25.09.2013.
Ворскла (Полтава) - Волинь (Луцьк)
2 : 1


Кубок України


Ворскла 2 : 1 Волинь
Ворскла (Полтава) Додатковий час. (1:0)
Волинь (Луцьк)
25.09.2013. 18:30
1/16 фіналу
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 2300 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 9ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Юрій МОСЕЙЧУК (Чернівці)
Перший асистент: Олександр ВОЙТЮК (Запоріжжя)
Другий асистент: Володимир ВОЛОДІН (Херсон)
Резервний арбітр: Юрій ІВАНОВ (Маріуполь)
Інспектор: Володимир ТУХОВСЬКИЙ (Сімферополь)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 42 Вр Україна НЕДІЛЬКО Віталій
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 36 Зх Україна ГОДОВАНИЙ Роман
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 14 Зх Словаччина МАСЛО Ян
9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 6 Зх Північна Македонія ШИКОВ Ванче
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 16 Зх Ізраїль ШІШ Гал
15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис 23 Зх Україна ШЕРШУН Богдан
22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс 7 Пз Україна ГОШКОДЕРЯ Віталій
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 79 Пз Нігерія БАБАТУНДЕ Міхель
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 15 Пз Румунія МАТЕЙ Флорентін
78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 99 Пз Бразилія РАМОН Лопес
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 77 Нп Італія ШУМАХЕР Майєр
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
21 Вр Україна ТКАЧЕНКО Олександр 1 Вр Україна ШЕЛІХОВ Денис
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 88 Нп Україна СКОБА Ігор
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 89 Нп Україна КОЗЬБАН Дмитро
8 Пз Україна БУДНИК Євген 21 Зх Бельгія МАТУКУ Ерік
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 10 Пз Румунія БІКФАЛВІ Ерік
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 20 Зх Україна ЗАДЕРЕЦЬКИЙ Дмитро
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 11 Пз Україна МЕМЕШЕВ Редван
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Віталій КВАРЦЯНИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
16 goal.png ШУМАХЕР Майєр
34 yellow_card.png БАБАТУНДЕ Міхель
46 substitution.png МАТУКУ Ерік
МАТЕЙ Флорентін
62 substitution.png СКОБА Ігор
ШЕРШУН Богдан
ДЕДЕЧКО Денис goal.png 62
КУРИЛОВ Олексій yellow_card.png 64
76 yellow_card.png ГОДОВАНИЙ Роман
78 substitution.png БІКФАЛВІ Ерік
РАМОН Лопес
ЯХОВІЧ Адіс yellow_card.png 94
САПАЙ Вадим yellow_card.png 106
ДЕДЕЧКО Денис yellow_card.png 112
ДЕДЕЧКО Денис goal.png 114
ЧЕСНАКОВ Володимир
МАРКОСКІ Йован
substitution.png 116
117 yellow_card.png ШИКОВ Ванче

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

11 років потому...

 

Кубок України. 1/16 фіналу
Ворскла ― Волинь
25 вересня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 18.30
Арбітр: Юрій Мосейчук (Чернівці).
Пряма трансляція на каналі Футбол
Прогноз ― 2:0

…19 вересня 2002 року. Полтавська Ворскла після спарки з лідерами чемпіонату, яку вона програла з загальним рахунком 1:10, приймає вдома луцьку Волинь. До Полтави приїхав новачок вищої ліги. Тоді думалося, що це якраз те, що треба для швидкої реабілітації. Але не так сталося, як гадалося. На 67-й хвилині пішов навіс із правого флангу і високорослий нападник гостей Сачко головою відправив м’яча в сітку наших воріт. По трибунах прокотився видих розчарування. Якби тоді хтось сказав, що через 11 років Василь Сачко у ролі тренера Ворскли буде протистояти Волині Віталія Кварцяного, то його б назвали як мінімум фантазером.

Але таке футбольне життя. У минулому успішний футболіст робить свої перші кроки для того, щоб стати успішним тренером. І якщо в чемпіонаті Василь Вікторович уже встиг себе зарекомендувати, то змагання в національному кубку – це, як казав Володимир Безсонов, зовсім інший турнір. Наразі все вирішується у одному матчі і дуже часто через єдину помилку, виправити яку просто немає можливості. Нагадаємо, що команди вже відіграли в чемпіонаті і подарували глядачам доволі видовищний поєдинок, який завершився внічию з рахунком 3:3. Кубкові зустрічі рідко бувають надрезультативними, але на хороший футбол у виконанні обох команд уболівальникам сподіватися варто. Адже зустрінуться команди, які досягали вагомих успіхів у цьому турнірі. Ворскла його вигравала, а Волинь доходила до півфіналу. Але цьогорічний похід за кубком завершиться для когось уже в першому матчі.

Цікаво, що команди між собою вже чотири рази зустрічалися в кубкових змаганнях. У сезоні 1994/1995, Ворскла, яка представляла першу лігу за сумою двох матчів перемогла вищолігову Волинь ― 2:0 у Полтаві та 1:2 у Луцьку. А у сезоні 2001/2002 вже Ворскла мала статус елітної команди, а Волинь виступала у першій лізі. Але загальну перемогу в двобої здобули лучани ― 1:0 вони перемогли вдома, а у Полтаві була нульова нічия. Отже, сьогодні п'ята кубкова зустріч суперників.

Дедечко виводить Ворсклу до 1/8 фіналу

 

Разом з прохолодною осінньою погодою в Полтаву завітав етап Кубка України, де "Ворскла" згідно жереба приймала "Волинь".

 

Перше, що кинулось в очі в стартовому складі – відсутність Міщенка і прізвище Яховіча. Також розпочав з перших хвилин Громов. Відпочинок отримав Чеснаков. Вперше полтавчани при Сачку розпочали в два форварди.

 

Перший тайм команди провели досить мляво. Що можна згадати, так це гол після провалу центра захисту ворсклян, коли Бабатунде вивів на ударну позицію Шумахера, а гравець гостей вправно переграв голкіпера; а також потужний удар все того ж Майєра, коли за Непогодова зіграла перекладина. "Ворскла" ж змусила глядачів стріпнутися лише раз, коли Громов після прострілу Пердути в кілька дотиків не зміг зручно вийти на ворота суперника.

 

Зате на другу половину гри команду наче підмінили, хоча Василь Вікторович з замінами не поспішав. Спочатку Янузі пробиває головою точно в голкіпера, вже за хвилину неймовірний шанс втрачає Ребенок, з близької відстані пославши м’яч у небеса після відмінного пасу Маркоскі на пусті ворота. І тут же Дедечко після пасу активного Пердути не зміг переграти голкіпера. Минає ще хвилина і вже Громов вивалюється на побачення з Недільком і опиняється на газоні, не встигнувши завдати удару. Схоже, Годований таки фолив на Артемові, та арбітр дати пенальті не наважився.

 

Такий тиск закінчується заслуженим голом. Дедечко замкнув головою розіграш кутового. Гол трохи струсонув гостей. От і Непогодов змушений рятувати ворота. Чого вартий тільки сейв після потужного удару Шикова зі штрафного. В свою чергу волиняни мають дякувати своєму воротареві за екстра-тайм, адже саме Неділько рятував свою команду післяударів Янузі.

 

В додаткові тайми "Волинь" підійшла, використавши за 90 хвилин усі заміни, натомість "Ворскла" грала стартовою одинадцяткою.

 

Добряче запрацював Сапай, який постійно шукав навісами і прострілами партнерів. Лише дивом м’яч минув ворота у сантиметрах від штанги після того, як одним з таких пасів Вадима скористався Дедечко. І коли глядачі уже очікували на серію пенальті, відмінний удар вийшов у невгамовного Дениса. Описати цю красу немає слів – це треба бачити. Міг добивати гостей Ребенок, але на останніх секундах програв свою дуель Недільку. 1:2 – "Ворскла" крокує в 1/8 фіналу.

 

Віталій Сонікссон

Василь Сачко: Була справжня кубкова гра

 

Післяматчева прес-конференція старшого тренера Ворскли Василя Сачка

- Волинь хороша команда, рідна для мене. Я починав у цій команді. Волинь - команда нестандартна, незручна. Сьогодні діями своєї команди я задоволений, створили багато моментів, але забити не пощастило в основний час. Я дуже радий, що ми сьогодні виграли за такої підтримки. Прийшло чимало глядачів, за що я їм і вдячний. Вітаю всю Полтаву. Була справжня кубкова гра.

- Як вам Яховіч? Здалося, що він сьогодні діяв на позиції під нападником...
- Він грав форварда, а Янузі грав під нападником. Ми випустили їх удвох на поле. Вони взаємозамінні футболісти. Якщо Янузі висувався вперед, я просив Яховіча трохи назад відходити. Грою його я задоволений, але ми чекаємо від нього більшого.

- Віталій Володимирович Кварцяний завжди був таким? І тоді коли ви грали під його керівництвом?
- Віталій Володимирович завжди переживає. Його треба знати. Він живе футболом. Він все життя у футболі. Він постійно переживає за кожен епізод. Я вдячний йому, він для мене дуже багато зробив. Я бажаю йому удачі від душі. Більше перемог, але тільки не в матчах з Ворсклою.

- Що з Куриловим?
- Слава Богу, все нормально. Я сподіваюся і вірю в те, що і завтра все буде у нього в порядку. Його оглянули лікарі.

- 120 хвилин і одна заміна...
- У Міщенка виникли проблеми перед грою. Ті ж проблеми виникли у Чеснакова під час тренувального процесу. Тому ми вирішили поберегти їх перед майбутніми іграми. Я питав у хлопців про заміни, але всі були готові грати далі. А те, як складалася гра, мене влаштовувало. Ми повинні були забивати раніше, ми атакували. Хоча й біля наших воріт моменти були. Але всі ці помилки ми уважно вивчимо. У нас свій шлях, я вважаю, що ми правильно все робимо. Я вдячний хлопцям за самовіддачу, за їх роботу на полі. І вони намагаються робити все, про що ми їх просимо.

 

Віталій Кварцяний: Нехай Василь Сачко виграє у всіх, крім Волині

Зіграли нижче своїх можливостей, припускалися помилок, і тому програли, - розповів після матчу із Ворсклою головний тренер Волині Віталій Кварцяний.

– У цій грі ваша команда вигравала, та в підсумку поступилися. Що ви сказали команді у роздягальні?
– Та багато чого сказав… У кубковій грі трохи «тускніє» майстерність обох команд, тому що в кубку той буде ближчим до перемоги, хто менше помилятиметься. А якщо наша команда стільки м’ячів втрачала в першому таймі, припустилися помилки в другому, плюс Літовченко в нас потягнув спину якраз перед грою… Я не хотів ставити Неділька, він мене постійно підводить, і нам неймовірні м’ячі забивають – то в порожні ворота, то повз м’яч махне… От і зараз йому Дедечко за вуха закинув в елементарній ситуації. Лови, що ловиться, не лови, що не ловиться – а в нас все навпаки.

Годованому кажу: якщо тебе пресингують, то приймай м’яч, але ще до прийому подумай, дай діагональ на Шумахера або й у вільне місце. Не можна розпоряджатися м’ячем, якщо немає готового рішення. А він приймає м’яч, а потім думає – це рівень другої ліги. Правий захисник у нас сьогодні багато завалив – і тактичні помилки, і з його флангу було багато передач. Я вже не чекав розбору, мене тягнуло їм це сказати, хоч і на емоціях… Мене радує, що Шумахер непогано грає, Шиков теж. Але в нас немає креативних півзахисників, це наша проблема. Граємо без опорних і без тих, хто під нападаючим – центр поля порожній. Але ж кажуть так: покажіть ваш півзахист – і я скажу, яка у вас команда. А ми кожен матч програємо в середній лінії. Якщо забиваємо, то граємо обережно, а це через низьку індивідуальну майстерність. Від того команда слабко прогресує. Оце я їм і сказав.

– Василь Сачко щойно говорив, що вважає себе вашим вихованцем. Чи вважаєте ви себе його наставником на тренерському шляху?
– Ми його взяли з другої ліги, йому вже було 25 років. Вася не хотів, не вірив, що зможе грати. Я йому казав: у нас завдання вийти з першої ліги у вищу, а ти маєш забити м’ячів 15, не менше. Він каже: «Звідки ви знаєте?» А я йому: «Бо я буду тебе ставити, аж поки ти їх не заб’єш». Він забив 17. Він людина, яка має достатній інтелектуальний рівень, правильно сприймав пропозиції тренерів, тактичні настанови, завжди їх виконував. Окрім того, в нього була проста гра, м’ячі він не губив, хоч і дриблінг – це не його найкраща якість. Але він був таким футбольним трудоголіком, все добре сприймав, тож із ним було легко працювати. Багато чого запам’ятав за наші п’ять з половиною років співпраці, від Миколи Павлова багато чому навчився. Забивав тут вирішальні м’ячі, тут він виріс в історичну особистість. Тепер реалізовує свій потенціал, адаптується як тренер. Людина він порядна, нормальна, сподіваюся, все в нього буде добре.

– Говорять, що щасливий той учитель, якого перевершили його учні? Ви зараз щасливі?
– Та сьогодні взагалі-то ні… Хай він перевершує, але не в зустрічах зі мною. У всіх решти хай виграє, окрім нас. От тоді я буду щасливий.

– Наскільки зараз Волинь забезпечена молодими футболістами, щоб з них зростали нові гравці на кшталт Сачка?
– Ну, Сачка ми взяли з Донецької області, я за ним довго слідкував, ще до того, як повернувся до Волині. Але це довга історія, почитайте в моїй книжці про це... У нас є деякі непогані хлопці в U-19, йшли на другому місці за Дніпром. У дублі ми багато експериментуємо, бо є й іноземці, і травмовані, але там нам зарахували поразку. Це методична помилка, я вважаю, з боку УПЛ, нас мали попередити. Це вони самі себе покарали. В дублі є кілька хлопців, але вони ще дуже молоді. Щоб грати в першій команді, треба багато працювати. На першості області є гравці, які нам не підійшли… Ми грали багато товариських зустрічей, передивилися гравців із усіх десяти команд, що грають на область. Якщо ж молодь, і звідти в тому числі, серйозно працюватиме, то матиме можливість заграти, але років через три, не раніше…

Фото гри


Альтернативна програма матчу

Альтернативна програма матчу

 

Офіційна програма на матч не виходила

Погода