14.04.1990.
Ворскла (Полтава) - Нива (Вінниця)
0 : 0


Кубок СРСР


Ворскла 0 : 0 Нива
Ворскла (Полтава) Пенальті (4:1) Нива (Вінниця)
14.04.1990. 16:00
1/64 фіналу
Стадіон: Колос (Полтава) . 8000 глядачів (вміст 34000)
Погода: хмарно , Температура: 0ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Олександр ДЕГТЯРЬОВ (Одеса)
Перший асистент: Олександр КАФАДЖІ (Одеса)
Другий асистент: Володимир ПЯНИХ (Донецьк)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна МОРГУН Олег 1 Вр Україна ЗАГОРУЙКО Микола
2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій 2 Пз Україна ЗАЯЦЬ Ярослав
3 Зх Україна КАМАРЗАЄВ Віктор 3 Зх Україна ПРИЧИНЕНКО Володимир
4 Зх Україна КРИВЕНКО Олег 4 Пз Україна МАРЄЄВ Андрій
5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 5 Зх СРСР СОЛОВЙОВ Павло
6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 6 Пз Україна СОЛОВ'ЄНКО Юрій
7 Пз Україна МАТЮХА Андрій 7 Нп Україна ТУРЯНСЬКИЙ Сергій
8 Пз Україна ДОВГАЛЕЦЬ Олександр 8 Пз Україна ШУБІН Сергій
9 Нп Україна КИСЛОВ Ігор 9 Нп СРСР ЧЕРЕПАНОВ Сергій
10 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор 10 Пз СРСР АКБАРОВ Ніяз
11 Нп Україна НЕМЕШКАЛО Владислав 11 Пз Україна АКБАРОВ Едуард
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
99 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій 99 Зх Україна РУДЕНКО Сергій
99 Пз Україна СОЛОВЕЙ Сергій 99 Пз Україна БОНДАРЧУК Олександр
99 Нп Україна ЛИСКОВЕЦЬ Олександр 99 Нп Україна РОЗДОБУДЬКО Микола
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Геннадій ЛИСЕНЧУК Україна Олександр ТОМАХ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
27 substitution.png РУДЕНКО Сергій
ЗАЯЦЬ Ярослав
46 substitution.png БОНДАРЧУК Олександр
ШУБІН Сергій
63 substitution.png РОЗДОБУДЬКО Микола
БОНДАРЧУК Олександр
ДЕЙНЕКО Юрій
МАТЮХА Андрій
substitution.png 76
83 yellow_card.png АКБАРОВ Едуард
ЛИСКОВЕЦЬ Олександр
НЕМЕШКАЛО Владислав
substitution.png 102
СОЛОВЕЙ Сергій
ПРОКОПИНЕНКО Володимир
substitution.png 108

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Перше побачення

Здавалось, ніяк не кінчаться спочатку зимові канікули футболістів, а потім їхні тренування, учбові збори "за межами", з яких не без запізнення надходили звістки про товариські зустрічі в Болгарії і Польщі, про забиті голи, про набуття гравцями "Ворскли" належної форми перед стартом.

Але ж відомо, що й тривалому чеканню настає нарешті кінець. А на зміну йому приходить довгожданий початок... Ним і стало перше побачення численних болільників "Ворскли" із командою вдома, на полі стадіону "Колос".

Для любителів футболу - полтавців позавчорашній матч був початком сезону, а для "Ворскли" - його продовженням. Адже вона вже провела дві зустрічі чемпіонату у своїй зоні і, як відомо, одну виграла у Бресті, одну - звела внічию - у Гродно.

Наступний календарний матч "Ворскли" з дрогобинькими футболістами - сьогодні, 17 квітня.

А в неділю стартував розиграш Кубка країни 1/64 фіналу. І полтавці приймали на своєму полі вінницьку "Ниву".

Матч почався навальними атаками господарів. Особливо відзначились в них Кислов, Довгалець, Немешкало. Наче хвилі одна за одною накочувались на ворота вінничан... Але своєріднам хвилерізом був захист гостей - і об нього біля воріт, не завдаючи їм шкоди, згасали ці атаки.

Потім гра дещо вирівнялася. "Нива" - "оговталася" і її гравці теж почали, правда, нечасто, але з'являтися у небезпечній близькості біля воріт полтавців. Але нулі на табло не поступалися іншим цифрам...

Минув перший тайм. Другий проходив знову ж таки при підвищеній активності господарів, які створювали немало небезпечних ситуацій біля воріт "Ниви". Та вище усяких похвал був воротар гостей.

Вичерпався час, але рахунок не змінювався. Як і належить у кубкових матчах, гра тривала ще 30 хвилин - двічі по п'ятнадцять із зміною воріт.

Коли вже минала остання хвилина додаткового часу, стало ясно, що долю, матчу мають вирішувати пенальті. Так і сталось.

"Щасливішими" тут виявилися господарі. По-перше, точно били по воротах, по-друге, був "на висоті" воротар полтавців Олег Моргун, який парирував один із ударів гостей. В результаті - 4:1 на користь наших земляків.

В.КАРПУХІН.
"Зоря Полтавщини" № 89 (17489), 17 квітня 1990 року (вівторок).

М'яч у грі

Цього дня з нетерпінням чекали всі любителі футболу і уболівальники "Ворскли". І ось у минулу суботу капітан полтавців Сергій Лукаш і вінничанин Володимир Причиненко підняли над стадіоном "Колос" державні прапори республіки і країни. Отже, футбольний сезон нарешті прийшов і до Полтави. Розпочався він грою 1/64 Кубка СРСР між "Ворсклою" та вінницькою "Нивою". Відомо, що кубкові зустрічі завжди проходять у цікавій, безкомпромісній боротьбі.

Гра розпочалася бурхливими атаками господарча поля. Перші двадцять хвилин полтавці притиснули гостей до своїх воріт. Двічі стопроцентні нагоди відкрити рахунок втратили Владислав Немешкало та ігор Кислов, котрі виходили віч-на-віч з голкіпером. Та останній діяв бездоганно. Поступово гра вирівнялась. Гості почали відповідати атаками. Але захист полтавців, очолюваний досвідченим гравцем, майстром спорту Віктором Камарзаєвим, діяв впевнено, без помилок. Так і пішли команди на перерву, не відкривши рахунок.

У другому таймі господарі поля атакували, гості відчайдушно захищалися. Головну скрипку в них грав воротар Микола Загоруйко. Протягом всього матчу численні глядачі неодноразово нагороджували його аплодисментами. Ворота "Ниви" так і залишилися "нерозпечатаними".

Головному судді довелося призначити додатковий час: два тайми по п'ятнадцять хвилин. Адже у кубкових зустрічах нічиєї не буває. Господарі знову обрушили шквал атак. Та м'яч все не попадав у ворота "Ниви". 0:0 - і в додатковий час, а це значить, що футболісти будуть пробивати післяматчеві пенальті. Гості в одному випадку схибили, а в іншому - відмінно зіграв голкіпер полтавців Олег Моргун, який парирував одинадцятиметровий: 4:1 - на користь полтавців. Вони продовжують боротьбу у розиграші Кубка СРСР з футболу. Хто буде їхнім суперником в 1/32 фіналу - відповість жеребкування.

Я. ОСТРОВЕРХИЙ.
"Комсомолець Полтавщини" № 46 (5047), 17 квітня 1990 року (вівторок).

...I дуель пенальтистів

Повідомлення з Полтави всі ми чекали з нетерпінням: там минулої суботи в матчі 1/64 фіналу Кубка СРСР з футболу вінницька "Нива" грала проти місцевої "Ворскли", одного з фаворитів турніру буферної зони.
 

Суперники ні в чому не поступалися один одному. Вінничани, які в попередніх турах чемпіонату вже набули певної практики виступів на виїздах, діяли розковано, їх не злякала запропонована господарями жорстка, інколи аж до жорстокості гра. На жаль, для наших земляків це обернулося відчутними втратами: травм зазнали Заяць, Мареєв, Соловйов.

 
Дії в атаці, особливо иа завершальному її етапі, давалися "Ниві" не просто, заднього захисника у "Ворскли" нині грає досвідчений Камарзаєв, відомий по виступах в харківському та запорізькому "Металісті" та "Металурзі". Мабуть, саме Камарзаєву господарі повинні дякувати за недоторканість своїх воріт в основний час.

 
Не дозволили взяти свої ворота в перші 90 хвилин і вінничани - 0:0.

 
Все бачили в цьому матчі болільники: і непоступливу боротьбу, і захоплюючі моменти, і майстерність воротарів. І, врешті-решт, дуель пенальтнстів: переможець визначався по пенальті.


На жаль, тут "Нива" відчутно спасувала, "Ворскла" повела - 3:1, а коли забила й четвертий гол, стало ясно, що два останні удари вінничанам вже робити не треба.


Ось так виявлено ще одну немаловажну слабкість підготовки вінницьких гравців: невміння чітко реалізовувати пенальті.


Слабкість, яка в окремих випадках може коштувати надто дорого.


Отже, сьогодні ввечері иа стадіоні "Локомотив" у Вінниці офіційне відкриття футбольного сезону-90. Зустрічаються "Нива" (Вінниця) - "Старт" (Ульяновськ).


М. ЛИСТОПАД.
"Панорама" (Вінниця), 17 квітня 1990 року (вівторок).

 

***

Відбулися матчі розиграшу 1/64 кубка СРСР з футболу. Вінницька "Нива" за жеребом зустрічалася у Полтаві з місцевою "Ворсклою". Основний та додатковий час закінчився внічию - 0:0. Серію пенальті краще виконали господарі поля, які й продовжать боротьбу за приз.


"Вінницька правда", 18 квітня 1990 року (середа).

Фото гри


"Ворскла" - "Нива" Вінниця (Кубок СРСР. 1990-1991. 1/64 фіналу)

1990_cup_vp-nv_01.jpg

Погода