Аматори - 31-03-2012, 11:03 - sasa 157

Першість Полтавського району. Підсумки

Першість Полтавського району. Підсумки

Завершився черговий чемпіонат Полтавського району з міні-футболу. Цього року розіграш був присвячений 20-й річниці Незалежності України. Традиційно для останніх років всі матчі проходили у спорткомплексі “Розсошенці”. Цього сезону бажаючих взяти участь у турнірі виявилося набагато більше ніж минулого, тому організаторам довелося створити третю лігу, основу якої склали дебютанти змагань.

Перша ліга. Склад учасників змагань був досить знайомий прихильникам футболу Полтавського району. Хоча все ж в порівнянні з минулим роком відбулися деякі зміни – замість розсошенської “Ниви” з’явився “Персід”, а до переможців другої ліги ФК “Калашники” та “Краян” у елітному дивізіоні приєднався бронзовий призер – божківський “Старт”, щоправда відіграла команда всього одне коло, а потім знялася зі змагань. Та особливо це не вплинуло на остаточне розташування команд, адже після дев’яти зіграних турів “Старт” посідала останнє місце.  Долю золотих нагород було вирішено за декілька турів до завершення першості. Беззаперечний лідер змагань місцевий фаворит ФК “Розсошенці” майже без втрат пройшов всю дистанцію, а почав недораховуватись очок лише тоді, коли доля чемпіонства була практично вирішена. За два інші призові місця точилася запекла боротьба. Лише в останньому турі “Розсошенці-2” забронювали за собою друге місце. Всього один пункт розділив другу та третю сходинку, на якій фінішувала місцева ДЮСШ. Цікаво, що вдруге поспіль підопічні Андрія Брагінця-старшого завершують чемпіонат з бронзовими нагородами. Ще один цікавий факт – другий сезон поспіль перші п’ять місць у турнірній таблиці посідають представники господарів майданчику. Торік крім вище зазначених команд в п’ятірку також потрапили “Нива” та “Ювента”, а цього року їх змінили “Персід” та “Олімп”. Про силу розсошенського футболу відомо давно – перша команда Розсошенців неодноразово заявляла про себе на місцевому рівні, здобуваючи перемоги як в чемпіонаті міста, так і на відкритій першості ПЗМС. Щоправда, слід зазначити, не завжди у розсошенських командах провідну роль грають саме місцеві футболісти. Та як би там не було, першу лігу районного чемпіонату вже давно називають “відкритою першістю Розсошенців”.  

 

Друга ліга. Кінцеве розташування верхньої частини турнірної таблиці у другій лізі після останнього туру спрогнозувати, мабуть, не наважувався ніхто. Та й не дивно. Четвірка команд – “Дукла”, “Юність”, “Дружба” та “Сокіл” настільки щільно підійшли до фінішного відрізку, що кожна з них могла як приміряти на себе золоті медалі, так і залишити за бортом призерів. Четвертим зайвим другий рік поспіль опинилася місцева “Юність”. Програвши у передостанньому турі “Дуклі” 2:3, розсошани самі відкрили дорогу до чемпіонства футболістам з Супрунівки. Комплект золотих нагород було розіграна у справжньому “золотому” матчі. За волею календаря в останньому турі між собою мали грати “Дукла” та “Дружба” і саме ці команди перед очним поєдинком посідали перші два місця. Мачухан влаштовувала і нічия, а супрунівцям конче потрібна була перемога. І вони її здобули. За десять секунд до кінця матчу після вдало реалізованого штрафного удару  Омельченком, “Дукла”  чи не вперше в чемпіонаті піднялася на найвищу сходинку турнірної таблиці. Поразка коштувала “Дружбі” й срібних нагород, адже на третю сходинку їх потіснив “Сокіл”, який переміг “Колан”. Цікаво, що саме останні довгий час лідирували в турнірній таблиці. Проте досить вікова за складом команда не витримала довгого турнірного шляху і у підсумку фінішувала п’ятою.

Третя ліга.   Доволі прогнозовано завершився чемпіонат у третій лізі. Перше місце між собою розігрували сусіди футболісти з Микільського та Терешок. У своєрідному дербі сильнішими виявився “Факел”. Причому, обидва матчі між собою завершилися унічию – 2:2 – у першому колі, і 4:4 – у другому. А вирішальною стала поразка “Гренади” від “Геліосу” – 5:7. Саме три пункти і розділили ці команди у турнірній таблиці. А третім у турнірній таблиці фінішував все той же “Геліос”.

Володимир ХОМІЧ

Погода