрыши, да и какие – в среднем по три мяча за встречу пропускала команда, забивала же по … 0,4. Такой расклад позволил "Советскому спорту" 11 мая сообщить, что "от "Искры" осталось только одно название".

2600 болельщиков, похоже, усомнились в правоте главной спортивной газете страны и пришли на стадион, чтобы воочию убедиться, так ли удручающе выглядит вернувшаяся с выезда смоленская команда. Перед матчем мы встретились с  Д.Г. Силагадзе, который недавно вернулся в команду – уже в качестве тренера, и попросили рассказать о том, как проходила последняя выездная игра в Полтаве с местной "Ворсклой", ведь отчета об этом в "Рабочем пути" не было.

- В Полтаве команда провела матч, состоящий из двух прямо противоположных по качеству и духу игры таймов, - сказал Джемал Силагадзе. – В первом тайме "Искра" имело преимущество над хозяевами, голевые возможности не использовали Бурдин, Делов и Напуда. Замечу, что это был лучший тайм из всех пяти встреч. Но получили серьезные травмы Кобыща и Делов, в частности, Кобыща сломал ребро, и во втором тайме команда стала неузнаваемой, ушла в оборону, пропустила три гола. Могли бы проиграть и с большим счетом, если бы не самоотверженность и мастерство вратаря Панайотиди, кстати, отразившего пенальти…

К. ВЛАДИМИРОВ.
"Рабочий путь" (Смоленськ) № 117, 17 травня 1990 року (четвер).

Фото гри


1990_08_vp-iskra_01.jpg
Офіційна програма матчу

Погода