Хокей - 26-12-2010, 05:12 - sasa 182

\”Космос\” – чемпіон!

\”Космос\” – чемпіон!

Завершився місяць хокею у Полтаві.

На цьому тижні були зіграні півфінальні зустрічі та матчі за призові місця. З невідомих причини після попереднього етапу відмовилися від подальшої участі у турнірі обидві кременчуцькі команди. Причому повідомили про це у день півфінальних зустрічей за декілька годин до початку. Через це прийшлося змінювати склад учасників. Місце ХК “Кременчук” та “Кременя” зайняли “Старт” (Стасі) та ХК “Полтава-2”. Відповідно до місць, які команди зайняли на попередньому етапі було складено дві пари півфіналістів. “Космос” повинний був зустрітися зі “Стартом”, а у іншому матчів повинні були схрестити ключки хокеїсти “Полтави-1” та “Полтави-2”.

Як і очікувалося до фіналу без особливих проблем вийшли дві найкращі на даний момент полтавські команди – “Космос” та ХК “Полтава-1”. Своїх суперників вони досить легко перемогли. Космонавти переграли “Старт” з рахунком 9:5, а перша команда “Полтави” дала майстер клас своїм одноклубникам 13:3. У цьому матчі чотири шайби на свій рахунок записав Ельдар Махмудов.

У суботу відбулися фінальні зустрічі. У малому фіналі за бронзові нагороди команда зі Стасів перемогла “Полтаву-2” – 8:3. Причому після першого періоду полтавчани були попереду 1:0. Але вдало проведені два наступні ігрові відрізки допомогли стасівцям святкувати загальну перемогу.

Фінальний поєдинок як і подобає зустрічі такого рангу тримав чисельну глядацьку аудиторію у напрузі до самісінького фінального свистка. З перших хвилин ініціативу в свої руки взяли хокеїсти ХК “Полтава”, саме вони першими і мали шанс відкрити рахунок, коли після кидка Єрмоленка шайба влучила у штангу. За декілька хвилин, граючи у чисельній меншості непогану нагоду відзначитись втратив Махмудов. У середині періоду масовану атаку провели вже хокеїсти “Космосу”, а вдало зігравши на добиванні, рахунок відкрив Гайдамака. До кінця періоду знову краще виглядали хокеїсти “Полтави”, однак самовіддана гра захисників “Космосу”, які декілька разів лягали під шайбу, та не менш ефектні сейви голкіпера Безштанька не дозволили полтавцям зрівняти рахунок. Що не вдалося зробити у першому періоді, то вдалося у другому. Маючи перевагу в одного гравця, “Полтава” нарешті змогла зрівняти рахунок. Диво-кидок від центральної лінії вдався Ельдару Махмудову. Шайба влетіла у лівий верхній від голкіпера кут. Безштанько явно виявився не готовим до такого пострілу. Отримавши моральну перевагу, “Полтава” насіла на ворота суперника, а от “Космос” в свою чергу опинився у ігровій ямі. Часто стали помилятися захисники, причому на рівному місці. Так одразу після пропущеної шайби Кравець і Майборода не порозумілися на п’ятачку біля власних воріт і залишили шайбу Дружиніну. Лише вдала гра голкіпера врятувала “Космос”. Свого “Полтава” досягла лише у середині третього періоду. Знову влучний дальній кидка вдався Махмудову. На цей раз Ельдар кидав від синьої лінії. На цей раз “Космос” швидко оговтався. Вдала гра на п’ятачку Гайдамаки дозволи його команді через дві хвилини зрівняти рахунок. Вирішальними стали останні дві хвилини зустрічі. Спочатку не витримали нерви у Киричка і той був покараний двоххвилинним штрафом. А на реалізацію більшості космонавтам знадобилася лише хвилина. Саме по закінченні шестидесяти секунд Демеля своїм влучним кидком приніс “Космосу” перемогу як у матчі, так і у всьому турнірі.

Одразу після закінчення матчу начальник відділу у справах сім’ї молоді та спорту Ігор Кислов нагородив учасників та призерів змагань, а суддівська колегія назвала найкращих гравців за амплуа. Так кращим воротарем визнано голкіпера “Космосу” Георгія Ошкадера, захисником – Сергія Дудку з ХК “Полтава-1”, а кращим нападником – Олександра Конопльова зі “Старту”. Найкращим бомбардиром з шістнадцятьма закинутими шайбами став Ельдар Махмудов.

Звісно хотілося б щоб такі турніри проходили частіше у нашому місті. Це привернуло б увагу молоді не лише до хокею, а й до зимових видів спорту загалом. Та й потрібно задуматись вже й про майданчик стандартних розмірів, адже хокеїстам на коробках, які є нині у Полтаві тісно, тому доводиться грати чотири на чотири.


Відкрита першість Полтави з хокею. Півфінал.
Старт (Стасі) – Космос – 5:9
(Конопльов-2, Геращенко, Бабак-2 – Демеля-2, Петлиця, Є.Ніжніченко-3, Кісельов, Гайдамака, Кравець)

ХК Полтава-1 – ХК Полтава-2 – 13:3
(Дружинін-2, Дудка, Махмудов-4, Татаринов, Марусич-2, Пустовіт, Єрмоленко-2 – Соколов-3)

Матч за 3 місце
Старт (Стасі) – ХК Полтава-2 – 8:3 (Конопльов, Геращенко, Вік.Смутко-2, Вас.Смутко-2, Бабак, Нестеренко – Нагорний, Микитенко-2)

Фінал
Космос – ХК Полтава-1 – 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Шайби: Гайдамака-2, Демеля – Махмудов-2
Штраф: 10-6

Символічна збірна версія ПС:
Кулик (Полтава-1) – Татаринов (Полтава-1), Геращенко (Старт) – Махмудов (Полтава-1), Конопльов (Старт).

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

//

Погода