Останні новини - 20-01-2013, 05:01 - sasa 188

У “Ворскли” з’явився власний музей історії

Полтавська "Ворскла" обзавелася власним музеєм.
У “Ворскли” з’явився власний музей історії

Експонати збирали всім миром, а відкрили експозицію за участю ветеранів і нинішніх гравців команди.

Серед експонатів музею – бутси кращого бомбардира клубу Івана Шарія, футболка вихованця полтавської команди Олександра Мелащенко, форма і атрибутика видатних гравців, програми до матчів, квитки та інші раритетні вже речі. Багато хто з гостей залишали свої автографи на експонатах, як, наприклад, Ігор Кислов, капітан команди, що завоювала бронзові нагороди в 1997 році, який презентував музею футболку збірної Туркменістану.

– Ця футболка 1997 року, тоді нас було п’ятеро легіонерів, які захищали кольори цієї команди. Я в цій футболці виграв зі збірною в учасника чемпіонату світу Кореї 3:2 (я забив один гол) і мені її подарували, із задоволенням передаю в музей.

Кращий гравець полтавського футболу 20-го століття Іван Шарій віддав в музей власні бутси.

– У цих бутсах провів багато матчів і в першій, і у вищій лігах. Природно, коли хороші бутси – і удар буде трохи краще, точніше, – розповів кращий бомбардир команди.

За словами генерального директора клубу Дмитра Яворського, ідея про створення музею виникла кілька років тому:

– Коли я прийшов у клуб, здивувало, що у мене в кабінеті, в службових приміщеннях зберігалося багато реліквій, фотографій, документів з історії команди. Тоді й вирішив створити музей, а зараз за допомогою ветеранів, співробітників клубу нам вдалося його відкрити.

Участь у відкритті музею взяли гравці і тренери нинішньої “Ворскли”, які прибули на свято прямо з Харкова, повернувшись зі зборів у Туреччині. Вже екс-гравці “Ворскли” Роман Безус та Євген Селін також презентували музеєві свою екіпіровку, а Йован Маркоскі пообіцяв подарувати пару бутс.

Євген БРИЖ

Погода