Останні новини - 28-05-2011, 10:05 - sasa 143

\”Олександрія\” – у Прем\’єр-лізі!

\”Олександрія\” – у Прем\’єр-лізі!

Мінімально здолавши на власному полі одного з головних конкурентів в боротьбі за путівку до Прем\’єр-ліги, олександрійці за два тури до фінішу стали не досяжними для суперників по турнірній таблиці.

\"ПФКЗавдяки єдиному голу Таргамадзе \”Олександрія\” переграла на рідному стадіоні \”НІКА\” футбольний клуб \”Львів\”, який розташувався на третій сходинці турнірної таблиці – 1:0. Варто відзначити, що після цього галичани не зуміли реалізувати пенальті, втративши реальну нагоду вивезти важливий пункт зі стадіону лідера Першої ліги. Хоча олександрійцям для виходу в елітний дивізіон вистачало і нічиєї.

Таким чином, підопічні Володимира Шарана набрали вже 68 очок і гарантовано посіли першу сходинку в турнірній таблиці. Через вісім років елітний дивізіон повертається в Олександрію. В 2003 році місцева команда, що виступала у вищій лізі через фінансову скруту припинила участь у змаганнях і тоді залишила місце в елітному дивізіоні для запорізького \”Металурга\”, який за результатами змагань, повинен був вилетіти до першої ліги. І ось після відродження клубу \”Олександрія\” повертається до ешелону найсильніших команд України і, що символічно, змінює там запорізьких \”металургів\”, які все ж вперше у своїй історії покидають Прем\’єр-лігу.

Доля другої путівки в Прем\’єр-лігу залежить від \”Чорноморця\”, якому потрібно 30 травня перемагати вдома \”Титан\”, щоб зробити вагому заявку на повернення до УПЛ. В іншому разі можливі варінти , адже в наступному турі на одеситів очікує вояж в Добромиль на рандеву зі \”Львовом\”.

 

football24.ua

Погода