11.10.1987.
Прикарпаття (Івано-Франківськ) - Ворскла (Полтава)
1 : 0


Друга ліга. 6 зона


Прикарпаття 1 : 0 Ворскла
Прикарпаття (Івано-Франківськ) Ворскла (Полтава)
11.10.1987. 16:00
51 тур
Стадіон: Кристал (Івано-Франківськ) .
Погода: ...
 
Суддя: Ігор ДУТКО (Львів)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр СРСР КУЗЬ Андрій 1 Вр Україна МОРГУН Олег
2 Зх СРСР СТЕФАНКІВ Ігор 2 Нп СРСР ВАСИЛЬЧЕНКО Владислав
3 Зх Україна ВАТАМАНЮК Ярослав 3 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор
4 Зх Україна ЧІКАЛО Андрій 4 Зх Україна КРИВЕНКО Олег
5 Пз Україна ЮРЧЕНКО Микола 5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій
6 Пз СРСР ДУМАНСЬКИЙ Ярослав 6 Пз СРСР РОТАНЬ Петро
7 Пз СРСР ЦИМБАЛ Володимир 7 Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван
8 Зх Україна САВКА Михайло 8 Пз СРСР ЮДАНОВ Ігор
9 Нп СРСР ДЕБЕНКО Богдан 9 Нп СРСР РУДЬКО Олег
10 Пз Україна ЮРЧЕНКО Ігор 10 Нп СРСР КОЛЯДЮК Георгій
11 Пз СРСР МЕЛЬНИК Петро 11 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Нп Україна ШУЛЯТИЦЬКИЙ Юрій Зх СРСР РЯБОКОНЬ Олександр
Нп Україна ТУРЯНСЬКИЙ Сергій Нп СРСР РЄЗНІК Юрій
Пз Україна БАШТА Віктор Нп Україна ШАРІЙ Іван
   
   
   
 
Головні тренери
Росія Борис СТРЕЛЬЦОВ Україна Віктор ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
СТЕФАНКІВ Ігор goal.png ?
? yellow_card.png КРИВЕНКО Олег
? yellow_card.png ЮДАНОВ Ігор
46 substitution.png ШАРІЙ Іван
КОЛЯДЮК Георгій
51 red_card.png ЮДАНОВ Ігор
ТУРЯНСЬКИЙ Сергій
САВКА Михайло
substitution.png 55
66 substitution.png РЯБОКОНЬ Олександр
ПРОКОПИНЕНКО Володимир
83 substitution.png РЄЗНІК Юрій
КИТАЙКО Ігор
БАШТА Віктор
МЕЛЬНИК Петро
substitution.png 85
ШУЛЯТИЦЬКИЙ Юрій
ДУМАНСЬКИЙ Ярослав
substitution.png 89

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Дебютант відкриває рахунок…

«...Уже на третій хвилині господарі поля були близькими до успіху. Дебенко обіграв свого опікуна і залишився віч-на віч з воротарем, але в останню мить досвідчений Моргун відвів загрозу.
Забігаючи наперед, скажемо, що цей ігровий епізод у першому таймі виявився найгострішим. А далі події на полі розвивалися дуже спокійно. Гості не хотіли ризикувати, а прикарпатцям ніяк не вдавалося подолати надійно побудовані захисні редути суперника. Зрештою, для цього треба було зіграти нешаблонно, а господарі поля більшість своїх атак завершували навісними передачами у центр штрафного майданчика, ніби забувши, шо там нема Турянського, здатного виграти боротьбу за м'яч на «другому поверсі».
Не змінився характер гри і відразу ж після перерви. Лише в одному випадку ситуація на полі загострилася, та й то з вини півзахисника «Ворскли» Юданова, який не дуже коректно повівся проти І. Юрченка. Львівський  арбітр Дутко справедливо зробив порушникові правил попередження. Але той не вгамувався і почав ще енергійніше «полювати» за ногами суперників, тож буквально через хвилину побачив перед собою червону картку.
Звичайно, футбол — це не хокей, де чисельна перевага однієї з команд може бути миттєво реалізована. Проте позавчора іванофранківцем знадобилось небагато часу, щоб скористатись такою сприятливою обставиною. На 63-й хвилині після подачі кутового у воротарському майданчику полтавчан по черзі промахнулося кілька гравців, а біля дальньої штанги найспритнішим виявився дебютант «Прикарпаття» — центральний захисник Стефанків (його тренери команди запросили із старокривотульської «Іскри»).
Після забитого гола гра пожвавішала. Причому активнішими на полі були все-таки іванофранківці. Протягом однієї хвилини двічі виручив свою команду Моргун, а незадовго до фінального свистка знову не пощастило Дебенку, який із зручної позиції навіть не влучив у прямокутник воріт.
А побачити, на що спроможна в атаці «Ворскла», цього разу так і не вдалося. Навіть поява на полі досвідчених Шарія та Резника, які свого часу пройшли школи вищої ліги, не внеслв істотних змін у характер гри гостей. Відверта ставка на нічию, що зробила у звітному матчі «Ворскла», не виправдала себе».
* * *
«Результати інших зустрічей звітного туру: «Маяк» — «Динамо» — 0:0, «Шахтар» Г. — «Спартак» — 2:1, «Закарпаття» — «Нафтовик» — 3:0, «Таврія» — «Торпедо» Лц. — 2:0, «Кристал» — «Авангард» — 1:1, «Новатор» — «Нива» Вц. — 2:1, «Торпедо» Зп. — «Поділля» — 2:2, «Суднобудівник» — «Шахтар» Пг. — 2:0, «Зірка» — СКА К. — 0:0, «Кривбас» — «Десна» — 3:0, «Нива» Тр. — «Чайка» — 1:0, «Буковина» — «Океан» — 1:0.

Минулого тижня було зіграно пропущений матч, який мав принципове значення при розподілі призових місць: «Таврія» з рахунком 3:0 на своєму полі перемогла тернопільську «Ниву» і достроково стала чемпіоном України. Тепер, у лідера 79 очок. На 8 очок менше мають тернопільчани. 67 очок в активі «Прикарпаття», 64 — набрала «Буковина».
Завтра іванофранківці грають останній матч удома: їх суперник — «Нафтовик» з Охтирки».

О. ОЛЕКСИШИН.
«Прикарпатська правда» №197 (?), 13 жовтня 1987 (вівторок).

Кого вибере фініш?

«Три тури до завершення чемпіонату серед українських колективів другої ліги залишилося провести більшості команд. Якщо чемпіон уже практично відомий («Таврія» стала ним достроково), то решту футбольних дружин ще вирішують свої завдання Одні борються за нагороди чемпіонату, інші — за місце у десятці, а команди з нижньої частини турнірної таблиці вирішують питання, хто займе 27-ме місце і покине другу лігу.
Дві нічиї на виїзді дещо підняли настрій у шанувальників «Прикарпаття». Більшість з них сподівалися на успішний виступ у матчі на своєму полі з дебютантом ліги — полтавською «Ворсклою».
Кажуть, що переможців не судять. У всякому разі, не судять суворо. «Прикарпаття» зуміло взяти два очка у цій важливій зустрічі. Але, віддаючи належне нашим землякам, не можна не відзначити і їх прорахунку
Уже на 51-ій хвилині гри гості залишились вдесятьох. Суддя матчу львів'янин І. Дутко вилучив з поля гравця «Ворскли» Юданова. Прикарпатці влаштували справжній штурм воріт, які захищав Моргун. Не раз могли відзначитися Дебенко, М. Юрченко, Думанський і Турянський, який вийшов на заміну у другому таймі. Всіх їх підводили неточні удари у завершальній стадії атаки.
І тут на допомогу нашим форвардам прийшов крайній .захисник Стефанків, який після перерви знову з'явився у складі «Прикарпаття». Саме він замкнув передачу М. Юрченка після кутового удару і забив єдиний гол. Це сталося на 75-ій хвилині.
Наставники «Ворскли» випустили, на попе досвідченого Резника (а перед тим і кращого бомбардира Шарія), але їхні зусилля успіху не принесли.
Тепер гравці «Прикарпаття» у середу о 16 годині зустрінуться з охтирським «Нафтовиком». Це буде останній матч наших спортсменів на своєму полі. Саме він та дві заключні зустрічі на виїзді і дадуть відповідь: стане наша команда призером чемпіонату чи ні.
За «Прикарпаття» у звітному матчі виступали: Кузь, Стефанків, Ватаманюк, Чикало, М. Юрченко, Я. Думанський (Шулятицький), Цимбал, Савка (Турянський), Дебенко, І. Юрченко, Мельник (Башта)».

Петро БЕЛЕЙ.
«Комсомольський прапор» №124 (?), 13 жовтня 1987 (вівторок).


З мінімальним рахунком

«Минулої неділі один із лідерів чемпіонату — команда «Прикарпаття» з Івано-Франківська приймала полтавську «Ворсклу». Єдиний гол у матчі за 18 хвилин до фінального свистка забив захисних «Прикарпаття» Ігор Стефанків. Полтавці до перерви мали кілька нагод відкрити рахунок. А на початку другого тайму вони залишились вдесятьох: в обопільній жорсткій грі суддя зі Львова показав червону карку Ігорю Юданову — перше, між іншим, таке суворе покаяння «Ворсклі» в нинішньому сезоні. Разів зо п'ять полтавців виручав воротар Олег Моргун, визнаний кращим гравцем матчу».

В.ВАСИЛЬЧЕНКО.
«Зоря Полтавщини» № 235 (16735), 13 жовтня 1987 (вівторок).


ЛИШЕ ОДИН ГОЛ

«Позавчора футболісти полтавської «Ворскли» провели черговий матч чемпіонату СРСР серед команд другої ліги в Івано-Франківську проти місцевого «Прикарпаття». Господарі поля добилися мінімальної перемоги — 1:0.
Завтра «Ворскла» грає в Ужгороді із «Закарпаттям». 

В.ЮРЧЕНКО.
«Комсомолець Полтавщини» № 123 (4683), 13 жовтня 1987 (вівторок).

Фото гри



“Прикарпаття” Івано-Франківськ – “Ворскла” (Чемпіонат СРСР. 1987. Друга ліга. VІ зона. 51 тур)

Погода