Матчі - 06-12-2020, 07:12 - admin 3938

“Ворскла” мінімально поступається в Чернігові

"Десна" забиває вирішальний гол в останній атаці.
“Ворскла” мінімально поступається в Чернігові

“Десна” (Чернігів) – “Ворскла” (Полтава) 1:0 (0:0)

Протокол матчу.

Не позаздриш зараз Юрію Максимову. На фініші першого кола «Ворскла» нагадує корабель, який через втрату частини екіпажу збився з курсу й пробує виправити ситуацію. Але не виходить.

У важливому виїзному матчі проти чернігівської «Десни» з «полтавського екіпажу» були відсутні Ібрахім Кане й Владислав Кулач. Жевріла надія на те, що до гри встигне відновитися капітан команди Володимир Чеснаков, однак вона виявилися марною.

Місце Чеснакова в стартовому складі, як і в матчі проти «Агробізнесу», зайняв Вадим Сапай, а замість Ібрахіма Кане гру з перших хвилин розпочав Артем Челядін.

Олександр Рябоконь дещо здивував тактикою на матч. У першому таймі «Десна», незважаючи  на те, що відставала від «Ворскли» в турнірній таблиці на два очки й грала вдома, переважно діяла другим номером. Хоча якщо згадати матч цих команд в Чернігові, який відбувся в першому колі минулого чемпіонату, то нічого дивного тут немає. Тоді «Десна» у подібному ключі переграла «Ворсклу» Віталія Косовського.

Полтавці частіше перебували в позиційних атаках, а господарі намагалися знайти свій шанс на контратаках. Під час однієї з них на 13-й хвилині сам на сам з Різником виходив Мудрик. У цьому моменті вдало зіграв воротар ворсклян, який  вчасно вийшов з воріт і відбив удар півзахисника чернігівців. «Ворскла» відповіла ударом Челядіна з середньої відстані. Паст відбив м’яча на кутовий.

Після перерви тривалий час йшла позиційна боротьба й на хід матчу вплинуло вилучення в складі «Ворскли». На 84-й хвилині Руслан Степанюк отримав друге попередження чи то за удар після свистка, чи то за надто емоційну реакцію на ігровий епізод. Так полтавці залишилися в меншості на останні хвилини гри.

«Десна» відразу взяла м’яч під контроль й пішла виривати перемогу. І це чернігівцям вдалося. Якубу сфолив проти суперника на правому фланзі недалеко від штрафного майданчика. Порушення не обов’язкове, але від того не легше. Компенсовані три хвилини спливли, проте Катерина Монзуль дала завершити останню атаку. Пішов навіс, верхову боротьбу виграв Дегтярьов, який тільки-но вийшов на заміну. Удар головою нападника господарів Дмитро Різник відбив лише після того, як м’яч перетнув лінію воріт. Втім, це не мало значення, адже естонський захисник Тамм відразу добив його в ворота. Після розіграшу з центра поля відразу пролунав фінальний свисток…

«Ворскла» програла важливу битву і хочеться сподіватися, що не війну. У першому колі наша команда ще зіграє проти «Миная» й перемога в цьому матчі ой як не завадить. Здобувати її доведеться без основних нападників. Ні Владислав Кулач, ні Руслан Степанюк команді в останньому матчі року не допоможуть.

Олександр Данник

Погода