Гандбол - 05-11-2012, 07:11 - sasa 140

Українці поступилися полякам

Українці поступилися полякам

У другому своєму матчі в рамках відбору до Євро-2014 підопічні Андрія Портного зазнали поразки.

 

На цей раз у Запоріжжі синьо-жовта дружина приймала сусідів – поляків. Гості з перших хвилин повели у рахунку і, як виявилося згодом, не дали українцям шансів переломити хід поєдинку. Вже до перерви кадра мала комфортні +6 – 11:17, а після відпочинку змогла збільшити перевагу до дев’яти м’ячів – 20:29.

 

Найрезультативнішим у складі господарів виявився Микола Стецюра з п’ятьма влучаннями. Вклад динамівців у цьому поєдинку був досить скромний – лише два закинуті м’ячі, авторами яких стали Олег Кумогородський та Вадим Бражник.

 

Україна – Польща20:29 (11:17)

Україна: Бражник (1), Комок; Стецюра (5), Бурка (3), Ганчев (3), Остроушко (3), Маньковський (2), Цап (2), Кумогородський (1), Козакевич, Кривчиков, Шевельов, Васюк, Вишнєвський, Евдокимов, Жук.  

Польща: Шмаль, Віхарі; М.Юрецкі (6), Вішневські (5), Ожеховські (4), Яшка (3), Лієвські (3), Бартчак (2), Б.Юрецкі (2), Росиньські (2), Юркевіч (1), Краєвські (1), Грабарчик, Янковські, Кубіштал, Пачковські.  

Семиметрові: 3/2 – 2/2. 

Штрафний час: 14 – 8.  

Попередження: 3 – 2.  

Червона картка: Остроушко (три 2-хвилинні вилучення).

Судді: М.Бадура, Я.Ондогрецула (обидва – Словаччина). 

Делегат ЄГФ – А.Мхитарян (Вірменія).

 

Андрій Портной (Україна):

– Хочу привітати збірну Польщі з заслуженою перемогою. Ця команда знаходиться в еліті європейського гандболу, грає всі чемпіонати світу, Європи і Олімпійські ігри. Ми дуже серйозно готувалися до цієї гри. Звичайно, не все вийшло з того, що задумали. Особливо, у грі в нападі, вона у нас не пішла, завдяки потужним діям в захисті польської команди. Плюс добре зіграв Шмаль. Наші помилки, допущені в нападі, грамотно реалізовувалися на переході. Наш суперник повністю володіє сучасними тактичними варіантами гри на переході, використовуючи будь-яку нашу помилку. Не вийшла гра в нападі, забити двадцять м\’ячів – це мало.

 

Майкл Беглер (Польща):

– Ми приїхали в Запоріжжя після вашої гри в Швеції. Ми знали, що у нас буде важкий матч. І ми побачили це після того, як зіграли 60 хвилин. Не дивлячись на рахунок, перемога не далася легко. Ми знали, що українські гравці кидають дуже сильно, і нам доводилося багато працювати в захисті. Добре на останньому рубежі оборони стояв наш голкіпер Шмаль. Звичайно, ми задоволені результатом.

 

Турнірне положення в нашій групі після двох турів:

1. Польща – 2 гра, 4 очки (різниця м\’ячів – 62-42)

2. Швеція – 2, 4 (60-54)

3. Нідерланди – 2, 0 (53-66)

4. УКРАЇНА – 2, 0 (43-56)

 

Наступні матчі відбору наша збірна проведе у квітні наступного року.

 

Володимир ХОМІЧ

Погода