16.10.1988.
Ворскла (Полтава) - Океан (Керч)
3 : 2


Друга ліга. 6 зона


Ворскла 3 : 2 Океан
Ворскла (Полтава) Океан (Керч)
16.10.1988. 15:00
51 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 17000 глядачів (вміст 34000)
Погода: сонячно , Температура: 16ºC
 
Суддя: Михайло СИДОР (Львів)
Перший асистент: Степан ОЛИНЕЦЬ (Львів)
Другий асистент: М. СТАХУРСЬКИЙ (Львів)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр СРСР ЮРКОВЕЦЬ Олег 1 Вр СРСР ПЕЧОРНИЙ Олег
2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій 2 Зх Україна ЗАХАРЯК Ігор
3 Зх Україна КРИВЕНКО Олег 3 Зх СРСР ВОЛКОВ Олександр
4 Пз СРСР РОТАНЬ Петро 4 Зх СРСР ЯНУШАЙТІС Сергій
5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 5 Зх СРСР ГОНЧАРОВ Сергій
6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 6 Зх Україна ПОДУГОРОВ Іван
7 Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван 7 Зх СРСР МАРІНЦОВ Борис
8 Пз СРСР ЮДАНОВ Ігор 8 Пз СРСР СЮСЬКО Володимир
9 Нп СРСР РЄЗНІК Юрій 9 Пз Україна ЧЕРНИХ Геннадій
10 Нп Україна КИСЛОВ Ігор 10 Пз Україна ГУЩАК Всеволод
11 Нп Україна ШАРІЙ Іван 11 Зх Україна АНДРЕЙЧЕНКО Андрій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій  
Пз СРСР ВАСИЛЬЄВ Сергій  
Пз СРСР БОГДАНЕЦЬ Валерій  
Зх СРСР КИТАЙКО Ігор  
Пз СРСР ЧУРА Василь  
   
 
Головні тренери
Україна Віктор ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ Україна Віталій ШАЛИЧЕВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
РОТАНЬ Петро goal.png 29
35 goal.png ПОДУГОРОВ Іван
36 goal.png СЮСЬКО Володимир
КИСЛОВ Ігор goal.png 42
ЧУРА Василь
РЄЗНІК Юрій
substitution.png 46
КРИВЕНКО Олег goal.png 72
БОГДАНЕЦЬ Валерій
РОТАНЬ Петро
substitution.png 75
ДЕЙНЕКО Юрій
ХОДИРЄВ Сергій
substitution.png 75
ВАСИЛЬЄВ Сергій
КРИВЕНКО Олег
substitution.png 80
КИТАЙКО Ігор
ЮДАНОВ Ігор
substitution.png 80

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

«Ворскла» проти «Океану»

«Правда ж, у назвах футбольних команд оригінально звучить їхнє протиборство. Та на зеленому полі стадіону «грізному» «Океану» з міста Керчі так і не вдалося перепинити плин атак полтавської «Ворскли», їхня
зустріч відбулася позавчора у Полтаві. Керченські футболісти не проти були поповнити свій очковий багаж, аби залишити за собою шанси боротися за трете місце в чемпіонаті країни серед українських команд другої ліги. На 36-й хвилині зустрічі після удару колишнього форварда полтавської команди В. Сюська гості повели в рахунку — 2:1. Однак утримати його не зуміли. Ще до перерви І. Кислов встановив рівновагу, а за 12 хвилин до фінального свистка захисник «Ворскли» О. Кривенко забив переможний м'яч — 3:2. А перший м'яч у цій грі провів невтомний ветеран полтавської команди П. Ротань.
Інші матчі передостаннього туру змагань відбудуться сьогодні. Чернівецькій «Буковині» достатньо зіграти внічию з луцьким «Торпедо» на його полі, щоб заволодіти золотими медалями чемпіонів України і перепусткою для участі в перехідному турнірі за вихід до першої ліги. Два суперники — воронезький «Факел» і свердловський «Уралмаш» — уже чекають переможця шостої зони.

Подібний фінальний турнір, але нижчого рангу, розпочався у Кривому Розі. Тут шість кращих команд колективів фізкультури нашої республіки борються за єдину путівку до другої ліги майстрів футболу. Серед них і кременчуцький «Кремінь». Чотирьох його суперників ми називали. А ось шостим фіналістом президія Федерації футболу УРСР назвала Київський армійський клуб.
Таке рішення викликає тільки подив, адже ця команда скомпрометувала себе, зігравши договірний матч, завдяки чому зайняла перше місце у своїй зоні. Потік обурливих листів одержали газети «Советский спорт» і «Спортивна газета». На жаль, і в період перебудови футбольні ділки не хочуть чути голосу громадськості, а продовжують закулісно вершити долю команд.
Повідомляємо результати першого туру змагань у Кривому Розі: «Кремінь» (Кременчук) — «Динамо» (Одеса) — 1:2, СКА (Київ) — «Стахановець» (Стаханов) — 1:2, «Авангард» (Жидачів) — «Нива» (Бережани) — 2:0».

О.КУЛИК.
«Зоря Полтавщини» № 239 (17039), 18 жовтня 1988 (вівторок).


30-а ПЕРЕМОГА «ВОРСКЛИ»

«Гра обіцяла бути цікавою і напруженою. Наші гості, футболісти «Океану», ведуть уперту боротьбу з армійцями Одеси за третє призове місце.
Небезпечні моменти виникали з перших хвилин зустрічі. Запам’яталися удари Шарія, Рєзника. Міг відзначитися Кислов, активно діяв Прокопиненко, але завершальним ударам полтавців бракувало точності.
І ось на 29-й хвилині кращий бомбардир «Ворскли» Іван Шарій зробив точний пас між двох захисників на Петра Ротаня і той свій шанс не упустив — 1:0.
На 35-й хвилині захисник полтавців Кривенко біля штрафного майданчика збиває нападаючого «Океану». Маринцов робить простріл і першим до м'яча встигає Подугоров — 1:1. Другий гол у ворота полтавців метрів з 30-ти забив Сюсько.
Після пропущених м'ячів наші земляки за кілька хвилин провели три небезпечні атаки на ворота гостей, але удари Кислова і Прокопиненка були неточними.
На 42-й хвилині Рєзник головою скинув м'яч на Шарія, той сильно пробив, але воротар парирував. Стрімко набіг на м'яч Кислов і зрівняв рахунок.
У другому таймі команди продовжували грати у високому темпі, обмінялися кількома гострими контратаками. Слушні нагоди відзначитися мав Шарій. Вирішальний гол забив захисник полтавців Кривенко.
Отже, це була 30-та перемога «Ворскли» в чемпіонаті. Останній матч полтавці зіграють сьогодні з севастопольською «Чайкою».

А.СТАРЦЕВ,
позаштатний кор. «Комсомольця Полтавщини».
«Комсомолець Полтавщини» № 125 (4841), 18 жовтня 1988 (вівторок).


«ВОРСКЛА» БЫЛА СИЛЬНЕЕ

«В воскресенье «Океан» проводил очередную игру первенства страны по футболу в Полтаве. По календарю чемпионата матч должен был состояться 21 октября, однако в связи с выездом «Ворсклы» за рубеж встречу перенесли на 16 октября.
После первого тайма наши футболисты выигрывали со счетом 2:1. Голы у «Океана» забили Подугоров и Сюсько. Во второй половине хозяева поля все-таки сумели вырвать победу у керчан со счетом 3:2.
Последнюю игру первенства страны текущего года в шестой зоне второй лиги «Океан» проводит сегодня в Ахтырке против местного «Нефтяника».
Сообщаем результаты тура, который состоялся 13 октября: «Звезда» — «Спартак» — 1:0, «Кристалл» — «Динамо» — 3:0, «Прикарпатье» — «Авангард» — 2:0, «Закарпатье» — «Торпедо» Лц — 5:1, «Буковина» — «Нива» Вн — 8:1, «Нива» Тр — «Подолье» — 3:2, «Торпедо» Зп — «Маяк» — 5:0, «Новатор» — «Шахтер» Гр — 2:1, СКА — «Десна» — 3:2, «Судостроитель» — «Днепр» — 1:0, «Шахтер» Пг — «Ворскла» — 3:2, «Кривбасс» — «Нефтяник» — 2:1».

«Керченский рабочий» №200 (17643), 18 жовтня 1988 (вівторок).

Фото гри


881.jpg

"Ворскла" - "Океан" Керч (Чемпіонат СРСР. 1988. Друга ліга. VІ зона. 48 тур)

Погода