29.11.2013.
Металург (Донецьк) - Ворскла (Полтава)
4 : 1


Прем'єр-ліга


Металург 4 : 1 Ворскла
Металург (Донецьк) Ворскла (Полтава)
29.11.2013. 19:00
18 тур
Стадіон: Металург (Донецьк) . 1500 глядачів (вміст 5094)
Погода: штучне освітлення , Температура: 1ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Сергій ДАНЬКОВСЬКИЙ (Київ)
Перший асистент: Андрій ЄРЕМЄЄВ (Миколаїв)
Другий асистент: Олександр ХОЛОДИНСЬКИЙ (Лозова)
Перший додатковий асистент: Віталій РОМАНОВ (Дніпро)
Другий додатковий асистент: Юрій ФОЩІЙ (Черкаси)
Резервний арбітр: Любомир ХАРКО (Луцьк)
Делегат: Василь КОЗИК (Мукачеве)
Інспектор: Вадим ШЕВЧЕНКО (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна БАНДУРА Олександр 12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро
23 Зх Україна НАСОНОВ Олександр 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
4 Зх Україна ЧЕЧЕР В'ячеслав 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
24 Зх Ірландія О'ДІ Даррен 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
15 Пз Росія ЗОТОВ Георгій 15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис
13 Нп Кіпр МАКРІДІС Константінас 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
50 Пз Україна БОЛБАТ Сергій 22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс
8 Пз Нідерланди НЕЛЬСОН Грегорі 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
9 Пз Сербія ЛАЗІЧ Джордже 40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
14 Пз Бразилія АЛЕКСАНДРЕ 78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій
10 Нп Україна МОРАЄШ Чавес 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
79 Вр Україна ПАНЬКІВ Юрій 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
5 Зх Україна ПОЛЬОВИЙ Володимир 2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр
33 Пз Україна МАМУТОВ Руслан 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
11 Пз Бразилія ДАНІЛО 8 Пз Україна БУДНИК Євген
35 Нп Україна ТРОЯНОВСЬКИЙ Євген 24 Нп Україна БАРАННИК Олег
19 Нп Бразилія ДАНІЕЛЬ 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
36 Пз Україна ПОЛЮЛЯХ Микита 99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег
 
Головні тренери
Росія Сергій ТАШУЄВ Україна Василь САЧКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
17 goal.png ГРОМОВ Артем
22 yellow_card.png САПАЙ Вадим
АЛЕКСАНДРЕ yellow_card.png 34
ПОЛЬОВИЙ Володимир
ЗОТОВ Георгій
substitution.png 34
МОРАЄШ Чавес penalty_scored.png 39
МОРАЄШ Чавес goal.png 44
46 substitution.png ТКАЧУК Євгеній
КУРИЛОВ Олексій
46 substitution.png МІЩЕНКО Олег
ЯХОВІЧ Адіс
ЛАЗІЧ Джордже goal.png 51
МОРАЄШ Чавес goal.png 55
ДАНІЛО
АЛЕКСАНДРЕ
substitution.png 57
59 yellow_card.png ДЕДЕЧКО Денис
О'ДІ Даррен yellow_card.png 63
63 substitution.png СКЛЯР Олександр
МАРКОСКІ Йован
65 penalty_missed.png ГРОМОВ Артем
ДАНІЕЛЬ
МОРАЄШ Чавес
substitution.png 82

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Останній матч року

 

Металург Донецьк ― Ворскла
29 листопада. Донецьк. Стадіон Металург. Початок о 19.00
Арбітр ― Сергій Даньковський (Київ).
Пряма трансляція на каналі Футбол
Прогноз ― 1:1

Сьогодні полтавська команда проведе останній матч у 2013 році. Підопічні Василя Сачка в Донецьку зіграють в рамках 18 туру української Прем'єр-ліги з місцевим Металургом.

Перед очною зустріччю команди розташувалися поряд у турнірній таблиці чемпіонату. Ворскла, в активі яких 26 очок наразі шоста, а Металург, який набрав 23 пункти розташувався на восьмій позиції. У разі перемоги донеччина можуть наздогнати ворсклян. Однак якщо зважити на ту обставину, що доля Арсеналу вже практично вирішена, то після анулювання усіх 13 зіграних матчів канонірів, турнірна таблиця зазнає значних змін. Однак Ворскла, яка зіграла свій поєдинок з киянами внічию ― 1:1 втратить лише один заліковий пункт із таблиці. А ось решта команд, і зокрема Металург, втратять три очки, так як перемогли Арсенал ― 2:0. Тому навіть у разі поразки в Донецьку, Ворскла може перезимувати на шостому рядку.

У першому колі цього сезону Ворскла програла вдома Металургу ― 1:2. Причому програла завдяки власним помилкам, зокрема голкіпера Непогодова, однак полтавці показали цікавий атакувальний футбол, але все ж команда не уникла першої поразки в сезоні. Цього сезону біло-зелені вже поступалися в Донецьку Шахтарю ― 0:3. Це поки що єдина поразка Ворскла на виїзді.

Цікаво, що Металург цього сезону жодного разу на своєму полі не поступався. Ці команди саме на полі Металурга виявляють надзвичайну миролюбність, завершуючи внічию більше ніж половину ігор. Ворскла не може виграти в Металурга на його полі після перемоги в сезоні 2009/2010 ― 3:1.

Статистика матчів суперників:
Загалом − 33 +11 =13 -9; голи -  37:33
На полі Металурга - 16: +5 =9 -2; голи − 19:12

Останні три сезони у Прем’єр-лізі:
2010/2011 − 0:2 (Донецьк) та 1:1;
2011/2012 − 3:6 (Донецьк) та 4:2;
2012/2013 − 0:0 (Донецьк) та 0:1

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Металург розгромив Ворсклу у Донецьку

Починали суперники обережно, придивляючись один до одного. Підопічні Сергія Ташуєва досить швидко позначили територіальну перевагу, тоді як ворскляни вирішили зробити ставку на швидкі контратаки. Більш продуктивною виявилася тактика господарів. Основна загроза воротам Непогодова, який в недалекому минулому захищав ворота якраз Металурга, йшла з лівого флангу, де традиційно активно діяли молоді Болбат і Зотов.

Цікавіше виглядав Металург, а забила Ворскла. Фатальною для господарів виявилася обрізка в центрі поля. Перехопивши м'яч, Ребенок класною передачею вивів Громова на оперативний простір. Артем легко втік від Чечера, вийшов сам на сам із Бандурою і спокійно відправив м'яч у дальній кут повз кіпера - 0:1. Пропущений гол змусив господарів активізуватися, і вже через кілька миттєвостей Нельсон мав відновлювати статус-кво, але із забійної позиції послав м'яч над поперечиною.

Підопічні Ташуєва йшли вперед великими силами, залишаючи супернику масу простору для контратак. Металург ризикував і ледь не поплатився за це ще до перерви. Випади гостей були надзвичайно гострими - Бандура працював у поті чола, виручаючи команду після ударів Яховіча і Громова. А Чеснаков відверто пробачив донеччан, з вигідної позиції відправивши м'яч над дальньою дев'яткою. Загалом, оборона Металурга більше нагадувала прохідний двір, і часом здавалося, що ось-ось гості збільшать перевагу в рахунку. Але не шукайте логіки в футболі.

До перерви залишалося трохи більше п'яти хвилин, і цього часу Металургу вистачило, щоб перевернути хід матчу з ніг на голову. Не обійшлося, звичайно, без грубої помилки оборони гостей і прихильності арбітра. Болбат, відчувши легкий дотик рук Сапая, каменем звалився на газон. Формальний привід призначити пенальті Даньковський мав, і він це зробив. Мораеш холоднокровно привів вирок у виконання. Поки підопічні Сачка приходили в себе, господарі швидко зметикували друге взяття воріт. Мораеш під час розіграшу кутового чомусь залишився без опіки у центрі штрафного майданчика і ідеальним за точністю ударом головою відправив м'яч точно в дальній кут - 2:1.

Гол у роздягальню змусив Василя Сачка йти на кадрові перестановки: у спробі пожвавити гру в атаці замість інертного Яховіча наставник випустив на поле Міщенка, а з метою зміцнення оборони замість Курилова в бій був кинутий Ткачук. Ось тільки ці заміни банально не встигли спрацювати. Питання про переможця було знято вже на 51 -й хвилині. Після розіграшу стандарту м'яч заметушився по штрафному Ворскли, чим скористався Лазіч. На цьому зловили кураж господарі не зупинилися. Буквально в наступній небезпечної атаці Мораеш вдалося оформити хет-трик. Жуніор прийняв м'яч від Болбата і за меж штрафного несильним ударом відправив його точнісінько в дальній кут - 4:1.

Оформивши перевагу в рахунку, Металург відійшов до власних воріт, віддавши територію супернику. Здавалося б, ідеальний план. Але донеччани не врахували одну маленьку деталь, а саме той факт, що в обороні вони грали не краще Ворскли. Тому спроба зіграти на утримання ледь не обернулася для команди Ташуєва катастрофою. Почалося веселощі біля воріт Бандури на кінець години ігрового часу. Даніло навіщось зіграв у волейбол у власному штрафному, що не залишилося без уваги асистента арбітр (вони все-таки можуть приносити користь !). Громов своїм шансом не скористався, пославши м'яч у поперечину. А всього через хвилину на виручку господарям прийшов Бандура. Одним пенальті Даніло не обмежився і незабаром намагався вразити власні ворота, зрізавши м'яч під поперечину - кіпер порадував публіку барвистим сейвом.

Ворскла атакувала до останнього, створювала небезпечні моменти (чого тільки вартий удар Міщенка зі штрафного у поперечину), але пробити Бандуру вдруге і відродити інтригу біло-зеленим не вдалося. 4:1 - весела перемога Металурга, яка дозволяє команді Ташуєва зрівнятися з Ворсклою за набраними очками.

Василь Сачко: У нас стандарти - це хвороба

 

Наставник полтавської Ворскли Василь Сачко прокоментував підсумок матчу у Донецьку.

- Непроста гра була, для Ворскли. За рахунку 0:1 ми зобов'язані були забивати ті моменти, які у нас були. На жаль, цього не сталося. Ми допустили грубі помилки при стандартах. Це призвело до взяття наших воріт. У нас стандарти - це хвороба. В останніх матчах ми багато пропускаємо після стандартів. Що стосується Ворскли, то ми створили предостатньо моментів, для того, щоб на табло був рахунок трохи інший. Що стосується Металурга, то звичайно, Металург - прекрасна команда. У неї хороший підбір футболістів. Гравці індивідуально сильні - це треба визнати. Неприємно закінчувати рік на такій ноті: програли дві гри останні. Але, нічого не поробиш - це футбол. Як є, так є.

- Чого не вистачило вашій команді в атаці?
- Дві поперечини не вистачило. Не вистачило концентрації в завершенні, везіння, фарту. Все було проти нас. Так буває.

 

Сергій Ташуєв:  Ми важко виходили з-під пресингу суперника

Головний тренер донецького Металурга Сергій Ташуєв поспілкувався з журналістами на післяматчевій прес -конференції після матчу з Ворсклою

- Матч був дуже важливий для нас, в плані стратегії. Турнірна складова - це раз, завершальний домашній матч - два, настрій у міжсезоння - це три. У тому числі і для вболівальників, в першу чергу. І для хлопців, і для керівництва клубу. Гра вийшло трохи нервова. Ми суперника добре вивчили, але зіграли неправильно, особливо при виході з оборони. Направляли пресинг, і в середній лінії, і у фланги. Суперник добре пресингує. На жаль, невимушена помилка призвела до взяття наших воріт. Помилка в середині поля, обрізка, швидка атака гостей. Вони швидко переходять в атаку. Треба віддати належне хлопцям, вони зуміли зібратися. Завдяки стандартам, в першу чергу. У нас багато було багато підходів, в атакувальних діях. Ми важко виходили з-під пресингу суперника. Другий тайм - швидкий гол ми забили, в принципі, вирішили наперед результат матчу. Не вистачило нам резерву. У нас лава коротенька: троє молодих хлопців, і троє гравців, які після травм, без практики і ще не в формі. Та група хлопців , які на яких випала навантаження в останніх матчах - наприкінці підсіли. Це явно було видно. Але в кожному разі - вони молодці, проявили самовіддачу , характер і довели матч до перемоги. Я віддам належне і супернику. Я за нею спостерігаю - вона дуже добре організована , в плані оборони, і в плані атаки, і контролю м'яча. Такий підхід видно сучасний. Мені імпонує сама гра команди, і тим приємніше перемога з таким рахунком.

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода