Полтавщина-Спорт - 10-06-2013, 10:06 - sasa 158

Як вполювати кабана?

Як вполювати кабана?

Ви мисливець-аматор, придбали польовий прилад нічного бачення flir ps24 останньої моделі або відмінне новеньке гладкоствольну рушницю 12-го калібру і вирішили піти на нічне полювання? Полювати на кабана, наприклад. Хоча захід цього характеру і дуже ризикований не тільки в темряві, але і вдень при яскравому світлі, надто вже воно цікаве і захоплювальне.

Кабани досить обережні тварини, вони добре вловлюють запахи. І незалежно від того, що володіють чималими розмірами, пересуваються практично безшумно. І якщо що-небудь піде не за планом, то ви ризикуєте дуже сильно. Розлючений кабан – видовище моторошне і жорстоке. І навіть якщо вам вдасться його підстрелити, це аж ніяк не обіцяє вам перемогу.

Якщо вже поранений кабан, здавалося б, смирно лежить на землі, не варто підходити відразу до нього дуже близько, навіть смертельна його рана може не перешкодити йому напасти на вас. У такому випадку, або якщо ви просто вистежили і намітили свою мету, стріляти необхідно в найбільш забійні місця, тобто голову і область серця.

Стріляти звіра в лоб не можна – у нього на лобі така щільна прилегла щетина, що пробити її не можливо, як бронежилет. Краще стріляти навздогін кабану, пропустивши його трохи повз себе. Так куля йде проти щетини, а не за направленням щетини і відсоток нанесення можливого смертельного ушкодження набагато вище. Постріл краще робити тварині прямо під ліву лопатку.

Нічне полювання цикаве з тієї точки зору, що в нічний період часу кабан часто втрачає велику частину своєї пильності і більш вразливий.

Для полювання краще вибирати спосіб очікування на дереві або вишці поруч з майданчиком прикорму, хоча є прихильники системи загороди з собаками – а це вже класичний варіант і дуже небезпечна забава. Але до викиду адреналіну кабана ще потрібно вартувати і вичікувати, надійніше – в місцях, де вони харчуються, біля посівів кукурудзи, рису або картоплі.

Можна також очікувати появу звіра і у водних джерел. Хоча цей процес також дуже цікавий і хвилюючий, адже чутливість кабана дозволяє йому відчувати запах лосьйону або мастили з рушниці.

Взагалі для участі у такому заході краще мати спеціальний одяг. Велику роль відіграє спорядження і реакція мисливця. Треба бути постійно на сторожі. Прицільна дальність гладкостволки в нічний період по великій мішені – близько 60-ти метрів і то якщо у вас у наявності є прилади нічного бачення. А якщо мисливець просидів на дереві кілька годин, то зреагувати одразу точним пострілом виходить не завжди. Крім того, на полюванні в нічний час на кабана ні в якому разі не варто користуватися картеччю. Краще використовувати кулі або жакан. Так як вночі відшукати \”підранок\” потім взагалі практично не можливо.

Погода