29.09.2013.
Ворскла (Полтава) - Динамо (Київ)
2 : 2


Прем'єр-ліга


Ворскла 2 : 2 Динамо
Ворскла (Полтава) Динамо (Київ)
29.09.2013. 19:00
11 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 12500 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 8ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Віталій ГОДУЛЯН (Одеса)
Перший асистент: Євген ДАНИЛЬЧЕНКО (Луганськ)
Другий асистент: Ігор АЛЬОХІН (Сімферополь)
Перший додатковий асистент: Олександр ДЕРДО (Чорноморськ)
Другий додатковий асистент: Віталій ДЯДЕНКО (Кропивницький)
Резервний арбітр: Олександр ПАВЛІНОВ (Одеса)
Делегат: Віктор БЕЗРУК (Луганськ)
Інспектор: Ігор ХІБЛІН (Хмельницький)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 35 Вр Україна КОВАЛЬ Максим
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 2 Зх Бразилія ДАНІЛО Сілва
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 4 Пз Португалія МІҐЕЛЬ
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 5 Пз Хорватія ВУКОЄВІЧ Огнен
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 6 Зх Австрія ДРАГОВІЧ Александар
22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс 10 Нп Україна ЯРМОЛЕНКО Андрій
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 11 Нп Нігерія ІДЕЙЄ Браун
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 20 Пз Україна ГУСЄВ Олег
78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 27 Нп Україна МАКАРЕНКО Євгеній
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 34 Зх Україна ХАЧЕРІДІ Євген
99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег 90 Пз Марокко БЕЛАНДА Юнес
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 72 Вр Україна РУДЬКО Артур
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 7 Пз Нідерланди ЛЕНС Жермейн
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 16 Зх Україна СИДОРЧУК Сергій
8 Пз Україна БУДНИК Євген 25 Пз Нігерія АРУНА Лукман
9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 33 Зх Франція ТРЕМУЛІНАС Бенуа
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 85 Нп ДР Конго МБОКАНІ Безуа
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 99 Нп Бразилія ДУДУ Перейра
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Олег БЛОХІН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
16 yellow_card.png МАКАРЕНКО Євгеній
КУРИЛОВ Олексій yellow_card.png 19
ЯХОВІЧ Адіс goal.png 33
35 yellow_card.png ХАЧЕРІДІ Євген
40 goal.png БЕЛАНДА Юнес
ГРОМОВ Артем penalty_scored.png 45
50 red_card.png ІДЕЙЄ Браун
55 substitution.png МБОКАНІ Безуа
БЕЛАНДА Юнес
56 yellow_card.png ВУКОЄВІЧ Огнен
МАРКОСКІ Йован yellow_card.png 56
58 substitution.png ЛЕНС Жермейн
ВУКОЄВІЧ Огнен
ЯНУЗІ Ахмед
ЯХОВІЧ Адіс
substitution.png 71
71 substitution.png АРУНА Лукман
ГУСЄВ Олег
САПАЙ Вадим yellow_card.png 77
79 yellow_card.png ДРАГОВІЧ Александар
СКЛЯР Олександр
МІЩЕНКО Олег
substitution.png 83
СКЛЯР Олександр yellow_card.png 85
91 goal.png АРУНА Лукман

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Чи наблизить Ворскла тренера Динамо до відставки?

 

Ворскла - Динамо
29 вересня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 19.00.
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр ― Віталій Годулян (Одеса).
Прогноз ― 1:2

29 вересня 1996 рік. На переповненому стадіоні Ворскла, де люди стояли в прохадах і мостилися щільно на старих дерев'яних лавах, дебютант вищої ліги полтавська команда приймала багаторічного чемпіона країни ― столичне Динамо. Феєричний матч, у якому Ворскла двічі програвала, але ще до перерви змогла забити у ворота киян 4 м'ячі і зрештою у підсумку перемогти іменитого суперника з рахунком 4:3. До сих пір, жодній команді в чемпіонаті України не вдалося ні повторити, ні перевершити досягнення ворсклян ― забити чотири голи Динамо...

29 вересня 2013 рік. Через 17 років команди знову зустрінуться в Полтаві у той самий день. Наразі, які і тоді обидві команди сусіди по турнірній таблиці. Однак, якщо 1996 року суперники посідаи перші два місця, то зараз Динамо перебуває на п'ятому рядку, а Ворскла слідом за киянами ― на шостій позиції.

Багато хто із спеціалістів вважає, що цей матч буде дуже важливим для столичного клубу. Чергова втрата очок стане майже катастрофою для Динамо. Про боротьбу за чемпіонство, принаймні, можна буде киянам вже забути. А ось для ворсклян і їх головного тренера Василя Сачка матч із Динамо ― добра нагода показати себе. Головне біло-зеленим показати цікавий футбол...

Крім історичної перемоги 1996 року, Ворскла ще двічі перемагала Динамо. 2010 року під керівництвом Павлова полтавці перемогли 3:1 команду Газзаєва. А минулого року свій тренерський дебют у Ворсклі Сергій Свистун відсвяткував мінімальною перемогою над Динамо Сьоміна ― 1:0. Цікаво, що після цих поразок не довго протрималися на своїх тренерських місцях Сабо, Газзаєв та Сьомін. Згодом вони все таки змушені були залишити свої посади. Тому, невдача у Полтаві, можливо, наблизить і коуча динамівців Олега Блохіна, під яким тренерський стілець помітно похитнувся. Ворскла може допомогти вибити його...

Динамо ледве врятувало очко в Полтаві

 

Ворскла була дуже близько знову перемогти Динамо, але пропустила гол вже у компенсований арбітром час

 

Для "Ворскли" матч проти "Динамо" був черговим екзаменаційним ступенем для Василя Вікторовича Сачка. Натомість Олегу Блохіну відступати просто нема куди – відверто провальні результати, невиразна гра в останніх матчах дозволяли розраховувати полтавчанам на очки, а глядачам – на цікавий результативний матч.

 

Дедечко перебрав попереджень у минулому турі, тому залишився поза заявкою на матч. Все ще не оговтався від травми Кривошеєнко. Хороший рівень гри Яховіча в кубковому матчі проти "Волині" дозволив Адісу дебютувати в УПЛ на місці форварда. У півзахисті з перших хвилин вийшли і Громов з Маркоскі. Усі інші позиції звично без змін.

 

"Динамо" відразу заволоділо територіальною ініціативою, але до особливої гостроти справу довести ніяк не могло. Перший небезпечний момент виник аж на 22-й хвилині, коли Ідейє з хорошої позиції пробив у небеса. Відповідь полтавчан через 10 хвилин стала результативною. Громов з глибини закидає на Яховіча і дебютант технічно перекидає Коваля, що запізно кинувся на перехоплення – 1:0!

 

Момент киян дозволив зрівняти цифри на табло. Непогодов зреагував на удар з близької відстані Ярмоленка, а центральні захисники проспали Беланду, який і відправив м’яч у сітку.

 

Та на перерву господарі пішли з перевагою в один гол. Вукоєвіч рукою перервав політ м’яча у власному штрафному майданчику і асистент Годуляна за воротами сигналізує арбітру про порушення – пенальті! Громов чітко реалізував одинадцятиметровий, сильно пробивши в лівий від себе кут – 2:1!

 

Другий тайм розпочався для гостей взагалі жахливо. Ідейє підло врізав коліном футболісту суперника, коли той стояв спиною і не володів м’ячем. Головний арбітр моменту не бачив, але після наради з асистентами дістав червону картку для грубіяна. Відверто, стало тривожніше, адже "Ворскла" в більшості останнім часом грає більш важко, ніж у рівних складах.

 

Відразу Міщенко  мав знімати всі питання по переможцю, скориставшись помилкою Хачеріді, але з потужним ударом у ближній кут справився Коваль. Полтавчани зовсім віддали ініціативу, сподіваючись на разючі контратаки. Міг забивати Даллку, та Драговіч блокував удар албанця.

 

Врятувалося "Динамо" уже в доданий час. Джокер Блохіна Лукман Аруна зміг зачепитися за м’яч у штрафному майданчику ворсклян і з розвороту таки проштовхнути кулю у сітку – 2:2. Нічия, яка змушує жалкувати за втраченими трьома балами і такою близькою черговою перемогою над колишнім флагманом українського футболу.

 

Віталій Сонікссон

Анатолій Момот: Ворскла нічим не поступалися Динамо

 

Прес -конференція головного тренера полтавської Ворскли Анатолія Момота:

- Кияни почали дуже агресивно. Потім ми впоралися із хвилюванням, стали контролювати м'яч і нічим не поступалися. Може бути треба було грати через фланги. Якщо пам'ятаєте, у першому таймі ми трохи “звалили" на правий фланг, часто саме через нього атакували. От би перевести м'яч на протилежний, так не виходило. Після отриманої переваги в рахунку і чисельній більшості у гравців з'являється інша стратегія, при цьому ми не грали на відбій, на утримання. Ми хотіли контратакувати, збільшити рахунок. Прикро пропускати гол на останніх хвилинах або секундах. Де знайдеш, де втратиш, як кажуть. І Луцьк, і Севастополь, і Чорноморець - на останніх хвилинах результат змінювався. Тренерська рада дуже вдячна хлопцям за самовіддачу. Перед цим із Луцьком 120 хвилин непроста гра було. Пропускав матч Дедечко. Ось і сьогодні Маркоскі отримав 4-у жовту і пропустить наступну гру з Таврією.

Ми намагаємося грати у футбол, навіть у тому ж Донецьку - були непогані моменти. Ми на правильному шляху і будемо прогресувати надалі. Хочу подякувати всім уболівальникам, які прийшли нас підтримати. Це не тільки полтавці, а й з районних центрів області. Напевно вони отримали задоволення від футболу.

- Олег Блохін заявив, що Годулян вбив гру, вбив Динамо. Виходить, що Ворскла на полі нічого не створила сама?
- Це думка головного тренера Динамо Київ. Ми питання суддівства не коментуємо і краще залишимо це питання на розгляд компетентних органів. Але ми не можемо сказати про себе: мовляв, вийшли, стояли і були хлопчиками для биття. Щось виходило, щось ні. Проти Динамо вигравати 2:1 - це непоганий результат, там кожен індивідуально класний футболіст. У киян йде становлення гри, але це внутрішні проблеми київського Динамо. Виглядали ми гідно проти них.

- Була провокація з боку вашого гравця?
- Я зайшов у роздягальню і запитав у Курилова про епізод. Той каже, що Ідейє просто пробігав і стегном вдарив його, стоячого без м'яча на місці. Які провокації? Що він спеціально впав? Такий боєць як Курилов не буде симулювати і падати.

- Оцініть гру Яховіча.
- Ми довго "народжували" футболіста, нападника, якого шукали. Його двома матчами за клуб тренери задоволені. Сподіваюся, що надалі він додасть, йому необхідно покращувати фізичні кондиції. Поки ми з ним вгадали. Подивимося, що буде далі.

- Може варто тренувати гру 10 проти 11?
- (Сміється). Ми думали над цим. Навіть 9 проти 11-ти. Був матч з Арсеналом, коли вилучили гравця і ми, тренери передбачили кінцевий результат, проблеми. Я врахував ваші побажання і будемо на тренуваннях виправляти гру в більшості. Спасибі вам.

 

Олег Блохін: Майор міліції послав мене на три букви

 

Післяматчева прес-конференція наставника Динамо Олега Блохіна

- Грали дві хороші команди, але суддівство зіпсувало цей матч. Якщо вилучаєш Брауна Ідейє, то Курилов у цьому моменті його провокував, а це друга жовта картка у полтавця і видалення. Якщо судити за правилами. Мені зараз сказали: той ліктем вдарив, цей наступив... Суддівство ні в які ворота не лізе. Вдячний команді за те, що хлопці об'єдналися в цій сверхнерввій обстановці. Суддя завів команду до того, що... я не знаю.

У перерві мені вдалося втихомирити емоції. Ще раз підкреслю: вдячний хлопцям, що не опустили руки і билися до кінця. І намагалися наприкінці вирвати перемогу, хоча грали вдесятьох.

- Що сталося у вас у перерві у підтрибунному приміщенні?
- Нічого. Майор міліції послав мене на три букви і назвав на «ти». Я вперше у своєму житті таке бачив. Я йому відповідаю: «Вибачте, я ж Вам не «тикаю». Ну як поводить себе майор міліції, це ж представник влади і посилає мене: «Іди туди!» Що значить «йди туди»?

У цей момент адміністратор «Динамо» Віктор Кашпур перериває спіч Блохіна словами: «Чому Ви не скажете, що наприкінці в головного тренера «Динамо» кинули три біляші?

- Полтавські журналісти: «Це ж не банани, а біляші».
- Добре хоч не пляшку горілки (посміхаючись). Треба було пляшку горілки кинути і біляш, і закусити б відразу (сміх у залі). Ще раз, майор міліції, ким він не був, беркут там або ще хтось. Не дозволено мене , людини у віці посилати кудись. Він ще хлопчик у порівнянні зі мною. Хотів його прізвище дізнатися. Такого терпіти не можна, я б до суду подав якщо чесно. Більше там інцинденту як такого не було. Я заспокоював адміністратора Чубарова, він був на емоціях. Намагався стримати цю ситуацію в нормальному руслі, а вийшло так, що ще й потрапив. Прохання дізнатися його прізвище, майор міліції з Беркута.

- Прес-аташе "Ворскли": "Ще питання будуть? По грі або про біляш?
- Блохін: «А біляш хоч із чим був? (Сміх у залі).

- Дуже складна гра була в першому таймі. Вашій команді не вдавалося контролювати м'яч, комбінувати. Складно виходило зайти до штрафного майданчика, хоч і забили в першій половині.
- А навіщо заходити в штрафний майданчик? Треба було частіше бити по воротах. А мої гравці хотіли завести м'яч у ворота. По такому полю треба було наносити більше ударів по воротах, про що ми говорили до гри. Будемо розбиратися. Плюс зробили свої помилки, але без них напевно, не пропустили б.

- Нервозність була у ваших гравців?
- Ще раз кажу, є боротьба груба, а є в рамках правил. Можу привітати «Ворсклу» за їх гру, боротьбу проти київського «Динамо», це зрозуміло. Стимулювали їх, чи ні, це така справа. У мене є побажання для ФФУ, щоб Годуляна більше не призначали на наші ігри. Добре, хоч мене не вилучили ще.

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода