04.10.2013.
Таврія (Сімферополь) - Ворскла (Полтава)
0 : 1


Прем'єр-ліга


Таврія 0 : 1 Ворскла
Таврія (Сімферополь) Ворскла (Полтава)
04.10.2013. 19:30
12 тур
Стадіон: Локомотив (Сімферополь) . 900 глядачів (вміст 19978)
Погода: штучне освітлення , Температура: 2ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Олександр ІВАНОВ (Макіївка)
Перший асистент: Андрій ЛИТВИН (Київ)
Другий асистент: Олександр ЯКИМЕНКО (Київ)
Перший додатковий асистент: Дмитро КУТАКОВ (Бровари)
Другий додатковий асистент: Сергій СКРИПАК (Київ)
Резервний арбітр: Євген ХАЛАМЕНДИК (Київ)
Делегат: Вадим ШЕЛЬМЕНКО (Київ)
Інспектор: Олег ПЕРВУШКІН (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Сербія КАХРІМАН Дамір 12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро
30 Нп Україна ГУМЕНЮК Олег 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
5 Зх Україна АКСЬОНОВ Олександр 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
6 Зх Швеція СВЕНССОН Карл-Густав 15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис
20 Зх Туніс БУССАЇДІ Аніс 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
7 Нп Україна ГАБОВДА Юрій 22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс
19 Пз Україна ЯРЧУК Дмитро 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
27 Нп Аргентина ҐОМЕС Ґарсія 40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
25 Пз Україна КАЛIНІЧЕНКО Максим 78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій
18 Пз Україна НАЗАРЕНКО Сергій 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
10 Нп Україна ФЕЩУК Максим 99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
23 Вр Україна ПОГОРІЛИЙ Сергій 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
8 Пз Україна ПАВЛЕНКО Владислав 2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр
21 Нп Україна КОРОБКА Володимир 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
39 Зх Україна ДАЦЕНКО Семен 8 Пз Україна БУДНИК Євген
77 Нп Україна ПРИХОДНОЙ Максим 9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед
11 Нп Україна МЕЛЬНИК Сергій 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
26 Пз Україна КОМЛЄВ Іван 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
 
Головні тренери
Греція Яніс ХРИСТОПУЛОС Україна Василь САЧКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЯРЧУК Дмитро yellow_card.png 66
73 substitution.png ЯНУЗІ Ахмед
ЯХОВІЧ Адіс
КОРОБКА Володимир
НАЗАРЕНКО Сергій
substitution.png 79
АКСЬОНОВ Олександр own_goal.png 81
83 yellow_card.png ДЕДЕЧКО Денис
84 substitution.png КРИВОШЕЄНКО Іван
ГРОМОВ Артем
МЕЛЬНИК Сергій
ФЕЩУК Максим
substitution.png 85
ПАВЛЕНКО Владислав
ГУМЕНЮК Олег
substitution.png 88
90+2 substitution.png БУДНИК Євген
МІЩЕНКО Олег

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Чи викорінила Ворскла комплекс "Робін Гуда"?

Таврія ― Ворскла
4 жовтня. Сімферополь. Стадіон Локомотив. Початок о 19.30.
Арбітр Олександр Іванов (Макіївка).
Пряма трансляція на каналі Футбол
Прогноз ― 1:2

За Миколи Павлова серед уболівальників у «Ворскли» закріпилася репутація такого собі футбольного Робін Гуда. І дійсно, ворскляни могли лягати кістьми і буквально вигризати перемогу в київського «Динамо» чи харківського «Металіста». А вже в наступному турі програти київській «Оболоні», яка до цього не вигравала дуже багато матчів поспіль. Не те, щоб я натякаю на відсутність спортивної боротьби в одних матчах і мотивацію зі сторони в інших. Ні. Просто різниця в налаштуванні на боротьбу дуже сильно впадала в око й стала майже візитною карткою команди Павлова.

Нинішня ж «Ворскла», принаймні поки, працює зовсім на іншу репутацію. Команда б’ється в кожному матчі до кінця, навіть якщо він складається не за її сценарієм. І кілька очок було здобуто саме завдяки голам на останніх хвилинах. Ось і сьогодні полтавцям належить ще раз довести свою непоступливість і принциповість. Команда Сачка вийде на поле сімферопольського стадіону «Локомотив», щоб спробувати взяти три очки у матчі з місцевою «Таврією».

Перший чемпіон незалежної України і володар національного кубку переживає наразі не найкращі часи: лише три очки і останнє місце в турнірній таблиці, внутрішні непорозуміння в структурі клубу і, як наслідок, заборона проведення трансферної діяльності, тренер-іноземець, який поки тільки призвичаюється до нашого менталітету й футболу. Одним словом, проблем у кримчан досить. Але задачі здобувати в кожному матчі максимум очок це з них не знімає. Ще кілька поразок поспіль і на друге коло можна буде не виходити.

Ворскляни ж навпаки підходять до матчу в відмінному настрої. Провівши за минулий тиждень три матчі, ворскляни змогли виконати завдання-мінімум – вийти в наступний раунд національного кубку й здобути очки в домашньому матчі з київським «Динамо». На черзі – столиця Криму, де знову потрібно здобувати очки. Інший результат полтавський уболівальник, який уже встиг відвикнути від комплексу «футбольного Робін Гуда», навряд прийме і зрозуміє. Правда здобувати ці очки «Ворсклі» доведеться без Йована Маркоскі, який відбуватиме дискваліфікацію. Але Василь Сачко вже неодноразово демонстрував в цьому сезоні, що готовий приймати важливі і, головне, успішні кадрові рішення.

Олександр ДАННИК

Ворскла знову обходить Динамо

Ворскла здобуває три очки у вакжому матчі з аутсайдером, завдяки автоголу Таврії і обходить у турнірній таблиці столичне Динамо

Про такі матчі говорять ― головне три очка. Ворскла здобула їх і зараз вже не важливо яким чином. Результат залишається, а гра забувається.

Біло-зелені їхали до Сімферополя втомленими. Команда провела за тиждень три важкі матчі, два з яких із Шахтарем і Динамо. Звичайно, це не могло не позначитися на діях футболістів. Гравці виглядали досить втомленими.

Дебют зустрічі видався відносно рівним і спокійним, але вже хвилини до 10-ї полтавці всерйоз заволоділи перевагою і змушували сімферопольців сідати все глибше до власних воріт. Незважаючи на солідну ігрову перевагу, гострих моментів Ворсклі створювати не вдавалося. За 25 хвилин запам'ятався лише удар у виконанні Міщенка, але господарів виручив Кахріман.

Друга половина знову почалася з активних дій підопічних Сачка. Після навісних передач з флангів сімферопольська захист насилу справлявся з атакою біло-зелених. Сам же наставник ворсклян у цей час виглядав дещо спантеличено. Як і в першому таймі після 15 хвилин стартовий запал Ворскли вичерпався, і гості перейшли до позиційної манері ведення атаки.

Схоже, що Таврія дістала уроки з матчів з Дніпром і Карпатами, і всіма силами намагалася оборонятися якомога вище, але гості з кожною хвилиною ускладнювали їм це завдання. І тиск спрацював, причому в той момент, коли здавалося, що сімферопольцям вже вдасться з ним впоратися (підопічні Сачко стали виглядати дещо приреченими і напевно десь в думках вже погодилися на нічию). Довга передача з глибини закінчилася скиданням грудьми від Аксьонова на воротаря, але Кахріман в цей час вже залишив лінію воріт і йшов на перехоплення. Воротар намагався врятувати команду, але м'яч все-таки залетів у ворота. Після дитячої помилки захисника господарі просто опустили руки, а Ворскла від гріха подалі всіляко тягнула час до самого фінального свистка.

Анатолій Момот: Апетит приходить під час їжі

Головний тренер Ворскли поспілкувався з журналістами на післяматчевій прес-конференції

- Ми налаштовувалися, знали, що гра буде важкою - в тому плані, що Таврія знаходиться на останньому місці, їм нікуди діватися і потрібно набирати очки. У нас зараз був важкий період: грали в Кубку України, провели важку гру з Волинню, пройшли, так би мовити, хрещення з Шахтарем і Динамо. Тому можна зрозуміти хлопців, вони виплеснули емоції в цих іграх, складно було їх налаштовувати. Почали ми впевнено, Таврія нас побоювалася. Можливо, ми якось підлаштувалися під їх гру, все так монотонно відбувалося. У перерві хлопці налаштувалися, доклали зусиль для того, щоб виграти цей матч. Ми вдячні футболістам, у другому таймі вони зібралися. Звичайно, була безглузда помилка, яка призвела до голу, але проте хлопці в цей відрізок доклали багато зусиль. Зараз два тижні перерви, ми відновимося і будемо далі готується до матчів чемпіонату.

- Було помітно, що Міщенко був лідером команди. Чи може він потенційно проявити себе на більш високому рівні, на рівні збірної?
- Усе залежить від нього. У нас і Дедечко непогано відіграв, і всі інші, але має бути лідер попереду, і в обороні є свої лідери. Просто нападники краще запам'ятовуються, але сьогодні вся команда добре зіграла. Хлопців, звичайно, можна зрозуміти. Психологічно налаштовуватися важко, на Шахтар і Динамо інший настрій, і тим більше почали гру сьогодні так, м'яч тримали, але підсвідомо це висить. Ми вдячні і запасним гравцям, у нас єдиний колектив, ми раді.

- Ваш президент був присутній на грі. Чи переглядаються завдання на сезон у зв'язку з успішним виступом?
- Так, президент приїхав, підтримував нас, заходив в роздягальню і до гри, і після. Завдання у нас як завжди - грати, радувати уболівальників, займати більш високі місця. Як кажуть, апетит приходить під час їжі.

Янніс Хрістопулос: Ворскла гідна шостого місця

Післяматчевий коментар старшого тренера Таврії

- Із самого початку ми знали, що нас чекає гра з дуже сильним суперником. Ворскла знаходиться на шостому місці в турнірній таблиці, і вона дійсно гідна цієї позиції. З початку матчу було помітно, що наші футболісти вийшли на поле переляканими, але після перших 20 хвилин команда заметушилася набагато краще, особливо в другому таймі, коли ми не дали супернику створити моментів біля наших воріт. До того ж ми могли забити як у першій половині гри, так і в другій. Ми знову програли гру в деталях. Я не хочу говорити, що вся справа в удачі, але ми були гідні заробити хоча б одне очко.

- Який у вас кредит довіри у керівництва?
- Я багато разів відповідав на це питання. Я тут для того, щоб допомагати і якби у керівництва не було б до мене довіри, то вони б прийшли і сказали про це. Запитайте краще у керівників команди, чи є у них довіру до мене.

Прес-служба СК Таврія

Фото гри


23_12_ts-vp_01.jpg

Офіційна програма матчу

Погода