Аматори - 11-02-2012, 12:02 - sasa 277

Багачка відсвятувала ювілей \”Харчовика\”

Багачка відсвятувала ювілей \”Харчовика\”

На початку 1972 року у Великій Багачці була сформована футбольна команда \”Харчовик\”, засновником якої виступило одне з найбільших тоді підприємств району – радгосп \”Багачанський\”. Цій команді судилося вписати одну з найславніших сторінок в історію місцевого спорту.

 

За неповне десятиліття сво­го існування \”Харчовик\” ставав призером обласної першості та фіналістом Кубка області, здобував кубок \”Золо­тий колос\”, а найбільших успіхів досягнув, змагаючись серед колективів фізкультури Міністерства харчової промис­ловості УРСР. Відомчі турніри Мінхарчопрому були доволі престижними, збираючи дуже конкурентоздатний склад учасників. Проте \”Харчовик\” у тій компанії не загубився, зовсім навпаки. Він перемагав у першості України, виходив до фіналу всесоюзних змагань. Команда була справжньою візитівкою Великої Багачки, нею пишалися всі, незалежно від своєї причетності до колек­тиву і ставлення до футболу взагалі. Тим паче, що грали за команду виключно вихованці місцевого футболу – якщо й не з райцентру, то з навколишніх населених пунктів.

 

Ідея організувати урочис­тості, присвячені 40-річчю ко­манди, наприкінці січня втіли­лася у життя. Треба сказати, подія викликала неабиякий інтерес: зала нововідкритого після тривалої перерви район­ного будинку культури була за­повнена вщерть, більше того, не вмістила усіх бажаючих. Більшість колишніх гравців вже сягнула пенсійного віку, проте на запрошення взяти участь у святкування відгукнулися практично всі, хто дожив до цього дня. Причому не тільки багачани, екс-гравці прибува­ли з міст близьких і далеких. Чимало з них і донині не зради­ли спорту. Так, Василь Коцар очолює районну організацію фізкультурно-спортивного то­вариства \”Колос\”, Геннадій Варченко працює директором місцевої ДЮСШ, Віктор Старков викладає фізичне вихован­ня у Великобагачанській школі. Привітати ветеранів футбо­лу прибули голова Державної служби у справах молоді і спорту Равіль Сафіуллін, на­чальник управління з питань фізичної культури і спорту обл­держадміністрації Віктор По-жечевський, представники місцевої виконавчої влади та органів місцевого самовряду­вання. Ветеранам \”Харчовика\” вручали грамоти, дипломи, су­венірні м\’ячі із зображеннями найвидатніших футболістів Полтавщини всіх часів. Кожен із них отримав викарбувану з цієї нагоди ювілейну медаль.

 

Не залишилися поза увагою молоді спортсмени, майбутнє великобагачанського футболу. Київський та полтавський візи­тери передали для ДЮСШ на­бори м\’ячів і комплекти фут­больної форми.

 

Хвилиною мовчання при­сутні вшанували тих гравців \”Харчовика\”, які не дочекалися цього ювілею, а також тренера тієї команди Михайла Кушнерика і батька-засновника колективу, директора радгоспу Івана Рудя.

 

Офіційна частина заверши­лася концертом, головними дійовими особами якого стали учасники популярного кварте­ту \”Гетьман\”.

 

Анатолій КАРПОВ

із Великої Багачки

Погода