18.07.2015.
Ворскла (Полтава) - Волинь (Луцьк)
1 : 1


Прем'єр-ліга


Ворскла 1 : 1 Волинь
Ворскла (Полтава) Волинь (Луцьк)
18.07.2015. 19:30
1 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 5519 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 21ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Сергій БЕРЕЗКА (Київ)
Перший асистент: Віктор МАТЯШ (Донецьк)
Другий асистент: Володимир ВИСОЦЬКИЙ (Запоріжжя)
Резервний арбітр: Олександр ГОЛОВКОВ (Сєверодонецьк)
Інспектор: Віталій ГОДУЛЯН (Одеса)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
31 Вр Україна БОГУШ Станіслав 1 Вр Україна ШУСТ Богдан
3 Зх Україна СІМІНІН Сергій 23 Зх Україна НАСОНОВ Олександр
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 15 Зх Хорватія ЖУНІЧ Івіца
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 13 Зх Україна ШАБАНОВ Артем
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 14 Зх Україна ПОЛЬОВИЙ Володимир
8 Зх Україна ТКАЧУК Андрій 8 Пз Україна ПОЛІТИЛО Сергій
11 Нп Україна ШИНДЕР Антон 4 Пз Україна КРАВЧЕНКО Сергій
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 9 Пз Україна МЕМЕШЕВ Редван
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 30 Нп Україна ГУМЕНЮК Олег
39 Нп Україна КОВПАК Олександр 19 Пз Грузія КОБАХІДЗЕ Александер
77 Пз Узбекистан ТУРСУНОВ Санжар 29 Нп Україна ДІДЕНКО Анатолій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 42 Вр Україна НЕДІЛЬКО Віталій
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 16 Зх Ізраїль ШІШ Гал
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 93 Пз Україна ПРИНДЕТА Віталій
30 Пз Хорватія БАРТУЛОВІЧ Младен 94 Нп Україна ХОМЧЕНКО Віктор
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 18 Пз Україна ЛОГІНОВ Сергій
54 Зх Україна ДИТЯТЬЄВ Олексій 38 Нп Україна ПЕТРОВ Сергій
99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег 59 Нп Україна ДЕДА Ярослав
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Віталій КВАРЦЯНИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
19 yellow_card.png НАСОНОВ Олександр
ТКАЧУК Андрій yellow_card.png 28
48 yellow_card.png ДІДЕНКО Анатолій
СКЛЯР Олександр yellow_card.png 51
55 yellow_card.png ШАБАНОВ Артем
ДАЛЛКУ Арменд yellow_card.png 56
58 goal.png КОБАХІДЗЕ Александер
БАРТУЛОВІЧ Младен
КОВПАК Олександр
substitution.png 61
68 yellow_card.png КРАВЧЕНКО Сергій
ТКАЧУК Євгеній yellow_card.png 69
71 yellow_card.png ЖУНІЧ Івіца
74 substitution.png ХОМЧЕНКО Віктор
ГУМЕНЮК Олег
БАРАННИК Олег
ТУРСУНОВ Санжар
substitution.png 79
ШИНДЕР Антон goal.png 81
МІЩЕНКО Олег
ГРОМОВ Артем
substitution.png 87

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Чи зламає Ворскла неприємну традицію?

 

Ворскла (Полтава) - Волинь (Луцьк)
18 липня 2015 року. Полтава, стадіон "Ворскла". Початок о 19.30
Арбітр матчу - Сергій Березка.

Асистенти - Віктор Матяш, Володимир Висоцький.

Резервний арбітр - Олександр Головков.

Сьогодні стартував черговий чемпіонат України з футболу. А вже завтра ми зможемо оцінити наскільки полтавська команда готова у цьому сезоні вести боротьбу на три фронти - у чемпіонаті та Кубку країни, а також Лізі Європи.

Традиційно скупа трансферна політика ворсклян подарувала нам лише двох новобранців - досвідченого хорвата Младена Бартуловіча, за плечима якого виступи у складі "Дніпра", "Кривбасу", "Арсеналу" та "Карпат" і Олексія Дитятьєва - колишнього гравця донецького "Олімпіка". Крім того, слід зазначити, що обидва футболісти дісталися нам безкоштовного - і Бартуловіч, і Дитятьєв на момент підписання контракту були вільними агентами.

Натомість із команди Сачка пішли декілька виконавців, серед яких - один із символів "Ворскли" останніх років - Йован Маркоскі. Крім нього Полтаву залишили Денис Дедечко та Сергій Логінов. А Євген Буднік знову  намагається знайти собі нову команду у межах орендного договору.

У міжсезонні команда провела чотири спаринги. Після домашньої нічиєї з "Олександрією", наша команда на тренувальному зборі у Словенії спочатку програла хорватському "Спліту" - 1:2, а потім двічі перемогла: боснійський клуб "Сараєво" - 3:0 та словенський "Рудар" - 2:0. Найкращим бомбардиром команди став Артем Громов, на рахунку якого три голи міжсезоння.

Про суперника ворсклян у першому матчі нового чемпіонату, на жаль, інформації обмаль. Можливо, це через фінансові проблеми клубу, про які неодноразово повідомлялося у ЗМІ. Про що говорити, коли офіційний сайт "Волині" у літньому міжсезонні не написав жодної новини про команду, а у період з 17 червня по 3 липня взагалі мовчав. Чи, можливо, відсутність інформації - один з елементів підготовки команди Віталія Кварцяного?

Та як би там не було, все ж деякі новини зі стану волинян відомі. Головною втратою команди є її лідер Ерік Бікфалві - кращий бомбардир минулого сезону Прем’єр-ліги, який продовжить кар’єру в Китаї. Крім нього, луцьку команду залишили Майкл Бабатунде, Флорентін Матей, Руслан Бабенко, В’ячеслав Шарпар, Івіца Жуніч, Сергій Воронін, Тимур Парцванія та Роман Годований. Тому у новому сезоні на нас очікує оновлена "Волинь", складена, в основному, з молодих виконавців.

Якщо звернутися до статистики, то востаннє "Ворскла" відкривала чемпіонат на своєму полі у 2012 році. Тоді команда під керівництвом Вадима Євтушенка програла "Кривбасу" - 0:1. Загалом за останні десять років ворскляни розпочинали чемпіонат домашнім матчем шість разів і жодного разу не перемогли - чотири поразки та дві нічиї. Останній тріумф для команди у матчі-відкритті був датований 2004 роком, коли підопічні Володимира Мунтяна розгромили київський "Арсенал" - 3:0.

Маємо надію, що завтра ця неприємна традиція завершиться.

Матчі у минулому сезоні:

Волинь - Ворскла - 2:2 (Бікфалві, дос Сантос - Турсунов, Дедечко)

Ворскла - Волинь - 2:0 (Турсунов, Сапай)

Орієнтовний склад Ворскли: Богуш - Сапай, Даллку, Є. Ткачук, Сімінін -  Чеснаков, А. Ткачук, Громов, Бартулович - Ковпак, Шиндер.

Прогноз - 2:0

Володимир ХОМІЧ

Ворскла не порушила традиції

 

Є у ворсклян не дуже приємна традиція - вони вкрай невдало проводять стартові домашні матчі чемпіонату країни. Востаннє полтавці у першому турі сезону вигравали 11 років тому, за часів Володимира Мунтяна - у столичного "Арсенала". Василь Сачко - саме та людина, з якою біло-зелені переписують власну історію та рекорди клубу, а Віталій Кварцяний, за іронією долі, саме та людина, яка намагалася зробити все можливе, щоб його учень не зміг зламати неприємну для ворсклян традицію...

Волиняни перед стартом сезону отримали серйозне поповнення - клуб заявив екс-ворсклянина Сергія Кравченка, а також інших відомих виконавців - Польового, Політила, Діденка. Усі вони отримали місце у стартовому складі команди Кварцяного у Полтаві. А захисник Сергій Логінов, який так і не отримав шансів від Сачка, потрапив до заявки лучан на звітний матч.

Несподівано Василь Сачко залишив у резерві новачка команди Младена Бартуловича, натомість Санжар Турсунов, який пропустив словенський збір своєї команди, вийшов на поле з перших хвилин матчу. Також тренерський штаб ворсклян віддав перевагу Скляру перед Чеснаковим у центрі поля. Решта позицій полтавської "основи" добре "читалася".

До перерви перевага ворсклян була відчутною - команда більш ніж 60 відсотків ігрового часу володіла мячем, частіше атакувала і била по воротах. Щоправда, полтавцям бракувало влучності. Дві чудові комбінації в дебюті гри не вдалося реалізувати через неточність Ковпака у завершальній фазі. Спочатку у ролі асистента виступив Шиндер, а трохи згодом - Громов. Запамятався стандарт у виконанні Турсунова, після якого лише стійка врятувала гостей від голу. Але найкращу до перерви нагоду відкрити рахунок до перерви втратив Шиндер, який бив головою з лінії воротарського майданчика, але, на жаль для ворсклян, не влучив у ціль...

Другий тайм краще розпочали гості, які створили кілька моментів поспіль. А на 51-й хвилині Кобахідзе красивим ударом у кут відкрив рахунок. Гол цей фактично зробив Мемешев, який скористався помилкою ворсклян у центрі оборони та ціною ушкодження ризикнув прокинути собі мяч на хід, а луцький грузин після відскоку просто опинився, вибачте за "штамп", у потрібному місті - 0:1...

Сачко зняв з гри Ковпака, який провів не найкращий свій матч, та випустив Бартуловича, таким чином Громов став виконувати роль другого форварда. Але гостроти біля воріт Богдана Шуста було обмаль. А потім на останні 15 хвилин гри тренер полтавців випустив на поле героя зустрічі молодіжних складів Олега Баранніка. Господарі намагалися будь-що врятувати цю гру.

І результат прийшов! Антон Шиндер чудово скористався фланговою передачею, скинув собі мяч під удар та невідпорно пробив у кут із лівої - 1:1!

Останні хвилини пройшли під знаком суттєвої переваги ворсклян, але вирвати перемогу їм на старті сезону не вдалося. Що поробиш - традиції є традиції...

Станіслав МАЙЗУС

Післяматчева прес-конференція наставника Ворскли Василя Сачка:

-  Я хочу привітати всіх з початку чемпіонату. Гра була не проста. На жаль, трохи не вистачило. Пропустили м’яч, почали нервувати, добре, що зрівняли, могли вирвати перемогу. Але не вийшло. Претензій до хлопців не можу пред’явити. Ми ставили задачу виграти цю гру, але не вийшло. Коли навіть був футболістом, пам‘ятаю, що у "Ворскли" завжди були проблеми з першою грою чемпіонату. Але ми не будемо нічого "списувати" на невдачі. Нічого страшного, ми засмучені, проте трагедії не робимо.

-  Склалося враження, що після перерви, команда була розслабленою?

- Це тільки таке враження. Перевага була за нами. Ми створювали моменти. Можливо, якщо б пропустили в першому таймі, заграли б сильніше. Потім пропустили, побігли вперед. Почали відкривати зони в обороні. "Волинь" могла цим скористатися. Враховуючи старання хлопців, ми заслужили цю гру. Крім того, наш суперник – хороша команда, там тренер, який може мотивувати і гарний підбір гравців.

-  Прокоментуйте дебют Младена Бартуловіча?

- Ми віримо в цього хлопця. Ми вважаємо, що це дуже гарне придбання для нашої команди. Він дуже досвідчений футболіст, який легко влився в колектив. Він має гарний пас, ударом, він підходить нашому стилю. Він буде ще набирати, йому потрібен час на адаптацію. Оцінюю його дебют як "добре". Він віддав гольову, щоправда кілька разів посковзнувся, ну нічого, зробимо зауваження (посміхається).

 

Післяматчева прес-конференція наставника Волині Віталія Кварцяного:

- Відкриття чемпіонату на виїзді, це складна справа для гостей. Але і для господарів це також психологічно важко. Я думав, що ми скористаємося тим, що у "Ворскли" не завжди складається перша гра. Але у нас не вистачило сил та майстерності. Господарі були амбіційними, хотіли перестрибнути через себе. Якби Полтава забила в першому таймі, нам би було важче. Але ми забили першими, потім втратили можливості, пропустили гол, могли навіть і програти. Для нас цей результат не такий поганий. Я думаю, команди не відрізнялися один від одного в майстерності. І результат закономірний. Сьогодні було більше боротьби, ніж якісного футболу.

- Віталій Володимирович, гра вашої команди була різною: до перерви та після. Що сказали команді в перерві?

- Багато чого сказав (сміх у залі). Піт до сих пір тече з чола, після перерви. Голос здувся, як у Висоцького після концерту. Але це секрет педагогічної діяльності.

- Допомогло?

 
- Так декому допомогло.

 

Прес-служба ФК Ворскла

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода