Аматори - 03-09-2011, 08:09 - sasa 189

Чемпіонат ветеранів: лубенці поступилися сильнішим

Чемпіонат ветеранів: лубенці поступилися сильнішим

Підходить до фінішу цьогорічний чемпіонат України серед ветеранів футболу (35 років і старші). У престижних змаганнях честь Полтавщини захищає єдина команда області «Райз Максимко» з Лубен, де граючим тренером і організатором футбольних дійств виступає Юрій Тютюнник, колишній вправний гравець відомої у минулому лубенської «Сули».     

    
«Райз Максимко» (Лубни) – «Авангард ПАС» (Рівне) 1:1
Чемпіонат України серед ветеранів. Матч-відповідь «плей-офф». 2 вересня. Лубни. Стадіон «Торпедо». +25С. 125 глядачів.
Судді: М. Шлончак (Черкаси), О. Барило (Полтава), О. Кривогуз (Кобеляки). Інспектор: В. Жилін (Суми).
«Райз Максимко»: Кулик, М. Гайдук, Дробот (Портяник, 46), Мирко, Ємець (Підтоптаний, 30), Малих, С. Гайдук, Куций, Шевченко, Хльобас (Савлук, 27), Тютюнник. Тренер: Ю. Тютюнник.
«Авангард ПАС»: Байрашевський, Новак, Морозов, Ніколайчук, Коломієць, Дьомушкін, Григорович, Федорчук, Литвинчук (Дмитрук, 46 (Парух, 65)), Малиш, Гвоздь. Тренер: О. Гіль.
Голи: Гвоздь (14) – Тютюнник (77).

Лубенські ветерани виступають у подібних змаганнях не вперше – торік «Райз Максимко» у фіналі розіграшу Кубку України у Києві на стадіоні ім. Баннікова поступився ветеранам донецького «Шахтаря», у складі яких грали такі відомі футболісти як Орбу, Погодін та інші. Цього року лубенці посіли у одній з відбіркових «ветеранських» груп чемпіонату країни друге місце (суперниками їх були «Європа» з Прилук Чернігівської області і команда «Ветеран» (Кривий Ріг) Діпропетровської області. І ось у серії матчів «плей-офф» за вихід до наступного етапу чемпіонату на лубенську команду випав сильний футбольний колектив з відомого обласного центру Рівне. Тиждень тому «Райз Максимко» в гостях поступився у Рівному своїм опонентам з мінімальним рахунком 0:1.

 

Щодо матчу-відповіді в Лубнах, то протягом всього матчу була помітна більш вправна майстерність гостей і їх доссвідченість у прийнятті футбольних рішень. Не секрет, що двоє гравців виступали за київську команду ЦСКА (Роман Байрашевський і Сергій Дьомушкін), а більшість інших футболістів «Авангарду» грали у складі відомого рівненського «Вереса». Тому вже на 14 хвилині після помилки захисників господарів один з кращих гравців матчу Сергій Гвоздь відкриває рахунок у поєдинку. Після цього лубенцям щоб вийти до наступного етапу змагань потрібно забивати суперникам, щонайменше, три м’ячі. Але цього не сталося. Досвідчені гості діяли «від оборони» і, навіть, могли протягом зустрічі збільшити рахунок, але надійно грав воротар Олександр Кулик. У господарів поля було більше можливостей відзначитися голами, але свої шанси змарнували лохвиччани Олег Ємець і Віктор Хльобас, лубенець Павло Куций. Лише під завісу зустрічі голом відзначився Юрій Тютюнник. У підсумку – нічия 1:1, яка цілком влаштувала рівниччан. Вони вийшли до наступного етапу змагань і зустрінуться далі з переможцем пари ветеранських команд: «Рішельє» (Одеса) – «Металург» (Запоріжжя).

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода