Хокей - 16-11-2011, 08:11 - sasa 274

Перший \”сухар\” Олександра Кулика

Перший \”сухар\” Олександра Кулика

У НХЛ Києва у групі Б зіграно матчі п’ятого туру

ХК “Ледокол” – ХК “HARSCO” – 0:5 (0:0; 0:2; 0:3)

Чемпіонську ходу набрав ХК “HARSCO”. У п’ятому турі Нічної Хокейної Ліги у групі Б “чорні орли” розгромили ще одного претендента на нагороди ХК “Ледокол”. Перший період пройшов за рівної боротьби. Жодній з команд не вдалося засмутити голкіперів. На початку другого періоду Юрій Зарицький з передачі полтавця Петра Волощенка відкриває рахунок. Вже через чотири хвили “мотор” команди “HARSCO” лохвиччанин  Олег Ємець вганяє каучуковий диск в ворота ХК “Ледокол” і робить рахунок 2:0. На початку третього періоду трьохходівка Ємець-Степаненко-Максименко закінчилася третім взяттям воріт. Четверту шайбу закинули київсько-ярославський дует Петрина – Ткачьов. Крапку в матчі, за 90 секунд до закінчення гри, поставив Подушко. З передачі лохвиччанина Игоря Яременка та ярославця Ткачьова Вадим реалізував більшість. Слід відзначити, що гра пройшла в чесній спортивній боротьбі. За всю гру команди на двох заробили всього чотири хвилини штрафу. Единим штрафником у ХК “HARSCO” був лохвиччанин Костянтин Гиря, який отримав дві хвилини штрафу за підніжку. Також відзначився воротар “чорних орлів” лубенець Олександр Кулик, який зберіг свої ворота недоторканими, записавши в свій актив перший “сухий” матч.

ХК “Крила Столиці” – ХК “Титани” – 4:4 (1:0; 2:2; 1:2)

До цього матчу ХК “Крила Столиці” займали першу сходинку в турнірній таблиці групи Б і мабуть хотіли зміцнити своє лідируюче становище. Але іншої думки були хокеїсти ХК “Титани”. Чудово зіграна кінцівка третього періоду, де за 25 секунд до закінчення гри “титани” закинули свою четверту шайбу, і КС втрачає такі потрібні очки. Слід зазначити, що в цьому матчі зіграли два представники Полтавщини. Комсомольчанин Олег Гапон у складі КС відзначився двохвилинним вилученням за підніжку. Кременчужанин Олексій Лейтар хоч і відіграв весь матч у складі ХК “Титани”, але відзначитись нічим не зміг.
ХК “777-2” – ХК “Инфоснегири” –  2 : 1  (0:0, 1:0, 1:1)

В матчі аутсайдерів групи Б точилася рівна боротьба. ХК “777-2” лише за 109 секунд до закінчення третього періоду змогли закинути переможну шайбу. Весь поєдинок у формі ХК “Инфоснегири” відіграв пирятинець Сергій Ляшенко, але чимось запам’ятатися цього вечора йому не вдалося. ХК “Инфоснегири” залишається єдиною командою яка ще не відчула смаку перемоги. В графі закинуті – пропущені шайби “снігурі” мають 4 закинуті при 42 (!) пропущених шайбах.

Після п’яти турів на горі турнірної таблиці двовладдя. ХК “HARSCO” та ХК “БСМ-Баришівка” мають у своєму активі по вісім пунктів. Лише за різницею закинуті-пропущені шайби ХК “БСМ-Баришівка” йде першою. Третю сходинку займає ХК “Крила Столиці” із сьома пунктами.

Список бомбардирів очолює гравець ХК ”Ледокол” Роман Малєнький який за системою гол+пас має в своєму активі 14 пунктів (12+2). Лохвиччанин Олег Ємець в цьому списку поки що шостий. В активі Олега 8 пунктів (4+4).

У списку кращих голкіперів беззаперечний лідер Віталій Буточнов, який починав цей чемпіонат у складі ХК “Крила Столиці”, а зараз захищає ворота ХК “777-2”. Пропускає Віталій лише 1,5 шайби за гру. Другу сходинку ділять між собою голкіпер ХК “БСМ-Баришівка” Юрій Гальченко та голкіпер ХК “HARSCO” лубенець Олександр Кулик які пропускають в середньому 1,8 шайби за гру.

Володимир ХОМІЧ

Погода