Мотобол - 14-09-2010, 01:09 - sasa 179

Чемпионат України нарешті стартував

Чемпионат України нарешті стартував

В усіх мотобольних країнах Європи чемпіонати вже наближаються до завершення, а в Україні чемпіонат з мотоболу тільки стартував.

ЛЕГIОНЕРАМ – ТАК, АЛЕ…

25 серпня Федерація мотоболу України нарешті затвердила календар змагань чемпіонату 2010 року. Це стало можливим після прийняття компромісу щодо виступів іноземних легіонерів в українських змаганнях. Керівництво \”Союзу-3\” з Єнакієвого ще з самого початку сезону наполягало на участі двох легіонерів, з якими у них вже було укладено угоди. Інші клуби України були проти двох легіонерів, вони підтримували участь лише одного легіонера. Врешті-решт всі погодилися на участь двох легіонерів, але вік кожного з цих двох легіонерів не повинен перевищувати 25 років. Таким чином одразу було \”відсічено\” можливість участі в чемпіонаті України цілого ряду легендарних гравців з Росії та Білорусі, які вже десятиліттями є лідерами мотоболу не лише у своїх країнах, а й у Європі загалом.

ПЕРШИЙ ГОЛ ЧЕМПІОНАТУ ЗАБИВ НАШ ЗЕМЛЯК

Через три дня після затвердження календаря, 28 серпня, відбувся перший матч чемпіонату України з мотоболу 2010 року. У Кіровському Донецької області місцевий \”Антрацит-2\” програв \”Сходу\” (Вознесенськ, Миколаївська обл.) – 0:3. Перший м\’яч у цій грі і, відповідно, перший м\’яч у цьогорічному чемпіонаті України забив наш земляк вихованець мотобольної школи села Вишняків Хорольського району, колишній гравець \”Ниви\” (Вишняки) і \”Вимпела\” (Полтава) – Олексій Ходосов. Ще два м\’ячі на рахунках С. Писанка та А. Павловського. Потім \”Схід\” програв \”Антрациту-1\” (Кіровське), у складі якого виступають інші наші земляки, також вихованці вишняківської \”Ниви\” Іван Костюк і Володимир Бойко, – 0:1. Але єдиний м\’яч у тій грі забили не вони, а інший гравець мотобольної збірної України – Сергій Войков.

В чемпіонаті України з мотоболу 2010 року крім вищеназваних трьох команд виступають ще дві – \”Поділля\” (Кам\’янець-Подільський) і \”Союз-3\” (Єнакієве). Чемпіон України визначиться 24 жовтня, коли в Кам\’янець-Подільському буде зіграно останній календарний матч цього короткого сезону \”Поділля\” – \”Схід\”.

ПЕРЕМОГИ У ЄВРОЛІЗІ

А тим часом у чемпіонаті Східноєвропейської ліги з мотоболу, який наближається до завершення, вже відбувся перший (з п\’яти) фінальних турів. У місті Видне Московської області багаторазовий чемпіон Євроліги \”Металург\” (Видне), у складі якого грають вихованці мотобольної школи Полтавщини легендарні гравці сучасного європейського мотоболу Олександр і Володимир Сосницькі та Геннадій Миць, здобув свої чергові впевнені перемоги над \”Автомобілістом\” (станиця Бураківська Краснодарського краю) – 13:5, \”Поліссям\” (Лунінець, Білорусь) – 10:1 і \”\”Кометою\” (станиця Кущовська) – 8:4. В інших матчах туру, на ігри якого не приїхав п\’ятий фіналіст – \”Агрокомплекс\” (станиця Кірпільська), зафіксовано такі результати: \”Комета\” – \”Полісся\” – 7:1, \”Автомобіліст\” – \”Комета\” – 4:8, \”Полісся\” – \”Автомобіліст\” – 4:3. Остання гра була найбільш принципова, адже білоруське \”Полісся\” грало з російським \”Автомобілістом\”, у складі якого виступає капітан мотобольної збірної Білорусі кращий бомбардир в історії чемпіонатів Європи Антон Власовець. Цього разу Власовець програв своїм колегам по збірній.

Завтра, 15 вересня, вже у білоруському місті Лунінець завершиться другий фінальний етап чемпіонату Східноєвропейської ліги. Після нього команди поїдуть грати матчі інших заключних етапів на полях трьох команд фіналістів Євроліги з Краснодарського краю.

Погода