03.10.1988.
Ворскла (Полтава) - Миколаїв (Миколаїв)
1 : 0


Друга ліга. 6 зона


Ворскла 1 : 0 Миколаїв
Ворскла (Полтава) Миколаїв (Миколаїв)
03.10.1988. 18:00
47 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 10000 глядачів (вміст 34000)
Погода: штучне освітлення , Температура: 17ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Георгій ІЛЬЯКОВ (Сімферополь)
Перший асистент: І. ЛІСОВОЗ (Севастополь)
Другий асистент: П. БАЮТСЬКИЙ (Севастополь)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна МОРГУН Олег 1 Вр СРСР БРОВАРНИК Антон
2 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій 2 Зх Україна ЛУК'ЯНЧУК Ігор
3 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор 3 Зх СРСР МАТКОВСЬКИЙ Олег
4 Зх Україна КРИВЕНКО Олег 4 Пз Україна ЗІНЧЕНКО Володимир
5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 5 Зх Україна СИЧ Олег
6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 6 Пз СРСР ЯКОВЕНКО Олексій
7 Пз СРСР РОТАНЬ Петро 7 Пз Україна ШИШОВ Віталій
8 Пз СРСР ЮДАНОВ Ігор 8 Пз СРСР БИКОВ Юрій
9 Пз СРСР БОГДАНЕЦЬ Валерій 9 Нп Україна ГОРЯЧЕВ Юрій
10 Нп СРСР РЄЗНІК Юрій 10 Нп Україна ЗУБЧУК Михайло
11 Нп Україна ШАРІЙ Іван 11 Пз Україна БУЗНИК Анатолій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Пз СРСР ЧУРА Василь Нп СРСР СМАГІН Юрій
  Нп Україна ГРОЗОВ Сергій
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Віктор ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ Україна Геннадій ЛИСЕНЧУК

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
? yellow_card.png МАТКОВСЬКИЙ Олег
КРИВЕНКО Олег yellow_card.png ?
РЄЗНІК Юрій goal.png 29
ЧУРА Василь
БОГДАНЕЦЬ Валерій
substitution.png 75
76 substitution.png ГРОЗОВ Сергій
ЗІНЧЕНКО Володимир
76 substitution.png СМАГІН Юрій
ЛУК'ЯНЧУК Ігор

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

До фінішу п'ять турів


«У цілому мирним виявився 47-й тур чемпіонату СРСР серед команд другої ліги: п'ять зустрічей із тринадцяти закінчилися внічию. Лідери ж добилися чергових перемог. «Буковина» у Горлівці розгромила місцевий «Шахтар» — 5:1, а «Ворскла» приймала миколаївський «Суднобудівник» і перемогла з мінімальним рахунком — 1:0. Гол провів на 29 хвилині майстер спорту СРСР Юрій Рєзнік.

У полтавців стало 62 очка. Вони, як і раніше, відстають од «Буковини» на два очка і завтра приймають на своєму полі армійців Одеси…
На прохання футболістів керченського «Оксана» їх поєдинок заключного туру переноситься. Матч відбудеться в Полтаві не 21, а 16 жовтня».


П.КАРНАУХ.
«Зоря Полтавщини» № 229 (17029), 5 жовтня 1988 (середа).

 

ПОЧЕТНАЯ «БАРАНКА», ИЛИ ВРУЧЕНИЕ КАКОГО ПРИЗА «СУДОСТРОИТЕЛЮ» НЕ ГРОЗИТ


«ЕЩЕ, казалось бы, совсем недавно неприметная «Ворскла» тихо несла свои воды в середине турнирной таблицы, не посягая на престижные места и громкие победы. В нынешнем сезоне коллектив как подменили: долгое время полтавчане лидировали, да и сейчас с завидным упорством преследуют «Буковину», известную
больше тем, что ее возглавляет Ефим Школьников.
«Так ведь там Шарий играет», — доискивается причины успеха всезнающий болельщик. Это не такой уж веский аргумент. В каждой команде кто-то из «бывших» играет. Не исключение а, скажем, грустным правилом в этом отношении является милый сердцу «Судостроитель»-88. Вопрос в другом: как играет? Доигрывает или старается во всем помочь команде?
Тот же Шарий был активен на поле с первой и до последней минуты и не единожды ставил в затруднительное положение более молодых по возрасту николаевских защитником. Один из его проходов был остановлен недозволенным приемом. Штрафной удар удачно выполнил Резник, и полтавчане повели а счете — 1:0. С таким результатом матч и закончился, став предметом странной гордости наставников «Судостроителя». Мол, проиграли фавориту на его поле по минимуму. А, скажем, горловчане в этом же туре уступили «Буковине» — 1:5!
Так ведь, как говорится, каждому - свое.
Но в запасе у тренеров николаевцев, как всегда, есть традиционные для сезона отговорки. Быков не попал в пустые ворота, Зубчук был точнее - громко загудела штанга после его удара. Стало быть, если бы матч продлили еще минут этак на тридцать, кто-то мог бы и попасть в ворота семиметровой ширины и двухметровой вышины.
Если же взять грех на душу и согласиться, что это поражение (как, впрочем, и в Черновцах тоже) почетное, то сколько у команды поражений «непочетных»? В Кировограде, Кривом Роге, Павлограде, да мало ли еще где? За весь второй круг «Судостроитель» выстрадал в гостях лишь одно очко в «главном матче» с херсонцами. И вся игра — печальный результат действия «выездной модели». Если бы в лиге был учрежден традиционный для высшей «Приз агрессивного гостя», то «Судостроитель» второй сезон кряду вправе рассчитывать на его антипод - «Приз гостя безобидного».
Имея в активе (вернее, в пассиве) такую награду, невероятными кажутся потуги попасть в лидирующую шестерку команд чемпионата, тут как бы не вылететь за пределы «десятки», привозя с очередного турне по близлежащим городам пометную или иную «баранку».


А. НАСТЕНКО.
«Южная правда», 5 жовтня 1988 (середа).


«Фірмовий» гол Рєзника


«З перших хвилин гри гравці обох команд діяли різноманітно, в гостроатакуючому стилі. На 12-й хвилині воротар гостей Броварник вийшов далеко вперед, це помітив Юданов, який швидко оцінив ситуацію і сильно пробив. Але а останню мить голкіпер гостей дотягнувся до м'яча.
У полтавців тон у грі задавали Резник і Ротань. Їх активні дії змушували захист «Суднобудівника» діяти з повним навантаженням. На 25-й хвилині Резник обігрує двох захисників, пробиває, але м'яч проходить поруч із штангою. Ще через 4 хвилини Прокопиненко точним пасом кидає в прорив Резника, але проти нападаючого полтавців захисники гостей застосовують недозволений прийом — штрафний. Сам потерпілий і покарав гостей за грубість. Сильним і точним ударом Резник забиває красивий м'яч у лівий від воротаря кут воріт. Це десятий м'яч нападаючого «Ворскли».
Другий тайм пройшов у обопільних атаках, гра була динамічною, цікавою, багатою на гострі моменти. Як господарі поля, так і гості мали декілька можливостей забити м’яч у ворота.
Останні хвилини матчу полтавці провели в атаках. На 83-й хвилині гарматний удар Юданова приймає перекладина. На 87-й хвилині Ротань вийшов один на один з голкіпером «Суднобудівника», але в останній момент Броварник переграв нападаючого, відбивши м'яч на кутовий.
З рахунком 1:0 і закінчилася ця цікава гра.
Наступний матч чемпіонату країни «Ворскла» проведе 6 жовтня проти одеського СКА».


А.СТАРЦЕВ,
позаштатний кор. «Комсомольця Полтавщини».
«Комсомолець Полтавщини» № 120 (4836), 6 жовтня 1988 (четвер).
 

Фото гри


881.jpg
"Ворскла" - "Суднобудівник" Миколаїв (Чемпіонат СРСР. 1988. Друга ліга. VІ зона. 45 тур)

Погода