24.06.2020.
Маріуполь (Маріуполь) - Ворскла (Полтава)
1 : 1


Кубок України


Маріуполь 1 : 1 Ворскла
Маріуполь (Маріуполь) Пенальті (2:3) Ворскла (Полтава)
24.06.2020. 19:30
Півфінал
Стадіон: імені Володимира Бойка (Маріуполь) . 0 глядачів (вміст 12680)
Погода: сонячно , Температура: 25ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Катерина МОНЗУЛЬ (Харків)
Перший асистент: Марина СТРІЛЕЦЬКА (Суми)
Другий асистент: Олександра АРДАШЕВА (Київ)
Резервний арбітр: Анастасія РОМАНЮК (Івано-Франківськ)
Делегат: Андрій ПРОХОРОВИЧ (Суми)
Інспектор: Валерій КУРГАНОВ (Олександрія)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ГАЛЬЧУК Євген 31 Вр Україна РІЗНИК Дмитро
8 Пз Україна ПОЛЕГЕНЬКО Павло 4 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
4 Зх Україна ЧОБОТЕНКО Сергій 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
13 Зх Україна ЯВОРСЬКИЙ Сергій 82 Зх Франція НДІАЙЕ Пап-Альюн
75 Зх Україна КОРНІЄНКО Віктор 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
11 Нп Україна ЧУРКО В'ячеслав 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
73 Пз Україна ІГНАТЕНКО Данило 28 Пз Хорватія ПУЦЛІН Давід
9 Пз Україна МИШНЬОВ Дмитро 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
17 Пз Україна ГОРБУНОВ Сергій 50 Пз Малі КАНЕ Ібрахім
7 Пз Україна ТОПАЛОВ Дмитро 10 Нп Україна КУЛАЧ Владислав
86 Нп Україна ФОМІН Руслан 11 Нп Україна СТЕПАНЮК Руслан
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
33 Вр Україна ПОСПЄЛОВ Артем 51 Вр Україна ІСЕНКО Павло
2 Зх Україна БИКОВ Олексій 21 Вр Україна ТКАЧЕНКО Олександр
77 Нп Україна КУЛАКОВ Андрій 27 Зх Україна БАЄНКО Володимир
19 Пз Україна ТИЩЕНКО Ігор 9 Пз Хорватія ШЕХІЧ Едін
5 Зх Франція ДАВА ЧАКОНТЕ ДЖОЙСКІМ Ауреліан 14 Нп Україна КРАВЧУК Данило
20 Нп Україна КАЩУК Олексій 7 Пз Бразилія НОВАЕС ПАЛЬЯРЕС Луіс Густаво
97 Нп Україна ДУДІК Артем 39 Пз Україна ОПАНАСЕНКО Євген
 
Головні тренери
Україна Олександр БАБИЧ Україна Юрій МАКСИМОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ТОПАЛОВ Дмитро yellow_card.png 32
ГОРБУНОВ Сергій goal.png 37
ДАВА ЧАКОНТЕ ДЖОЙСКІМ Ауреліан
ГОРБУНОВ Сергій
substitution.png 56
60 substitution.png КРАВЧУК Данило
КУЛАЧ Владислав
КУЛАКОВ Андрій
ЧУРКО В'ячеслав
substitution.png 69
КАЩУК Олексій
ТОПАЛОВ Дмитро
substitution.png 69
70 yellow_card.png СКЛЯР Олександр
БИКОВ Олексій
ЯВОРСЬКИЙ Сергій
substitution.png 75
ТИЩЕНКО Ігор
МИШНЬОВ Дмитро
substitution.png 75
76 substitution.png ШЕХІЧ Едін
РЕБЕНОК Павло
79 yellow_card.png НДІАЙЕ Пап-Альюн
80 substitution.png БАЄНКО Володимир
НДІАЙЕ Пап-Альюн
80 penalty_scored.png КАНЕ Ібрахім
81 yellow_card.png ПУЦЛІН Давід
ТИЩЕНКО Ігор yellow_card.png 84
87 yellow_card.png ЧЕСНАКОВ Володимир
ДУДІК Артем
ФОМІН Руслан
substitution.png 112
БИКОВ Олексій yellow_card.png 113
120 substitution.png ІСЕНКО Павло
РІЗНИК Дмитро

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Перед матчем півфіналу Кубка України в Маріуполі шанси на те, щоб стати суперником київського «Динамо» по фіналу були приблизно рівними в обох суперників. Це підтверджував і останній матч між «Маріуполем» та «Ворсклою» в чемпіонаті. Тоді команди зіграли внічию 1:1.

Проте Кубок, як то кажуть, зовсім інший турнір. Якщо зачіпати кадрове питання, то для «Ворскли» найбільшою проблемою стала відсутність на тренерській лаві Юрія Максимова, який отримав вилучення в останньому матчі чемпіонату. Головний тренер полтавців розмістився на трибунах, звідки стежив за грою й віддавав вказівки футболістам. У стартовому ж складі «Ворскли» переважала орієнтація на досвід. З молоді свої місця прогнозовано отримали воротар Різник, захисник Ндіайе та півзахисник Кане, який напередодні відсвяткував своє двадцятиріччя.

«Ворскла» першою позначила свою актвиність в атаці. На 14-й хвилині Кане непогано пробивав у дальній кут низом метрів з двадцяти – трохи неточно. «Маріуполь» відповів моментом Вячеслава Чурка. На 21-й хвилині півзахисник господарів увійшов до штрафного майданчика й, перебуваючи під гострим кутом до воріт, не знайшов нічого кращого, як спробувати «прошити» Різника. Воротар ворсклян зіграв надійно.

Хороший момент полтавці мали на 31-й хвилині. Гальчук невпевнено відбив удар зі штрафного в виконанні Кане. Першим на добиванні був Чеснаков, однак з гострого кута вирізати м’яча в ворота не зумів і пробив вище. Маріупольці ж свій момент реалізували. На 37-й хвилині захисники «Ворскли» дали Горбунову спокійно пройти до воріт й нанести удар. Чурко чи то трішки зачепив м’яча, чи просто дезорієнтував Різника. Але цього було достатньо для того, щоб один з нуликів на табло змінився на одиничку.

У  другому таймі підопічні Олександра Бабича зробили акцент на збереженні отриманої переваги в рахунку. Ні, «Маріуполь» не грав на відбій. Але пріоритетом все ж залишався захист власних воріт й максимальне насичення захисної лінії. У «Ворскли» в позиційних атаках виходило мало, тому пенальті на 79-й хвилині став, немов подарунок долі. Степанюк грамотно підставився під Тищенка, який навалився на нападника ворсклян. Пенальті впевнено реалізував Кане.

Про малійця треба сказати окремо. Ібрахім у цьому матчі був справжнім вожаком «Ворскли». Грав по всій ширині поля, розганяв атаки, обігрував один в один, віддавав передачі. Ще до кінця основного часу Кане двічі міг принести перемогу «Ворсклі», проте спочатку надійно зіграв Гальчук, а потім удар малійця зовсім трішки розминувся з дальньою «дев’яткою».

Додатковий час обидві команди провели дуже обережно й не хотіли ризикувати. Запам’ятався хіба небезпечний удар у виконанні Фоміна – вище. Тому цілком закономірно доля путівки до фіналу вирішувалася в серії післяматчевих пенальті. На 120-й хвилині своє вагоме слово сказав Юрій Максимов, який випустив замість Дмитра Різника шістнадцятирічного Павла Ісенка. Молодий воротар став героєм серії пенальті, відбивши три удари з п’яти. Цього вистачило для загальної перемоги.

Тепер 8-го липня полтавці розіграють кубок України в матчі з київським «Динамо». Попередньо матч запланований у Львові. Однак ситуація з поширенням коронавірусу в західних областях говорить про те, що місце проведення вирішальної гри може змінитися.

Олександр Данник

Олександр Бабич, головний тренер "Маріуполя":

- У Кубку не буває нічиїх. І сьогодні вийшла справжня кубкова гра. Зустрічалися дві рівні за силою, одного рівня команди. В принципі, гра це підтвердила. Пенальті - це лотерея. Вітаю «Ворсклу» і бажаю їм удачі в фіналі.

Звичайно ми всі дуже засмучені. На жаль, знову не вийшло пройти півфінал. Зараз всі наші думки про наступний матч, про відновлення. Сьогодні ми засмучені, а завтра повинні прийти з іншими емоціями. Переживати, засмучуватися, себе картати ніхто не повинен. Так, буде аналіз, будуть висновки. Можу сказати, що моментами гра дуже непогано виглядала. Як з нашого боку, так і з боку суперника.

- Заміни Яворського і Мишньова носили вимушений характер?

- Так. У Яворського литкові м'язи судомою «зводило». У Мишньова були проблеми з м'язом задньої поверхні стегна. Заміни носили вимушений характер і хлопців довелося міняти.

- Чи зможе команда відновитися до матчу з «Дніпром», який буде носити не менш важливий характер?

- Складно зараз сказати ... Перш за все, нам треба відновитися психологічно. Це найскладніше. Будемо думати, як хлопців відновлювати. Найголовніше, це завтра забути цей невдалий результат і почати працювати й готуватися до наступних матчів.

- Чого на Ваш погляд сьогодні не вистачило «Маріуполю» для перемоги в основний час?

- Можу сказати, що в основний час ми дуже непогано виглядали, були хороші моменти і хлопці виконували те, про що ми говорили на установці. Не вистачило другого забитого м'яча. Цей м'яч міг зняти питання про переможця. Але це футбол. В цілому, я задоволений, як хлопці в основний час грали.

 

Віктор Ульяницький, тренер "Ворскли":

- Такі матчі здоров'я тренерам не додають. Стільки пережити ... Я до сих пір не відійшов. Багато емоцій. Слава Богу, що це позитивні емоції. Ми вірили, що зможемо вийти в фінал і ми це зробили. Можу сказати, що наша команда в повному порядку. Як сказав недавно Саррі: «Є думки, а є факти». Ще півроку тому була думка, що «Ворскла» розвалюється. А я кажу про факти - ми живемо, працюємо і продовжуємо далі рухатися.

Хочу передати величезний привіт вболівальникам «Ворскли». Ми відчували биття ваших сердець. Ми відчували вашу підтримку біля екранів телевізорів, навіть перебуваючи на стадіоні. Зараз хлопці в роздягальні попросили подякувати вам і сказати велике спасибі. Ми вас дуже чекаємо на стадіонах. Ви в нас вірили і ми вас не підвели. Спасибі вам!

Фото гри


Погода