Останні новини - 10-01-2013, 11:01 - sasa 127

Микола Павлов: “Як я пішов із “Ворскли” розвиток Безуса і Селіна загальмувався”

Микола Павлов

Екс-наставник полтавської “Ворскли” Микола Павлов прокоментував перехід своїх колишніх підопічних в київське «Динамо».

– На мій погляд, Євген Селін та Роман Безус рівень «Ворскли» переросли ще півроку тому. І якби вони пішли в більш сильний клуб перед чемпіонатом Європи, то, думаю, за цей час додали б в майстерності. Коли вони працювали під моїм керівництвом, то росли в професійному плані кожен рік, і це не тільки моя думка. Проте останнім часом, після того як наш тренерський штаб покинув полтавський клуб, їх розвиток трохи загальмувалося.

Що стосується їх універсалізму, то скажу, що Селін може діяти не тільки на позиції лівого захисника. Він цілком вдало виступав і в центрі оборони, коли я його ставив туди в матчах дублюючого складу. У поєдинках за «основу» не використав Женю на цьому місці тільки лише тому, що в даній лінії у нас вистачало кваліфікованих виконавців.

Незважаючи на всю різнобічність Безуса, вважаю, його позиція на полі – це місце під нападниками. Роман може зачепитися за м’яч, техніка, у нього в арсеналі чудові передачі. І якщо півзахисника не будуть переслідувати травми, то свої шість-сім голів за сезон Роман обов’язково заб’є. З його баченням поля – а таких футболістів в нашому чемпіонаті мало – Безус мені чимось нагадує Анатолія Бишовця в його кращі роки, який, не володіючи дистанційної швидкістю, міг класно прикривати м’яч корпусом і вчасно віддавати відмінні паси партнерам.

З перспективами Селіна я познайомився ще в Алчевську, де працював нетривалий час. Вже тоді результати тестування зовсім юного футболіста говорили про те, що його чекає хороше майбутнє. І потім, коли мені знову пощастило попрацювати з ним в одній команді, я сприйняв це з великою радістю. А Безуса я запримітив ще в Кременчуці, куди їздив на матчі другої ліги. У той час там блищали Безус, Кунєв і Локтіонов. Так от, президенту «Ворскли» Олегу Бабаєву подобалися Кунєв і Локтіонов, а мені – Безус. Щоб нікого не ображати, я взяв у команду всіх трьох. Кунєв поки не виправдав надій, Локтіонов став майстром спорту, а Безус доріс до гравця національної збірної України, – розпоівдає Павлов газеті “Команда”.

Втім, Безусу, так само як і Селіну, ще є над чим працювати, і перш за все над психологією. Все-таки в «Ворсклі» вони були лідерами, а в «Динамо» їм необхідно по-новому доводити свою спроможність і боротися за місце в «основі». Один тайм, проведений не так, як потрібно, може вибити їх з обойми основного складу, куди потім потрапити буде не так просто.

«Ворсклі» ж буде нелегко заповнити пробіл, що утворився з відходом цих виконавців в інший клуб. Якщо полтавці зроблять ставку тільки на перспективну молодь (а її в Полтаві достатньо), то в мене виникають сумніви, що проблема вирішиться в найближчому майбутньому. Однак якщо «Ворскла» придбає футболістів зі стажем, які мають достатній досвід виступу на такому рівні, то все буде нормально. У мій час такі хлопці, як Краснопьоров, Єсін, Сачко, додали колективу креативу і конкуренції, і результати пішли вгору. Чи зможуть Безус і Селін закріпитися в «Динамо»? Все залежить від головного тренера. Якщо Олег Блохін буде їм довіряти, що є найважливішим моментом для новачків, то у них є всі шанси стати основними футболістами настільки прославленого клубу.

Погода