Полтавщина-Спорт - 25-07-2013, 09:07 - sasa 169

Хто виловив найбільшу щуку?

Хто виловив найбільшу щуку?

Під Херсоном на Дніпрі відбувся чемпіонат України з ловлі хижої риби спінінгом із човна. Генеральним спонсором змагання виступила компанія “Нормарк”, постійний партнер ФРСУ.

На акваторії протяжністю більше 14 км брали участь 20 команд з 13 регіонів України. (40 човнів екіпажів).

Після проведення Кубка України в Тернополі в Херсон в порівнянні з минулим роком приїхали додатково 4 команди із західної України, що говорить про збільшення інтересу до цієї дисципліни риболовецького спорту. Щука ловилася прекрасно і спортсмени, окрім змагального азарту, отримали масу позитивних емоцій від самої риболовлі. У перший день – було виловлено 180 кг щуки. Відмінний результат.

На другий день риба воблеры strike pro не так активно, хоча, найчастіше, так зазвичай і буває. Було спіймано 120 кг. Також дуже пристойний результат.

Найбільшу рибу зловив Артем Слободенюк. Його щука-красуня важила 5,2 кг. Відразу обмовимося, що на тренуванні перед змаганням ловилися екземпляри і побільше.

Перше місце в особистому заліку зайняла пара Афанащенко, Досенко ХОФРС. Друге місце в особистому заліку посіла пара Терещук, Омельянчук (Рибальський світ). Третє Грибач, Хахалєв, ХОФРС.

У командному заліку перше місце посіла команда Києва. друге – команда Запоріжжя, яка дуже стабільно виступає в останній час на херсонських водоймах. Відзначимо, що двійка Макагон, Гирич знову потрапила в кандидати в збірну України, відбіркові змагання в яку пройдуть у наступному році. Третє командне місце посіла команда Херсонської області-2.

Змагання вийшли цікавими і захоплювальними. Більшість спортсменів ловило на твітчінг. Дмитро Корзенков навіть сказав, після тренування, що це буде не чемпіонат України з ловлі хижої риби спінінгом із човна, а чемпіонат України з твітчінгу. Але виявився не зовсім правий – дуже багато спортсменів зробило результат на джиг.

Головним тактичним прийомом цього чемпіонату виявилося знання місця, де найбільша концентрація щуки і витримка, що дозволяє стояти на якорі шість годин і чекати виходу, – повідомляє прес-служба ФРСУ.

Погода