19.10.1986.
Ворскла (Полтава) - Металург (Куп'янськ)
1 : 1


Першість УРСР. Фінал


Ворскла 1 : 1 Металург
Ворскла (Полтава) Металург (Куп'янськ)
19.10.1986. 13:23
Стадіон: ... () . 0 глядачів
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР АЛЕКСЕЄВ Валерій Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
   
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Віктор ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ Україна Юрій ГАБРІЕЛОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ІВАНЧЕНКО Іван penalty_scored.png ?

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Дочекалася Полтава…

З 13 по 19 жовтня в Мукачевому відбувся фінальний турнір футбольного чемпіонату УРСР серед команд колективів фізкультури — переможців шести зон. Вигравши чотири матчі з п'яти, перше місце й путівку до ліги майстрів здобула полтавська «Ворскла».
«КЛЮЧОВИМ для майбутніх лауреатів виявився матч передостаннього туру з самбірським «Спартаком». Футболісти Львівщини, які перед цим пропустили лише один м'яч, дали лідеру справжній бій. О. Силецький, О. Родін, С. Греділь, не кажучи вже про нев'янучого Л. Броварського, поставили складні питання перед полтавцями. Та в тих були свої аргументи — досвід, Ю. Рєзника, Ю. Мармача, І. Іванченка. Останній і приніс «Ворсклі» перемогу, реалізувавши пенальті — 1:0.
Перша поразка самбірців надала шанси наздогнати «Ворсклу» іншому претендентові — куп'янському «Металургу». Перемігши того ж дня гірників Дзержинська (1:0), він піднявся на другу позицію. Тож у зустрічі «Металург» — «Ворскла» виграш футболістів Харківщини міг би спричинити перегравання між ними в додатковому двобої. Але нічия (1:1) вивела полтавців у чемпіони.
Куп'янці ж вважали здобутком і «срібло», та ще й без жодної поразки. Також унічию — 1:1 завершився й бойовий поєдинок «Спартака» з новокаховською «Енергією», який залишив самбірців на третьому місці. Хоча могли вони бути й вище.
Доля решти місць вирішувалася в матчі «Шахтар» (Дзержинськ) — «Нива» (Бережани). Рахунок — 1:2, і бережанці, завдяки більшій кількості перемог, фінішували четвертими. А «Ворскла» повернула багатій на футбольні традиції Полтаві прописку на всесоюзній арені.

Наш кор.
Мукачеве (телефоном).
«Спортивна газета» №126 (5430), 21 жовтня 1986 (вівторок).


НА ПРИЗ «МОЛОДІ УКРАЇНИ»
З КУБКОМ — У ДРУГУ ЛІГУ

Результати матчів п'ятого туру. «Енергія» — «Спартак» — 1:1, «Шахтар» — «Нива» — 0:1, «Ворскла» — «Металург» — 1:1.
Напередодні заключного туру фінального турніру, серед вболівальників і спеціалістів точилося чимало розмов про остаточний розподіл місць у підсумковій таблиці. Поєдинки обіцяли бути цікавими, напруженими. Адже гравців «Металурга» в зустрічі з лідером змагань полтавською «Ворсклою» влаштовувала лише перемога. І тоді суперники зустрілися б знову за чемпіонський титул. На бронзові медалі претендували спартаківці Самбора і новокаховська «Енергія».
Тренери «Енергії» посилили напад команди чотирма форвардами. Спочатку такий тактичний хід виправдав сподівання наставників. Новокаховці заволоділи ініціативою. Футболісти Львівщини відповідали і зрідка небезпечними контратаками. На 9-й хвилині їхня атака ледве не завершилася голом. М'яч двічі після ударів Родіна і Силецького влучив у перекладину. А через десять хвилин захисники «Енергії» порушили правила поблизу свого штрафного майданчика. Лев Броварський зробив навісну передачу, першим до м’яча встиг Б. Сикелик і відкрив рахунок.
Після перерви «Енергія» знову атакувала великими силами, але примусила помилитися самбірську оборону лише один раз. Відзначився Дегтяров.
Дуже вже велика ціна очок була в матчі куп'янців і полтавчан. Досвідчені футболісти  «Ворскли» досить швидко збили наступальний запал гравців «Металурга». Чимало часу суперники проводили в центрі поля. Форвардам нелегко було подолати насичену оборону. І все-таки глядачі побачили забиті м'ячі. На початку другого тайму куп'янці порушили правила в штрафному майданчику. І знову точно пробив пенальті Іван Іванченко. Це його третій гол. Він став кращим бомбардиром турніру.
Такий перебіг подій не влаштовував куп'янську команду. «Металург» посилив натиск. Біля воріт Валерія Алексєєва почали частіше виникати небезпечні моменти. За 15 хвилин до фінального свистка суддя призначив пенальті у ворота «Ворскли». Олександр Яковлев відновив рівновагу — 1:1.
У куп'янців з'явилася надія перехопити ініціативу. Однак для цього лишилось мало часу. Після заключного матчу відбулося урочисте закриття змагань і нагородження призерів.
Звичайно, найбільше нагород дісталося полтавчанам. Їм вручено перехідний кубок і дипломи першого ступеня Держкомспорту УРСР, золоті медалі. А потім суддя міжнародної категорії М. М. Балакін вручив капітану команди Івану Іванченку перехідний приз редакції газети «Молодь України». Чемпіонами республіки стали: воротарі — В. Дем'янюк і В. Алексєєв, захисники В. Богданець, І. Китайко, Ю. Мармач, О. Кастрицький, півзахисники — С. Лукаш, О. Лисковець, А.Нечаев, І. Басько, нападаючі — Ю. Резник, О. Рудько, В. Войтенко, В. Васильченко.
За друге місце футболісти «Металурга» одержали срібні нагороди, і дипломи другого ступеня. Третіми фінішували спартаківці Самбора. Вони нагороджені бронзовими медалями і дипломами третього ступеня.
Дипломи «Молоді України» вручено командам-призерам і футболістам «Ворскли». У наступному сезоні полтавчани гратимуть серед команд другої ліги».

М. МОТОРНИЙ.
м. Мукачеве.
«Молодь України» №201 (15534), 21 жовтня 1986 (вівторок).


* * *
«У Мукачеві відбувся фінал чемпіонату республіки серед команд колективів фізкультури. Перше місце зайняли футболісти полтавської «Ворскли». Таким чином, вони у наступному році виступатимуть у когорті команд майстрів замість аутсайдера української зони другої ліги».

НАШ КОР.
«Закарпатська правда» №243 (13176), 21 жовтня 1986 (вівторок).

Фото гри


Погода