16.10.1979.
Нива (Вінниця) - Ворскла (Полтава)
2 : 1


Друга ліга. 2 зона


Нива 2 : 1 Ворскла
Нива (Вінниця) Ворскла (Полтава)
16.10.1979. 19:00
40 тур
Стадіон: Локомотив (Вінниця) . 4000 глядачів
 
Суддя: В. ЛЕВИНЕЦЬ (Одеса)
Перший асистент: Володимир МАКАРЕНКО (Одеса)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР СІВАК Олександр Вр СРСР ДЯЧЕНКО Анатолій
Пз СРСР МОКШАК Олег Зх СРСР КАРПЕНКО Борис
Зх СРСР ГАЛУШКА Петро Зх СРСР ЧИЧИКОВ Григорій
Зх СРСР ПІЛЬКЕВИЧ Анатолій Зх СРСР МАРМАЧ Юрій
Зх СРСР ВИШНЕВСЬКИЙ Іван Нп СРСР ОНИЩЕНКО Анатолій
Пз СРСР ЗАДАЧІН Петро Пз СРСР ВАКУЛЬЧУК Олег
Пз СРСР КАСАНОВ Паша Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван
Нп СРСР ШУЛЬГА Костянтин Пз СРСР КУЛІШ Анатолій
Пз СРСР РИБЯК Богдан Пз СРСР ДІЄВ Сергій
Нп СРСР ДЗЮБА Володимир Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій
Пз СРСР СЕМЧИК Володимир Нп СРСР ВОЙТЕНКО Володимир
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
  Вр СРСР ПАВЛЕНКО Володимир
Зх СРСР БОЙЧЕНКО Юрій Пз СРСР ГОРДЕЙ Дмитро
Нп СРСР ПАВЛИК Мирослав  
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Іван ТЕРЛЄЦКІЙ Україна Станіслав БАСЮК

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
СЕМЧИК Володимир goal.png ?
43 red_card.png КАРПЕНКО Борис
57 substitution.png ПАВЛЕНКО Володимир
ДЯЧЕНКО Анатолій
ПАВЛИК Мирослав
КАСАНОВ Паша
substitution.png 65
КАСАНОВ Паша goal.png 65
ДЗЮБА Володимир yellow_card.png 65
76 substitution.png ГОРДЕЙ Дмитро
КУЛІШ Анатолій
БОЙЧЕНКО Юрій
ГАЛУШКА Петро
substitution.png 80
85 goal.png ВОЙТЕНКО Володимир
90 red_card.png МОСКАЛЕЦЬ Юрій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ПРИНЦИПОВИЙ МАТЧ
«НИВА» (Вінниця) — «КОЛОС» (Полтава) — 2:1.

«У зустрічі з вінничанами «Колос» провів ювілейний 500-й матч. В цьому сезоні полтавський футбоп відсвяткував своє 70-річчя. Про міцне коріння, яке пустив цей вид спорту тут, свідчить, зокрема, і третє місце
у фінальних змаганнях VII Спартакіади України. За останні чотири роки лише один раз святкували перемогу подоляни, два матчі не виявили переможців, а п'ять виграли полтавчани. В першому колі «Нива» також
зазнала поразки — 0:2. І різниця м'ячів не на користь вінничан — 3 — 15. І все ж, незважаючи на всі «але», наші земляки розпочали матч в атакуючому плані.
Перший успіх до «Ниви» прийшов наприкінці тайму, коли П. Касанов з правого краю направив м'яч на дальню штангу і він влетів у ворота суперників. Гості почали суперечку з арбітром. Ось тоді і з'явилися дві червоні картки. З поля до кінця матчу були вилучені футболісти «Колоса» — захисник Б. Карпенко і нападаючий Ю. Москалець.
В другому таймі В. Семчик, перекинувши м'яч через воротаря, зумів подвоїти рахунок. А гол престижу забив на 85-й хвилині полтавчанин В. Войтенко.
Взагалі гра носила принциповий характер. Весь час на вістрі атак знаходився В. Дзюба, уміло діяв у захисті П. Галушко, який прибув до нас з львівського СКА, показали хорошу гру й інші футболісти «Ниви».
Наступні два поединки наші земляки проведуть у Чернігові і Києві, відповідно 22 і 26 жовтня, а 1 листопада прийматимуть на своєму полі «Океан» (Керч)».

П. ПИЛИПЧУК.
«Вінницька правда», 18 жовтня 1979 (четвер).


І ПЕРЕМОГА ПРИЙШЛА…

«Ще донедавна полтавський «Колос» серед старожилів другої ліги користувався репутацією досить посередньою. Головне, що бракувало цьому колективу, це стабільності. Полтавчани могли подарувати очки не тільки на виїзді, а й у себе вдома. Але у нинішньому сезоні з командою скоїлась дивна метаморфоза, яку з ентузіазмом зустріли її прихильники. Тепер «Колос» не впізнати: він став однією з найрезультативніших команд другої ліги. І цілком зрозуміло, що на нього нині поглядають з острахом навіть лідери.
До честі вінничан потрібно зазначити, що на них високий авторитет одноклубників зовсім не подіяв. Та й воно зрозуміло. «Ниві» вкрай потрібні очки, і оглядатись їй вже ніколи. Знову, як у свої найкращі роки, високу майстерність продемонстрував ветеран команди Володимир Дзюба.
Приємно було спостерігати за його наполегливістю, ініціативністю. Вже в першому таймі завдяки йому вінничани створили кілька небезпечних ситуацій біля воріт гостей. Але тривалий час нашим землякам не щастило. Лише тоді, коли до кінця тайму залишились лічені секунди, Касанов, перебуваючи у незручному становищі, несподівано пробив по воротах від гострим кутом.
Воротар гостей Дяченко до цього удару виявився непідготовленим. Так було відкрито рахунок у зустрічі.
І тут трапилось те, що, надовго зіпсувало настрій численним глядачам, котрі були на стадіоні. Замість того, щоб продовжити гру з центру, полтавчани кинулись з'ясовувати стосунки до судді В. Левинця, і тому нічого не залишилось, як вилучити двох гравців полтавчан з поля.
Другий тайм проходив за перевагою господарів. Їх атаки одна за одною підкочувались до воріт «Колоса». Але зловживання індивідуальною грою тривалий час не давало можливості збільшити рахунок. Лише згодом Семчику, котрий стрімким ривком обійшов захисників, вдалось обіграти і Дяченка.
Другий гол підхльоснув гостей. Вони стали діяти більш рішуче, і незабаром Войтенко скоротив рахунок. Але це вже трапилось за п'ять хвилин до кінця гри».

Б. ВОЛОДІН.
«Комсомольське плем’я», 18 жовтня 1979 (четвер).


Поразки на виїзді

«Два матчі на виїзді провів полтавський «Колос» і в обох зустрічах зазнав невдач. Спершу наші земляки програли у Житомирі «Спартаку» — 0:1, а через кілька днів зазнали поразки від вінницької «Ниви» — 1:2».

«Комсомолець Полтавщини» № 126 (3347), 20 жовтня 1979 (субота).


Дві поразки підряд

«Ще два матчі чемпіонату країни провели футболісти полтавського «Колоса». Обидва на виїзді і в обох зазнали невдачі. Спочатку програли спартаківцям Житомира — 0:1, а 16 жовтня — вінницькій «Ниві» — 1:2. Ці поразки поки що не вплинули на їх турнірне становище. «Колос», як і раніше, займає 11-й рядок в турнірній таблиці. А от результати двох наступних зустрічей для полтавців: важитимуть багато. Та й суперники в них не з легких. 22 жовтня наші земляки гратимуть у Кіровограді із «Зіркою», а 27 — з черкаським «Дніпром».

П. Карнаух.
"Зоря Полтавщини" № 244 (14344), 21 жовтня 1979 (неділя)
 

Фото гри


19791016___-__1.jpg
"Нива" Вінниця - "Колос" (Чемпіонат СРСР. 1979. Друга ліга. ІІ зона. 40 тур)

Погода