- 31-10-2016, 09:10 - Націоналіст 332

Дві сотні Володимира Чеснакова

Ювілей Володимира Чеснакова.
Дві сотні Володимира Чеснакова

Учора свій 200-й матч в чемпіонатах України провів капітан «Ворскли» Володимир Чеснаков. Причому всі ці дві сотні матчів він відіграв за рідну команду і став п’ятим виконавцем (першим вихованцем полтавського футболу!), кому підкорився цей рубіж.

Слідом за Геннадієм Медведєвим, Сергієм Долганським, Армендом Даллку і Йованом Маркоскі. Цікаво, що свій дебютний поєдинок у елітному дивізіоні Чеснаков провів, коли всі ці виконавці знаходилися на полі – 19 жовтня 2007 року…

«Ми грали в Донецьку, проти «Металурга», – згадує Володимир. – Перед матчем мене викликав наш головний тренер Анатолій Момот та чи то жартома, чи то всерйоз запитав, де мені зручніше буде зіграти – в захисті чи в середині поля. Я посміхнувся і відповів: «Краще в півзахисті – якщо зроблю помилку, то у партнерів буде можливість її виправити. Мені було 19 років».

У результаті Чеснаков вийшов тоді в «основі» на позиції опорника, грав поруч з Сергієм Кравченком – проти голандського хавбека Хорді Кройффа! На 65-й хвилині його замінив Дебатік Цуррі. Рахунок був 0:0. Так і закінчили, хоча «металурги» не забили пенальті. Там Адріан Пуканич зіграв рукою, але це вже інша історія.

А Чеснаков – історія «Ворскли»! По-моєму, він став одним з наймолодших центральних захисників, які брали участь в переможному кубковому фіналі. Титул, в загальному, у нього є. А ще – гордість за те, що виступає саме в Полтаві. «Для мене цей клуб багато зробив, і я анітрохи не пошкодую про те, якщо все життя доведеться грати в одній команді», – говорив Вова п’ять років тому в інтерв’ю газеті «Команда». Вчора я у нього запитав, чи готовий він повторити ті ж слова, а він, як завжди, посміхнувся, згадав, напевно, про всі заборгованості, але все одно ствердно хитнув головою. Патріот!

Ось що розповіли про нього інші гвардійці полтавського клубу, які зіграли більше 200 матчів …

Геннадій Медведєв: «Скромний в побуті, на полі він його становлення відбувалося ще в юному віці. Нікому просто так не поступався! З ним завжди було приємно грати. Особливо мені запам’ятався півфінальний матч на Кубок України з «Металістом». Ми тоді в парі непогано спрацювали. Шкода, що в фіналі мені не вдалося вийти на поле – завадила травма. Але Чеснок був там одним з кращих, зігравши в центрі оборони разом з Армендом Даллку».

Йован Маркоскі: «Це справжній патріот Полтави. Він ніколи нікого не підводив – ні на полі, ні за його межами. Чеснока я вважаю своїм другом і, звичайно ж, вітаю його з таким досягненням».

Арменд Даллку: «Рубіж Володимира Чеснакова – це приклад для кожного полтавського хлопчини, який мріє виступати за «Ворсклу». Пам’ятаю його ще худим, сором’язливим. По-моєму, він був надто скромним (посміхається). Вова ріс на моїх очах, з ним завжди було спокійно грати. Коли я їхав з Полтави, знав, що передаю пов’язку в надійні руки. Бажаю йому зіграти ще 200 матчів за «Ворсклу». Нехай мене переганяє!»

Додам, що тепер за кількістю футболістів, які зіграли в складі однієї команди не менше 200 матчів, «Ворскла» поступається тільки «Динамо» (8) і «Шахтарю» (7). З ювілеєм, Часнок!

Євген Гресь

Погода