Аматори - 23-01-2011, 05:01 - sasa 201

\”Лубни\” розпочали підготовку до сезону

\”Лубни\” розпочали підготовку до сезону

Лубенський муніципальний ФК «Лубни» розпочав підготовку до нового сезону. Тренер Анатолій Гришанович і гравці команди зібрались на перше тренування 20 січня на стадіоні «Центральний».

Напередодні нова міська влада з розумінням поставилась до того, що у спортивному місті потрібна футбольна команда і на бюджетній сесії міської ради на ФК «Лубни» на рік виділено 140 тисяч гривень (як і торік). Звичайно ж, цих коштів для утримання команди не достатньо. Бо ще ж з них буде фінансування бригади суддів у домашніх поєдинках, проплата за транспортні послуги на виїзні матчі основного і юнацького складів. Все це, як кажуть, «лежить на плечах» міського відділу з питань фізичної культури, спорту і туризму, який очолює Іван Тузов. Тобто, по суті, він і є начальником муніципальної команди. Добре, що першим заступником міського голови став палкий прихильник футболу Григорій Величко, який не пропускав жодного домашнього матчу лубенської команди, а ще спостерігав і виїзні зустрічі колективу. А ще у минулих роках футбол в Лубнах тримався саме на Григорію Величку. До речі, у минулому сезоні і сьогодні у складі ФК «Лубни» грає його син Володимир Величко. Гадаємо, що протягом футбольного року з’явиться можливість підтримати команду з інших джерел фінансування, наприклад, від спонсорів.

Щодо самої підготовки ФК «Лубни», то на сьогодні у команді постійно тренуються 15 гравців, які проводять кросову підготовку, набувають фізичні кондиції на місцевому стадіоні і у спортзалі Лубенської ДЮСШ. До тренувань на перспективу також залучаються юні футболісти 1994-1996 років народження. Основні гравці команди, які є легіонерами (Роман Литвин, Дмитро Дубницький, Роман Макорін, Василь Бараннік) тренуються вдома за індивідуальним графіком. Незабаром колектив поповнять ще 2-3 досвідчених виконавці, які зможуть у майбутньому підсилити склад. Як зазначив старший тренер ФК «Лубни» Анатолій Гришанович, через два тижні можливе проведення перших контрольних матчів з сильними суперниками, наприклад, з кременчуцьким «Кременем». Днями буде зустріч гравців з новим керівництвом Лубен, яке ставить високі задачі на новий сезон – посісти у чемпіонаті області-2011 не нижче третього місця і дійти до фіналу розіграшу кубка Полтавщини.

Погода