- 20-01-2011, 03:01 - sasa 173

В Україні знову буде мотобольний Євро

В Україні знову буде мотобольний Євро

Але чи буде чемпіонат країни?

Скільки українських мотобольних команд гратиме у чемпіонаті та Кубку України 2011 року поки що невідомо. Однак уже зараз відомо, скільки українських команд гратиме у відкритому чемпіонаті Білорусі. Принаймні, проект календаря передбачає участь двох команд з України – \”Антрацита\” (Кіровське, Донецької області) і \”Сходу\” (Вознесенськ, Миколаївської області). Відкритий чемпіонат Білорусі 2011 року планується розпочати 22 квітня, матчем \”Автомобіліст\” (Пінськ) – \”Зоря\” (Мінськ). Обидві ж українські команди розпочнуть змагання 6 травня домашніми матчами з суперниками з… Литви. \”Схід\” прийматиме \”Бартуву\” (Скуодас), а \”Антрацит\” – \”Мілду\” (Кретинга). 8 травня українці \”поміняються\” литовськими суперниками. А 15 травня відбудеться зустріч між \”Сходом\” і \”Антрацитом\” – у Вознесенську. І лише після цього українські команди почнуть грати з білорусами. Планується, що завершиться відкритий чемпіонат Білорусі 11 вересня.

Останнім часом завжди так виходить, що українські прихильники мотоболу не знають конкретних термінів проведення змагань національного рівня в нашій країні. Терміни, звісно, попередньо визначають, але потім вони змінюються та \”здвигаються\”. Ми знаємо багато прикладів, коли чемпіонати країни з мотоболу в окремі роки проходили після чемпіонатів Європи. Або чемпіон України взагалі визначався протягом 3-денного турніру на початку… жовтня, коли в усіх європейських мотобольних країнах все вже було визначено. Тепер ситуація повторюється. Проекти національних чемпіонатів-2011, в яких усе розписано по днях і годинах, уже є у Франції, Німеччині, Білорусі, Голландії. На черзі – відкритий чемпіонат Росії (Східноєвропейська мотобольна ліга), в якому, напевно. також захоче взяти участь якась українська команда. А потім керівники українського мотоболу почнуть з\’ясовувати \”вихідні дні\” в чемпіонатах Білорусі та Східноєвропейської ліги, щоб організувати у цьому \”вікні\” зустріч українських команд між собою – або в кубковому турнірі, або у матчах чемпіонату України.

Багатьом прихильникам мотоболу хотілося, щоб у цьому сезоні все було по-іншому, щоб заздалегідь було відомо про все українське мотобольне, як кажуть, \”що, де і коли\”, і щоб не було ніяких \”здвигів\” та переносів. А поки що українські прихильники мотоболу достеменно знають лише те, що чемпіонат Європи-2011 проходитиме в Україні – вперше у місті Вознесенську. Це буде вже 7-й чемпіонат (Кубок) Європи, який проходитиме в Україні. Нагадаємо, що раніше мотобол найвищого європейського рівня Україна приймала у 1978 (Полтава), 1982 (Полтава), 1995 (Кременчук), 2002 (Шахтарськ), 2007 (Вишняки) і 2009 (Вишняки) роках.

Погода