Гандбол - 16-06-2011, 08:06 - sasa 178

\”Динамо\”: на черзі – кубок ЄГФ

\”Динамо\”: на черзі – кубок ЄГФ

Завоювавши срібні медалі у цьогорічному чемпіонаті України, гандболісти полтавського \”Динамо\” вибороли право представляти України у європейському турнірі – Кубку ЄГФ (Європейської федерації гандболу).

 

На наступний розіграш Європейська федерація гандболу вже затвердила регламент цього турніру. У ньому мають право виступити 73 команди з різних країн – у відповідності до клубного рейтингу ЄГФ. У цьому рейтингу Україна за підсумками п\’яти останніх сезонів перебуває на 12-й позиції (по 1-й команді – в Лізі чемпіонів, Кубку ЄГФ, Кубку кубків, 2 команди – в Кубку Виклику). Лідери рейтингу – Німеччина та Іспанія (до речі, гандбольна \”Барселона\” цього року повторила успіх футбольної, перемігши у гандбольній Лізі чемпіонів) мають право на 3 команди в Лізі чемпіонів і на 2 команди – в Кубку ЄГФ.

 

Інші країни (з 3-го по 6 місце) делегують по 2 команди до Ліги чемпіонів та Кубку ЄГФ: Угорщина, Франці, Росія, Данія. По 1-й команді в Лізі чемпіонів та Кубку ЄГФ матимуть Швейцарія, Словенія, Румунія, Хорватія, Україна, Португалія, Швеція, Боснія та Герцеговина, Македонія, Польща, Австрія, Сербія, Словаччина, Туреччина, Італія, Білорусь, Греція, Ізраїль.  По 2 команди в Кубку ЄГФ (без участі в Лізі чемпіонів) матимуть Болгарія, Естонія, Голландія, Латвія, Литва, Люксембург, Чехія, Кіпр, Бельгія, Грузія, Ірландія, Фарери, Фінляндія, Англія, Молдова, Албанія, Азербайджан. По 1 команді (без Ліги чемпіонів) у Кубку ЄГФ виставлять Вірменія, Ліхтенштейн, Мальта, Чорногорія, Шотландія, Косово.

 

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода