15.09.2012.
Металіст (Харків) - Ворскла (Полтава)
4 : 0


Прем'єр-ліга


Металіст 4 : 0 Ворскла
Металіст (Харків) Ворскла (Полтава)
15.09.2012. 19:30
9 тур
Стадіон: ОСК Металіст (Харків) . 37890 глядачів (вміст 40003)
Погода: штучне освітлення , Температура: 34ºC
Трансляція: 2+2 2+2
 
Суддя: Євген АРАНОВСЬКИЙ (Київ)
Перший асистент: Володимир ЖАРИЙ (Павлоград)
Другий асистент: Олег МУРАВЙОВ (Маріуполь)
Резервний арбітр: Дмитро ЖУКОВ (Донецьк)
Делегат: Борис ГОРЕЛІКОВ (Чернівці)
Інспектор: Володимир ТУХОВСЬКИЙ (Сімферополь)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
81 Вр Україна ДІШЛЕНКОВИЧ Владімір 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
16 Зх Україна БАРВІНКО Денис 2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр
17 Зх Україна ПШЕНИЧНИХ Сергій 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
30 Зх Сенегал ПАПА Ґуйе 5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег
3 Зх Аргентина ВІЛЬЯҐРА Крістіан 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
19 Пз Аргентина ТОРРЕС Хуан 8 Пз Україна БУДНИК Євген
8 Пз Україна ЕДМАР Галовський 9 Нп Україна БЕЗУС Роман
10 Пз Бразилія ШАВ'ЄР Рібейро 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
86 Нп Бразилія ВІЛЛІАН Ґомес 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
11 Пз Аргентина СОСА Хосе 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
21 Нп Аргентина КРІСТАЛЬДО Джонатан 33 Зх Україна СЕЛІН Євген
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
29 Вр Україна ГОРЯЇНОВ Олександр 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
25 Пз Україна МАРЛОС Бонфім 3 Зх Україна ВОВКОДАВ Сергій
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 13 Зх Україна ПЄСКОВ Євген
13 Пз Україна ШАРПАР В'ячеслав 18 Нп Україна ЧИЧИКОВ Олексій
6 Зх Аргентина ТОРСІҐЛЄРІ Марко 27 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед
23 Пз Аргентина БЛАНКО Себастьян 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
7 Нп Бразилія ТАЙСОН Барселлос 39 Нп Словаччина ЛІЄТАВА Іван
 
Головні тренери
Україна Мирон МАРКЕВИЧ Україна Сергій СВИСТУН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
5 yellow_card.png КРАСНОПЬОРОВ Олег
41 yellow_card.png МАРКОСКІ Йован
БАРВІНКО Денис yellow_card.png 44
46 substitution.png ЯНУЗІ Ахмед
КРИВОШЕЄНКО Іван
ТАЙСОН Барселлос
ВІЛЛІАН Ґомес
substitution.png 56
БАРВІНКО Денис red_card.png 60
ШАВ'ЄР Рібейро goal.png 64
ЕДМАР Галовський yellow_card.png 65
67 substitution.png ЛІЄТАВА Іван
БУДНИК Євген
ТОРСІҐЛЄРІ Марко
КРІСТАЛЬДО Джонатан
substitution.png 71
75 red_card.png МАРКОСКІ Йован
77 yellow_card.png ЛІЄТАВА Іван
80 substitution.png ЧИЧИКОВ Олексій
ГРОМОВ Артем
ТАЙСОН Барселлос goal.png 81
МАРЛОС Бонфім
ТОРРЕС Хуан
substitution.png 84
ШАВ'ЄР Рібейро goal.png 87
МАРЛОС Бонфім goal.png 91

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Три роки без поразок

 

Металіст — Ворскла

15 вересня. Харків. Стадіон “Металіст”. Початок о 19.30.

Пряма трансляція на каналі “2+2”.

Прогноз - 2:1.

 

9 тур. “Ворскла” їде до Харкова на матч із «Металістом». Це буде остання зустріч полтавців у першому колі з командами так званої вітчизняної топ-четвірки. Варто сказати, що останні три роки “Ворскла” доволі вдало грає з географічними сусідами. Востаннє біло-зелені поступилися харків'янам ще 25 жовтня 2009 року. Тоді в Харкові команда Мирона Маркевича мінімально переграла команду Павлова — 1:0. Після цього два вояжі до столиці Слобожанщини завершилися вдало для біло-зелених. 2010 року “Ворскла” в Харкові перемогла 3:2, причому наша команда поступалася в рахунку 1:2, але змогла вирвати перемогу. Минулого сезону ворскляни після першого тайму матчу в Харкові теж поступалися 0:2, але у підсумку змогли зрівняти рахунок — 2:2. Два фантастичних голи забили Безус та Оберемко, якого цього літа “Металіст” перекупив у полтавців. Цікаво, що останні три поєдинки у Полтаві принесли нічийні результати.

 

Перед очним поєдинком команди по різному провели свої матчі. Ворскляни змогли отримати дивіденди від здавалося б програного матчу з “Дніпром” - 2:2. А ось “Металіст” свій матч програв. Харків'яни у Луцьку несподівано для багатьох поступилися “Волині” - 1:2.

Розгром у день народження капітана

 

Полтавська команда програла. Програла вперше коли її став тренувати Сергій Свистун. Програла в День народження свого капітана - Сергія Долганського, який цього дня святкував свої 38 років і якому довелося чотири рази виймати м'яч із сітки. Програла в Харкові, де не програвала два попередні матч і три роки взагалі. Програла вдруге цього сезоні з великим рахунком. Програла заслужено і практично без шансів. Фарт Свистуна закінчився? Варто чекати на висновки керівництва?

 

Закінчилась фартова смуга та ейфорія імені Сергія Свистуна. "Ворскла" зазнала нищівної поразки у Харкові, як по рахунку, так, що найприкріше, і по грі. Захист тримався з останніх сил і остаточно склався у другому таймі.

 

Стартовий склад перетасувався як колода гральних карт. Впевнено почував себе у воротах лише іменинник Долганський. У центрі захисту вийшов Чеснаков разом з Матвєєвим, який отримав черговий шанс переконати у своїй готовності виступати на найвищому рівні. Даллку повернувся на свій майже рідний правий фланг, зліва звично розташувався Селін. Фланги віддані на відкуп досвідченому Кривошеєнку і юному Громову. Центр поля віддано Краснопьорову, Безусу та Маркоскі. А на вістрі атаки несподівано опинився Будник. От такі рішення від Свистуна.

 

Перший тайм на полі була тільки одна команда. І ця команда – "Металіст". Жодного удару навіть у напрямку воріт не завдали ворскляни. Усі переходи через центр поля можна перелічити на пальцях однієї руки токаря, який не дотримувався техніки безпеки. Натомість Вільягра просто не помічав втомленого збірною Селіна і принаймні тричі міг допомагати партнерам відкрити рахунок. Крістальдо дивом не влучив у порожні ворота. Допоміг гострий кут. А ще двічі покинуті голкіпером ворота рятував Чеснаков. Додати сюди моменти, коли на початку матчу Долганський перевів м’яч у поперечку, а на останніх хвилинах тайму двічі рятував після удару Вілліана та добивання Шав’єра – зовсім нерадісна картинка для "Ворскли" вимальовувалась.

 

Окремо слід відзначити дії арбітра. Ні, претензій до підсумкового результату не має бути жодних. Але якість суддівства викликає забагато питань. Не часто можна побачити жовту картку гравцю в моменті, коли суперник розігрує штрафний удар при досить очевидних умовах. Вилучення помічника Маркевича схоже просто на зрив нервів арбітра, хоча хвилиною раніше рефері просто пожалів Барвінко, лише попередивши гравця за стрибок у ноги Даллку. Ну і відверто побоявся фіксувати фол Торреса на Безусі, на останню надію могло тягнути. І це лише за перший тайм.

 

Друга половина гри розпочалась з перехоплення активним Романом м’яча поряд із штрафним майданчиком суперника. Відпустив півзахисник м’яч, що дозволило Пшеничних вибити кулю. Гра продовжується у дуже жорсткому ключі, при відсутності рішучих дій арбітра.

 

На 60-й хвилині вперше мусив рятувати свої ворота Дішленкович – Безус прямим ударом зі штрафного нарешті означив претензії ворсклян на атаку. Відразу після цього чергове порушення правил від Барвінко завершилось повторним попередженням та вилученням. А вже за три хвилини "Металіст" у меншості відкриває рахунок. 25 метрів було до воріт іменинника Долганського, та вони не завадили покласти Шав’єру м’яч точно у верхній кут.

 

Кинулись полтавчани відіграватись, та натомість отримали чергове казна-що від арбітра. Маркоскі в красивому боковому підкаті вибиває кулю у Соси, аргентинець артистично в польоті розводить руками. Це настільки вразило відомого театрального критика Арановського, що він виписує нагороду Йовану – друга жовта перетворюється на червону. І "Ворскла" посипалася.

 

Ще тричі змушували капітулювати Долганського південноамериканські футболісти. Тайсон після невиправданої обрізки Безуса вийшов сам-на-сам з голкіпером і спокійно відправив м’яч у ворота. Шав’єр поцілив з дальньої дистанції прямісінько у дев’ятку. І на завершення Марлос, мов знущаючись пройшов без жодного супротиву до лінії штрафного майданчика і елегантно перекинув капітана гостей. 4:0 – заслужена поразка "Ворскли".

 

Несподівана перемога над "Динамо", дві неоднозначні нічиї з "Зорею" та "Дніпром" схоже вичерпали тренерський фарт Свистуна. Мабуть, замало прохань футболістам зіграти самовіддано та впевнено. Наполегливість на полі може дати результат в одному-двох матчах, а для довгої турнірної дистанції цього явно замало. Чекати рішучих дій від Свистуна чи від керівництва? Поживемо-побачимо.

 

Віталій Сонікссон

Сергій Свистун: "Від Безуса треба вимагати більшого"

 

В.о. головного тренера Ворскли Сергій Свистун визнав перевагу Металіста над його командою після розгромної поразки у Харкові.

Всі бачили, що відбувалося на полі. Поки витримували те, що вимагали і домовлялися з хлопцями, виходило грати. Але позначилося індивідуальна майстерність футболістів Металіста", - сказав Сергій Свистун на післяматчевій прес-конференції.

Наставник Ворскли не цілком задоволений діями лідерів своєї команди. "Сказати, що вони не віддаються на полі, я не можу. Вони віддаються. Але поїздки в збірні вибивають футболістів з колії, - зазначив він. - Селін не в тій кондиції приїхав, і ми чекаємо від нього більшого. Рома Безус, він хоч і не грав у збірній, але його рух не влаштовує тренерський штаб. Хороший і талановитий хлопець, але треба вимагати від нього більшого. Він може набагато краще грати".

 

 

Мирон Маркевич: "Суперник розкрився і з'явився простір"

 

Післяматчева прес-конференція головного тренера ФК "Металіст"

- Начебто результат досить впевнений, але все не так просто було. Довго ми не могли забити, плюс вилучення. Добре, що Шав'єр вчасно забив штрафний і стало легше грати. Суперник розкрився і з'явився простір. Потім хлопці забили ще 3 голи. Я грою задоволений. Але реалізація, особливо в першому таймі, повинна бути краще.

- У цьому сезоні гра і результати "Металіста" нагадують зебру - то чорна смуга, то біла. Немає травмованих гравців у команді, команда практично в бойовому складі. Що необхідно щоб гра стала більш стабільною?
- Ми дійсно з футболістами говорили на цю тему. Тому що хороші матчі чергуються з провальними. Дійсно, як на гойдалках. Треба пережити це, нікуди не дінешся. Також проводжу ротацію складу. У Леверкузені буде інший склад. У нас є головний біль, кого ставити, але ми визначимося.

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода