27.10.2013.
Дніпро (Дніпро) - Ворскла (Полтава)
2 : 2


Прем'єр-ліга


Дніпро 2 : 2 Ворскла
Дніпро (Дніпро) Ворскла (Полтава)
27.10.2013. 19:30
14 тур
Стадіон: Дніпро-Арена (Дніпро) . 13167 глядачів (вміст 31003)
Погода: штучне освітлення , Температура: 10ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Дмитро КУТАКОВ (Бровари)
Перший асистент: Андрій СКРИПКА (Кропивницький)
Другий асистент: Максим ЧОС (Київ)
Перший додатковий асистент: Віктор ШВЕЦОВ (Одеса)
Другий додатковий асистент: Сергій БОЙКО (Іванків)
Резервний арбітр: Сергій БЕККЕР (Харків)
Делегат: Віктор НАСКАЛОВ (Мукачеве)
Інспектор: Віктор ДЕРДО (Чорноморськ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
71 Вр Україна БОЙКО Денис 12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро
3 Зх Чехія МАЗУХ Онджей 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
8 Пз Бразилія ДЖУЛІАНО Віктор 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
10 Нп Україна КОНОПЛЯНКА Євген 15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис
11 Нп Україна СЕЛЕЗНЬОВ Євген 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
17 Зх Хорватія СТРІНІЧ Іван 22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс
23 Зх Бразилія ДУҐЛАС Сілва 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
29 Пз Україна РОТАНЬ Руслан 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
44 Зх Україна ФЕДЕЦЬКИЙ Артем 40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
89 Пз Україна ПОЛІТИЛО Сергій 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
99 Нп Бразилія МАТЕУС Лейте 99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
16 Вр Чехія ЛАШТУВКА Ян 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
2 Зх Румунія ВЛАД Александру 8 Пз Україна БУДНИК Євген
5 Зх Україна МАНДЗЮК Віталій 9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед
6 Нп Грузія КАНКАВА Джаба 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
9 Нп Хорватія КАЛІНІЧ Нікола 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
19 Пз Грузія КОБАХІДЗЕ Александер 24 Нп Україна БАРАННИК Олег
20 Пз Португалія БРУНО Гама 83 Пз Румунія ВАСІЛАКЕ Чіпріан
 
Головні тренери
Іспанія Хуанде РАМОС Україна Василь САЧКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КОНОПЛЯНКА Євген goal.png 16
20 yellow_card.png ЧЕСНАКОВ Володимир
ДУҐЛАС Сілва goal.png 23
30 yellow_card.png ДАЛЛКУ Арменд
54 goal.png ДЕДЕЧКО Денис
55 yellow_card.png ДЕДЕЧКО Денис
ПОЛІТИЛО Сергій yellow_card.png 56
КАНКАВА Джаба
ДЖУЛІАНО Віктор
substitution.png 62
65 substitution.png МАРКОСКІ Йован
ГРОМОВ Артем
71 substitution.png ЯНУЗІ Ахмед
ЯХОВІЧ Адіс
МАНДЗЮК Віталій
СЕЛЕЗНЬОВ Євген
substitution.png 80
83 yellow_card.png МІЩЕНКО Олег
МАТЕУС Лейте yellow_card.png 85
КОБАХІДЗЕ Александер
КОНОПЛЯНКА Євген
substitution.png 88
89 substitution.png КРИВОШЕЄНКО Іван
ТКАЧУК Євгеній
МАЗУХ Онджей own_goal.png 95

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Рамос сподівається нарешті перемогти Ворсклу

 

Дніпро - Ворскла
27 жовтня. Дніпропетровськ. Стадіон Дніпро-Арена. Початок о 18.30.
Арбітр: Дмитро Кутаков (Бровари).
Пряма трансляція на каналі 2+2
Прогноз ― 2:1

Так вийшло за календарем чемпіонату, що два заключні матчі першого кола, ворскляни проводять проти лідерів - Дніпра та Металіста. Спочатку підопічні Василя Сачка з'їздять до Дніпропетровська, а вже наступного туру вдома поміряються силами з Металістом. До того ж, у середу Ворскла ще зіграє ще й кубковий поєдинок 1/8 фіналу в Тернополі проти місцевої однойменної команди. Одним словом тиждень для біло-зелених намічається досить складним і насиченим.

У гості до Дніпра полтавці їдуть з непоганим результатом: команда комфортно розташувалася на шостому рядку турнірної таблиці з 23-а очками наробку. Ворскла на очко відстає від Динамо та на два від Чорноморця, які розташувалися на п'ятому та четвертому місцях відповідно.

Напередодні поєдинку в Дніпропетровську півзахисник полтавської команди Іван Кривошеєнко продовжив свій контракт з Ворсклою ще на рік. Нова трудова угоду футболіста розрахована до 31 грудня 2014-го року.

Щодо матчу з Дніпром, то півзахисник біло-зелених, сподівається, що Ворскла зможе взяти очки в одного з лідерів чемпіонату:

- Якщо у нас виходить перемагати, значить ми набрали непогану форму. Хочемо, звичайно ж, продовжувати в тому ж дусі. З дуже серйозними намірами підходимо до поєдинку в Дніпропетровську. У Рамоса дуже пристойний колектив, що демонструє класний футбол, але ми враховуємо всі моменти. Я проаналізував, що за той час, що я граю в Ворсклі, дніпропетровцям ми ще жодного разу не поступалися. Постараємося продовжити приємну для себе традицію.

Дніпропетровцям не щастить з полями, на яких їм доводиться грати. Два тижні тому підвела погода на рідному полі, яка зробила галявину Дніпро Арени непридатною для гри в швидкий футбол, властивий Дніпру, і, відповідно, ускладнила процес відновлення футболістів. У четвер погодні умови зробили газон стадіону Афонсу Енрікеш у Гімарайші м'яким і в'язким, що так само, в першу чергу, впливає на фізичний стан і тривалість процесу відновлення. І, хоча Хуанде Рамос вже привчив всіх, що з легкістю може поміняти півскладу і це ніяк не позначається на результатах команди, все ж ризикнемо припустити, що ворскляни будуть мати деяку перевагу у функціональній готовності, адже до поля цього разу додасться і тривалий переліт з Португалії.

Як не дивно, але найтриваліша діюча серія без перемог Хуанде Рамоса і, відповідно, дніпропетровського Дніпра - саме в матчах проти Ворскли. Іспанський наставник зміг виграти свою першу гру проти полтавців навесні 2011 року, але після вже чотири матчі не знає радості перемог.

Цього року Ворскла у другому колі минулого чемпіонату змогла несподіванно перемогти в Дніпропетровську Дніпро ― 2:1. Причому полтавці здобули перемогу після цілої серії невдач ― команда не могла ні перемогти, ні, навіть, забити гол тривалий час. Як буде цього разу?

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Мазух - почесний громадянин Полтави

 

Напевно, ми ще довго будемо згадувати цей сезон Ворскли. І якби він не закінчився, і яке б місце у підсумку не посіла команда, він по-своєму унікальний і, можливо, неперевершений.

У чотирьох попередніх зустрічах між Дніпром і Ворсклою тричі була зафіксована нічия, а останній матч на Дніпро Арені біло-зелені виграли з рахунком 2:1. Тоді перший гол забив у свої ворота захисник Дніпра Онджей Мазух. І знову чех забив на останніх секундах гри і знову у свої ворота. Завдяки цьому автоголу Ворскла зрівняла рахунок і п'ятий раз поспіль відібрала очки у команди Хуанде Рамоса.

У першому таймі уявити собі подібний розвиток подій було дуже складно. Господарі розпочали гру у високому темпі і досить швидко притиснули суперників до воріт. У дніпрян виходила комбінаційна гра, а гості не встигали за їх переміщеннями по полю. Два пропущених у першому таймі голи - не найгірший для Ворскли варіант. Може, реально гольових моментів у дніпропетровців було не так вже й багато, але постійний тиск на ворота Непогодова могло вилитися і в більш серйозну перевагу господарів.

Відкрив рахунок у матчі Євген Коноплянка. Він подавав кутовий на ближню штангу, Матеус зіграв на випередження і пробив головою, але влучив у поперечину. Втім, від каркасу воріт м'яч відскочив назад до Коноплянки, і Євген на куті штрафного обіграв Громова і пробив з невеликим рикошетом у дальній кут. Непогодов м'яч не дістав.

Другий гол Ворскла пропустила також після кутового. М'яч довго метушиився по воротарському майданчику, відскакував від штанги, вислизав із рук Непогодова, поки Дуглас не вколотив його у сітку буквально з лінії воріт.

Після перерви гості почали поступово додавати, але гол Дениса Дедечко став в першу чергу наслідком помилки його тезки Бойка, а не напористої гри полтавців. Дедечко пробив із-за штрафного сильно, але прямо у воротаря, проте Бойко не зміг правильно згрупуватися і пропустив м'яч під ногою.

Із часом Хуанде Рамос почав зміцнювати центр поля і оборону. Замість Джуліано він випустив Канкаву, а пізніше замість Селезньова - Мандзюка. У принципі, не можна сказати, що з цими замінами іспанець помилився, адже Дніпро, незважаючи на всі потуги суперників, вів гру і тримав ситуацію під контролем. Але все-таки утримання мінімальної переваги гукнулося господарям у компенсований час. Маркоскі виконав невдалу подачу зі штрафного, Бойко вийшов із воріт, щоб спокійно забрати м'яч, але у справу втрутився Онджей Мазух, який своєю потилицею перекинув м'яч через воротаря у сітку.

Ворскла врятувалася і тепер на підопічних Сачка чекає цього тижня два матчі: спочатку в Тернополі кубковий поєдинок 1/8 фіналу проти місцевого друголігового однойменного клубу ― Тернопіль, а у неділю у Ворскла чекає у гості лідера чемпіонату ― сусідів із Харкова ― Металіст.

Василь Сачко: Зіграли внічию з командою, яка пів Європи ганяє

 

Післяматчева прес-конференція наставника ворсклян

- Ми знали, куди їдемо. Ми їхали в Дніпропетровськ, до пристойної команді, яка на ходу. Знали, що у Дніпра була важка гра. Багато готувалися, переглядали матчі суперника. У першому таймі пропустили два м'ячі. Тут зіграло свою роль індивідуальна майстерність Коноплянки, а в другому голі був сумбур після стандарту і вийшов безглуздий гол. У другому таймі все змінилося, зуміли відігратися. Ми дуже раді.

- Ви не зробили замін у перерві. Вірили в гравців?
- Ми довірили хлопцям, які вийшли в стартовому складі і після перерви, щоб вони себе реабілітували. Коли ми забили перший гол, пішла інша гра, Дніпро почав нервувати. Робили заміни, вдало закінчили. Нам пощастило, звичайно. Я вдячний хлопцям за самовіддачу. При будь-якому рахунку, навіть якщо б програли, я б їх похвалив за цю гру. Вони проявили характер. Я радий і задоволений. Дніпру побажаю удачі та успіхів. Ми грали з класною командою, Дніпро зараз пів Європи ганяє. У першому таймі Дніпро нас перегравав. Було багато моментів біля наших воріт. Нам пощастило, що в наші ворота м'ячі не залетіли, а от у ворота Дніпра залетіли.

 

Хуанде Рамос: Складно пояснити подібні речі у футболі

 

Післяматчева прес-конференція головного тренера Дніпра:

- Виходячи з результату, доводиться констатувати, що ми втратили двох важливих очка, втратили їх. По грі в цілому, вважаю, нам вдався перший тайм. Ми забили швидкий гол, потім другий і вели комфортно 2:0. Що ж трапилося у другому таймі? Іноді буває складно пояснити подібні речі у футболі. Забили самі собі два голи і залишилися з результатом, який на табло.

- Через 10 днів буде 30 років, як Дніпро вперше став чемпіоном СРСР. Сьогодні ж такий настрій, як ніби ми втратили всі шанси стати чемпіонами. Команда готова стати чемпіоном, на ваш погляд ?
- Зіграно передостанній тур першого кола чемпіонату, і попереду ще багато ігор. Ще багато очок буде розіграно, і, думаю, занадто рано ще говорити про це.

- Дуже багато збігів у матчах з Ворсклою. Чи не вперше, ведучи 2:0, ви граєте внічию; знову автогол Мазуха  Ви не замислюєтеся ні про що містичне?
- Ні, про такі речі я не думаю. Швидше, буду думати про те, що у Кобахідзе був момент за рахунку 2:1 - і після оборотки ми отримали гол. Був момент у Джуліано зробити рахунок 3:0, але не вийшло, не забив. І таке нещастя, коли забиваєш у власні ворота... Ось про це я думаю перш за все.

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода