Аматори - 27-06-2011, 10:06 - sasa 193

Футболісти почали розпускати руки

Футболісти почали розпускати руки

У суботу, 25 червня, на футбольних полях Кобеляцького району відбулися чергові матчі чемпіонату району з футболу. В першій лізі знову не обійшлося без скандалу. Та ще й якого! Але про все по порядку.

У селі Шенгури місцевий «Лан» приймав гостей з районного центру – «Будекспрес». У важкому матчі вольову перемогу святкували «будівельники» з рахунком 2:1. Голи за кобеляцьку команду забивали Валерій Галаган (44 хв.) та Олег Галькович (52 хв.). У господарів відзначився Віктор Бараник (40 хв.)

Результати інших матчі І ліги: „Бутенки” – \”Сокіл\” (Білики) 1:3,  „Спарта” (Лутовинівка) – \”Дашківка\” 3:2, \”Дрижина\” (Др. Гребля) – \”Спартак\” (Рибалки) 2:2 (за гостей відзначилися Сергій Жеребило та Езіз Келбаєв. В обох випадках їм асистував капітан «Спартака» Олександр Крупін), „Колос” (Павлівка) – \”Іванівка\” 6:1

Головною родзинкою туру стала гра на стадіоні НВК №1, в якій зустрічалися «Динамо» (Кобеляки) та «Красне». Ця гра виділилась з поміж інших матчів не футбольними баталіями, а дещо іншим. Неприємним.

За інформацією джерела, в другому таймі за рахунку 2:1 на користь команди «Красне» гравець господарів Олександр Колінько не витримав напруги матчу та підняв руку на головного арбітра зустрічі (якого за «правилами», діючими в цьому сезоні, надали гості). Почалась бійка. В результаті гості вирішили не продовжувати матч та поїхали додому.

На наступний день на товариському матчі «Колоса» та «Динамо», який проходив в Кобеляках на центральному місцевому стадіоні, серед уболівальників та місцевої футбольної громади вже почали поширюватися чутки, що в зриві гри «винні красняни», тому «напевно їм буде зарахована технічна поразка». В свою чергу представники кобеляцької команди говорили, що їх в цій грі «засудили», красняни – протилежної думки. Але в цій ситуації не це головне.

Мені особисто цікаво одне питання: невже мордобій, який влаштував шанований в районі футболіст, гравець багаторазового чемпіону Кобеляцького району («Динамо») та головної команди району («Колоса») залишиться «чистим» та цю справу (як вже багато разів до цього) тихенько «замнуть»?

У нас в районі за останній рік всього бувало, але щоб гравець рівня обласного чемпіонату піднімав руку на суддю…Дожилися!

В першій лізі вже почали руки розпускати. А що далі буде? Цікаво…

В одній із своїх минулих статей я писав, що незабаром минулорічне «футбольне протистояння» між керівництвом місцевого футболу – Олегом Борисовичем Дробітьком (голова районної федерації футболу – прим. автора) та Віталієм Олексійовичем Детюком (голова Кобеляцької РО ФВСТ \”Колос\”)  може закінчитися поганим фіналом. На жаль, мої прогнози почали справджуватися… Але до «фіналу» ще далеко. Як видно з нещодавніх подій, «все лише тільки розпочинається».

Взагалі не розумію, чим зараз займається керівництво футболу Кобеляччини, які в попередньому році в черговий раз були переобрані на довготривалі терміни. Складається враження, що вони просто «спочивають на лаврах» та сидять в своїх тепленький кріслах, насолоджуючись гарним життям, поки місцеві сільські футбольні команди, футболісти та уболівальники страждають від їхніх помилкових рішень. Вже неозброєним оком видно, що якщо «суддівська проблема» не буде вирішена найближчим часом, то ще не один мордобій побачать місцеві вболівальники футболу. А може і щось страшніше…

Олег ДУБИНА

Погода