06.04.2013.
Дніпро (Дніпро) - Ворскла (Полтава)
1 : 2


Прем'єр-ліга


Дніпро 1 : 2 Ворскла
Дніпро (Дніпро) Ворскла (Полтава)
06.04.2013. 17:30
23 тур
Стадіон: Дніпро-Арена (Дніпро) . 14447 глядачів (вміст 31003)
Погода: штучне освітлення, дощ , Температура: 12ºC
Трансляція: 2+2 2+2
 
Суддя: Ярослав КОЗИК (Мукачеве)
Перший асистент: Андрій СКРИПКА (Кропивницький)
Другий асистент: Леонід ЯРМОЛИНСЬКИЙ (Київ)
Перший додатковий асистент: Сергій ЛИСЕНЧУК (Київ)
Другий додатковий асистент: Сергій СКРИПАК (Київ)
Резервний арбітр: Олексій АНДРЄЄВ (Донецьк)
Делегат: Віктор СТАРОВОЙТ (Київ)
Інспектор: Володимир ПЕТРОВ (Харків)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
16 Вр Чехія ЛАШТУВКА Ян 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
3 Зх Чехія МАЗУХ Онджей 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
4 Пз Україна КРАВЧЕНКО Сергій 5 Нп Україна СІЛЮК Сергій
6 Нп Грузія КАНКАВА Джаба 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
8 Пз Бразилія ДЖУЛІАНО Віктор 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
9 Нп Хорватія КАЛІНІЧ Нікола 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
14 Пз Україна ЧЕБЕРЯЧКО Євген 22 Пз Україна КУЦЕНКО Валерій
17 Зх Хорватія СТРІНІЧ Іван 33 Зх Греція ЛАГОС Панайотіс
21 Нп Україна СЕЛЕЗНЬОВ Євген 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
44 Зх Україна ФЕДЕЦЬКИЙ Артем 40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
99 Нп Бразилія МАТЕУС Лейте 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
77 Вр Україна ШЕЛІХОВ Денис 12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро
5 Зх Україна МАНДЗЮК Віталій 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
7 Пз Україна КУЛАКОВ Денис 8 Пз Україна БУДНИК Євген
10 Нп Україна КОНОПЛЯНКА Євген 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
11 Пз Україна ОЛІЙНИК Денис 20 Нп Україна КУНЄВ Роман
19 Пз Грузія КОБАХІДЗЕ Александер 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
28 Пз Україна ШАХОВ Євген 78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій
 
Головні тренери
Іспанія Хуанде РАМОС Україна Сергій СВИСТУН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ШАХОВ Євген
КАНКАВА Джаба
substitution.png 6
МАЗУХ Онджей own_goal.png 20
21 yellow_card.png МАРКОСКІ Йован
КОНОПЛЯНКА Євген
ШАХОВ Євген
substitution.png 46
51 yellow_card.png СІЛЮК Сергій
КУЛАКОВ Денис
МАЗУХ Онджей
substitution.png 61
63 substitution.png САПАЙ Вадим
СІЛЮК Сергій
83 substitution.png КРИВОШЕЄНКО Іван
КУЦЕНКО Валерій
83 goal.png ГРОМОВ Артем
84 substitution.png КУРИЛОВ Олексій
ПЕРДУТА Ігор
ДЖУЛІАНО Віктор goal.png 91

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Дніпро - Ворскла: матч знедолених

 

Дніпро - Ворскла: матч знедолених

 

Дніпро ― Ворскла
6 квітня. Дніпропетровськ. Стадіон Дніпро-Арена. Початок о 17.30.
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве).
Пряма трансляція на каналі 2+2
Прогноз - 2:1.

Цікаво, що потрібно зробити Ворсклі, аби та нарешті забила той клятий один-єдиний гол, після якого, якщо вірити словам півзахисника біло-зелених Павла Ребенка, все піде як треба. Є декілька порад. Можна сходити до церкви, мечеті, синагоги, костелу, звернутися до різних ворожок, провидців, екстрасенсів, шаманів, астрологів. А чого, колись це допомагало Ворсклі, коли та в черговий раз потрапляла в подібні ситуації. За часів Володимира Мунтяна усією командою ходили на прем'єру фільму “Гол”. За Миколи Павлова ходили до церкви, свічки ставили. Можливо і Сергію Володимировичу потрібно повести всю команду в кіно, театр, філармонію чи просто до нічного клубу. Нехай хлопці трохи розслабляться, забудуться  невдачі. Дивись потім згадають, як забивати голи чи бодай створювати гольові моменти.

Можна спробувати ще один варіант ― купити забивного форварда, або негайно вилікувати Янузі. Але, мабуть, такий розвиток подій виглядає фантастичним, адже, знову ж таки за словами наставника ворсклян, у команді є кому грати і забивати. Та й грає команда ніби нічого. А тренеру, як кажуть, видніше. Це уболівальники весь час чогось вимагають, хочуть. Мабуть і самі не знають чого...

Жарти, жартами, але Ворсклі і справді потрібно щось робити. Схоже, що ця проблема без сторонньої допомоги не розв'яжеться сама собою. Чи розв'яжеться, га? На останній грі із Зорею було і смішно і водночас прикро дивитися як на останні хвилини Свистун випустив номінального захисника Курилова в лінію нападу. Що це тренерська задумка чи агонія?

Чого чекати уболівальникам Ворскли від наступного матчу в Дніпропетровську? Ілюзій стосовно позитивного підсумку матчу майже немає. Забити нарешті гол, можливо, й зможе команда, але привести очки з Дніпро-Арени, навряд. Дніпро й так цього року втратив вже стільки, що невдача з Ворсклою може сприйматися як невдача всього сезону. Хоча поточний чемпіонат для дніпрян складувався до нового року дуже успішно. Команда має прекрасні шанси на місце в Лізі чемпіонів, на одному подиху провели підопічні Хуанде Рамоса груповий турнір Ліги Європи. Але настав 2013 рік і осінній Дніпро, як “корова язиком злизала”.

Дніпро вилетів із Єврокубків. У чемпіонаті команда втратила вже 5 очок, причому в двох останніх матчах вони не виграли у команд, які просто повинні були обігрувати. Як наслідок, Дніпро з другого місця скотився на четверте. Цікаво, що самі гравці коментуючи останні невдачі, звинувачують аж ніяк не себе, а погані поля (хоча доля правди тут є, адже галявина на Дніпро-Арені віддалено нагадує футбольне поле), негоду і, звичайно, арбітрів. Мовляв, усі арбітри проти Дніпра. І ні слова про свою гру, яка наразі залишає бажати кращого.

Отож, виходить одні не можуть забивати і вигравати (Ворскла), а іншим (Дніпру) не дають це робити. Якісь знедолені команди зіграють між собою в суботу...

Трохи статистики. У Дніпропетровську за часів незалежних чемпіонатів Ворскла перемагала лише раз. У вже далекому 1998 році. 2 травня завдяки голам Хомина (з пенальті) та Петкова біло-зелені перемогли ― 2:1. Цікаво, що три останні зустрічі закінчилися внічию, а Ворскла взагалі в останнє перемагала Дніпро 21 вересня 2008 року ― у Полтаві ― 1:0. Матч першого кола поточного чемпіонату приніс бойову нічию ― 2:2. Причому гості легко вигравали до 80 хвилини 2:0, але зрештою примудрилися за три хвилини пропустити два голи і матч закінчився внічию.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Ворскла підносить приємний сюрприз

 

Ворскла підносить приємний сюрприз

В одному матчі біло-зелені змогли перервати свої безгольові й безвиграшні серії, які тяглися з минулого року. Крім того, команда змогла перемогти вперше на виїзді з 2 травня 2012 року і вдруге в Дніпропетровську з 1997 року.

Перед матчем півзахисник ворсклян Іван Кривошеєнко сказав, що з такими командами як Дніпро приємно грати. Вони не тільки самі грають, але й дають супернику грати. У матчі з Ворсклою гостинні дніпряни спочатку забили у власні ворота, потім дозволили це зробити ворсклянам, і, зрештою дали полтавцям взагалі виграти. А Ворскла після березневого кошмару приносить приємний сюрприз...

 

Зі стартового свистка підопічні Рамоса почали нав'язувати полтавцям свою гру, намагаючись швидко відкрити рахунок і змусити опонентів грати більш відкрито. Тільки от фортуна цього разу вирішила відвернутися від господарів поля. Для початку пошкодження отримав Джаба Канкава. А на 21-й хвилині за Ворсклу вирішив зіграти Онджей Мазух, незграбно підставив ногу під прострільну передачу Маркоскі з правого флангу. До такому "подарунку" Лаштувка виявився абсолютно не готовий ...

До честі футболістів Дніпра, вони не розклеїлися і, перепочивши пару хвилин, знову пішли в атаку. Для початку Селезньов ледь не дотягнувся до м'яча після передачі з флангу від Матеуса, потім Євгену все ж вдалося відправити м'яч у ворота (зіграв на добиванні після потрапляння Матеуса в штангу), але лайнсмен угледів у цьому епізоді сумнівний офсайд. Ще пару хвилин і Долганський робить сейв після удару Жуліано метрів з шести! Як гсоті зберегли свої ворота в цілості до перерви - питання, на яке відповісти дуже складно.

Після перерви хід гри не змінився. Хіба що з кожною хвилиною господарі йшли вперед все більшими силами. Вийшов на поле після травми Коноплянка, Мазух змінив Кулаков, проте зрівняти рахунок Дніпру все не вдавалося. З часом на половині поля дніпропетровців почало утворюватися все більше вільних зон, що спровокувало кілька небезпечних контратак від суперників. І якщо Долганський продовжував творити чудеса, то Лаштувці довелося знову виймати м'яч зі своїх воріт. Громов відгукнувся на флангову передачу Ребенка і, випередивши Мандзюка і Лаштувку, проштовхнув м'яча за призначенням.

За десять хвилин, зо залишилося до кінця матчу, Дніпро спробував проявити характер, але їх вистачило всього на один м'яч у відповідь. Жуліано обігрався в чужій штрафній з Матеусом і метрів з 10-ти переправив круглого у ворота, але для камбека цього виявилося недостатньо. А ось Ворскла могла ще раз забити, але з вигідної позиції не влучив у ворота Кривошеєнко.

Сергій Свистун: Нам потрібні були очки

 

Сергій Свистун: Нам потрібні були очки

 

- Гра була дуже напруженою. Нам відступати далі нікуди, і «Дніпру» потрібні були очки. Мені гра сподобалася. Спасибі хлопцям за самовіддачу, і нарешті нам посміхнулася удача. Були моменти, коли «Дніпро» не забив, а ми забили. Це - футбол. Таке буває.

 

- Можете відверто зізнатися, на який результат розраховували до гри?

- Якщо візьмемо очко - добре.

 

- Коли останній раз команда грала з такою самовіддачею?

- Останні всі ігри - нехай не вистачало удачі - ми завжди грали з самовіддачею. Якщо ви бачили з «Шахтарем», Києвом, Одесою, Луганськом, ми перегравали у других таймах. Викладалися хлопці повністю, але м'яч не йшов у ворота.

 

Хуанде Рамос: Ворскла забила другий м'яч, і наш гол був уже запізнілим

 

Хуанде Рамос: Ворскла забила другий м'яч, і наш гол був уже запізнілим

- Не дуже хороший матч ми провели; в'язка вийшла гра. Занервували, коли забили у власні ворота. Протягом всього часу, що залишився ми йшли вперед, намагалися забивати. Забили, але гол не був чомусь зарахований. У другому таймі ми виставили всіх гравців лінії атаки, намагалися зрівняти рахунок. Але вийшло так, що Ворскла забила другий м'яч, і наш гол був уже запізнілим. Не вистачило часу, щоб зрівняти рахунок.

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода