Полтавщина-Спорт - 05-07-2013, 02:07 - sasa 218

Битва на Лтаві

Битва на Лтаві

Четвертий етап Чемпіонату України з картингу пройшов у доволі бойовому ключі, а переможців часом було складно дізнатися до самого останнього старту.

У порівнянні з попередньою гонкою в Києві список учасників які стартували на полтавській трасі Лтава дещо змінився. Десь додалися нові імена, а хтось навпаки не зміг приїхати. Загалом у чотирьох залікових групах набралося 44 спортсменів, кожен із яких горів бажанням посісти місце на подіумі. У досить швидкоплинних і, якщо так можна висловитися, «компактних» картингових заїздах удача може супроводжувати фактично будь-якому з учасників. Проте список переможців майже не змінився…

 

Цього разу трохи менш численному класі «60-міні» ще один тріумф відсвяткувала Маргарита Щиголева. Представниця Києва закінчила обидва фінали на першій сходинці протоколу. Слідом за нею на подіум піднялися Андрій Скок і Костянтин Кочмар, у перевазі яких над суперниками також сумнівів не виникло.

Дуже щільна боротьба за очки розгорнулася в категорії «60». Хоча «золото» етапу знову завоював «Лука», але це йому вдалося завдяки перемозі в самому останньому заїзді. Стільки ж очок, як і лідер набрав Іван Пеклін, що показав кращий результат у першому фіналі. Додатково заглядати в підсумкові протоколи заключних стартів суддям довелося і для визначення «бронзового» призера, а також між претендентами на 5-6, 7-8 і 11-12 місця! У кожному з цих випадків спортсмени набирали однакові залікові суми! Зазначимо, що на третю сходинку подіуму і цього разу піднявся Данило Коротин.

У «KF Junior» розгорілася не менше запекла боротьба за перемогу. І знову кращі два учасники набрали рівну кількість пунктів. Завдяки перемозі у другому фіналі тріумф відсвяткував Павло Денисенко. Компанію йому на подіумі склали призери попереднього етапу, але цього разу Данило Гарус зміг випередити Максима Миронова.

А от у «KZ2» знову спостерігалося відносний «спокій». Перемогу як і в Києві завоював Олександр Ткаченко. Поруч тепер стояв Олександр Сович, а трійку призерів доповнив Сергій Коваленко.

На наступний п\’ятий етап Чемпіонату України з картингу спортсмени знову повернуться до Києва на картодром СК «Чайка». Побачити і повболівати за молодих пілотів можна буде вже 19 липня.

Погода