18.10.1988.
Ворскла (Полтава) - Чайка (Севастополь)
0 : 1


Друга ліга. 6 зона


Ворскла 0 : 1 Чайка
Ворскла (Полтава) Чайка (Севастополь)
18.10.1988. 18:00
52 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 8000 глядачів (вміст 34000)
Погода: ... , Температура: 12ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Олександр КАФАДЖИ (Одеса)
Перший асистент: А. КОЗЛОВ (Одеса)
Другий асистент: Віталій КУЛАТОВ (Одеса)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр СРСР ЮРКОВЕЦЬ Олег 1 Вр СРСР РУДИКА Олексій
2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій 2 Пз СРСР БОРИС Василь
3 Зх Україна КРИВЕНКО Олег 3 Пз Україна ЗАХАРОВ Олександр
4 Пз СРСР РОТАНЬ Петро 4 Зх Україна АВЕРКОВ Геннадій
5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 5 Зх СРСР КОВАЛЕНКО Леонід
6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 6 Пз СРСР ПАУКОВ Вадим
7 Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван 7 Пз СРСР ЩЕТІНІН Володимир
8 Пз СРСР ЮДАНОВ Ігор 8 Зх СРСР МІХЄЄВ Олександр
9 Нп Україна КИСЛОВ Ігор 9 Пз СРСР ДІЄВ Сергій
10 Нп СРСР РЄЗНІК Юрій 10 Нп Україна ДЕМЕНТЬЄВ Сергій
11 Нп Україна ШАРІЙ Іван 11 Нп Україна ПАВЛОВ Степан
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Пз СРСР БОГДАНЕЦЬ Валерій Пз Україна ПІСКУН Едуард
Пз СРСР ЧУРА Василь Нп Україна ШАРІПОВ Геннадій
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Віктор ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ Україна Геннадій МАКАРОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КРИВЕНКО Олег yellow_card.png ?
БОГДАНЕЦЬ Валерій
ІВАНЧЕНКО Іван
substitution.png 46
ЧУРА Василь
РЄЗНІК Юрій
substitution.png 46
61 goal.png ПАВЛОВ Степан
75 substitution.png ШАРІПОВ Геннадій
ЩЕТІНІН Володимир
80 substitution.png ПІСКУН Едуард
ЗАХАРОВ Олександр

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ПОРАЗКА «ВОРСКЛИ»

«Футболісти полтавської «Ворскли» минулого вівторка провели на стадіоні «Колос» заключний для себе матч чемпіонату СРСР серед команд другої ліги. Вони приймали севастопольську «Чайку» і, як і в першому колі, на старті сезону, знову поступилися морякам з однаковим рахунком 0:1. На 61-й хвилині, зустрічі гол у ворота наших земляків провів Павлов…
Отже, ситуація на горі турнірної таблиці остаточно прояснилася: «Буковина», якій ще належить зіграти зустріч останнього туру, стала переможцем у шостій зоні. «Ворскла» закінчила всі поєдинки і непохитно займає другу сходинку. Після торішнього 9 місця за підсумками чемпіонату цьогорічний виступ футболістів Полтави найбільш успішний.
Попереду в гравців «Ворскли» зарубіжне турне в Африку, а потім відпочинок».

П. КАРНАУХ.
«Зоря Полтавщини» № 241 (17041), 20 жовтня 1988 (четвер).

Гості виграли, уболівальники програли

«В останньому матчі чемпіонату полтавці зустрілися з севастопольськими футболістами. Матч першого кола завершився перемогою «Ворскли» з рахунком 1:0.
Гості активно розпочали гру. Гостро діяли нападаючі «Чайки» Дементьєв, Дієв, а також кращий бомбардир другої ліги Павлов, на рахунку якого 36 забитих м'ячів.
Небезпечні моменти біля воріт команд-суперниць виникали буквально з перших хвилин гри. Спершу Дементьєв виходить один на один з голкіпером полтавців, але в останній момент Юрковець встигає відбити м'яч на кутовий.
Мали нагоду забити м'ячі Рєзник, Кислов, Ротань. Та, на жаль, цього разу «фірмові» удари Рєзника були неточними. Перший тайм закінчився з рахунком 0:0.
Атаки полтавців підсилилися з виходом на заміну Богданця та Чури, але рахунок відкрили гості. Захисник «Чайки» Захаров чітко виконав штрафний удар, і Павлов у падінні головою забиває гол у ворота Юрковця. Господарі поля підсилили тиск на ворота гостей, з вигідних позицій б'ють Шарій, Кислов, але завершальним ударам бракує точності. Останні хвилини матчу пройшли в жорсткій і навіть жорстокій боротьбі.
Рахунок до кінця гри так і не змінився — 1:0 на користь «Чайки». Це єдина поразка «Ворскли» на своєму полі.
Кращими гравцями було визнано Кислова та Дієва.
Втім, знову доводиться говорити про низький рівень культури полтавських уболівальників. По завершенню гри з трибун стадіону в учасників матчу летіли каміння, сміття, газети. Капітан «Чайки» (до речі, вихованець полтавського футболу) Дієв зазначив: «Друге місце «Ворскли» в чемпіонаті — безперечний успіх молодої команди. Мені приємно, що земляки зробили значний крок вперед, обігравши чимало досвідчених старожилів другої ліги. Але такого дикунства уболівальників я не бачив на жодному стадіоні республіки. Невже така їх «подяка» «Ворсклі» за гру в цьому сезоні?..».

А.СТАРЦЕВ.
«Комсомолець Полтавщини» № 126 (4842), 20 жовтня 1988 (четвер).

ПОБЕДА В ПОЛТАВЕ

«Любители футбола знают, с каким упорством борется за победу в зоне полтавская «Ворскла». Конечно же, полтавчане рассчитывали и на победу в матче с «Чайкой», которым они завершали чемпионат. У «Океана» полтавчане выиграли 16 октября 3:2.
Болельщики «Вореклы», заполнившие трибуны, стали свидетелями упорнейшей борьбы. Несмотря на все попытки хозяев поля захватить инициативу, им этого сделать не удалось.
Второй тайм начался настойчивыми атаками севастопольцев. Одну из них красиво завершил Вадим Пауков. В падении головой он буквально вколотил мяч в сетку ворот «Ворсклы». Шла 48-я минута матча.
Полтавчане, подбадриваемые болельщиками, попытались отыграться. Однако им так и не удалось до конца матча создать ни одного по-настоящему голевого момента у ворот «Чайки». Зато они преуспели в жесткой, порой грубой игре. Результатом ее стали травмы у А. Захарова и В. Щетинина.
Проведя с игровым преимуществом вторую половину матча, футболисты «Чайки» довели его до победы — 1:0. Теперь у «Чайки» 56 очков. При любом исходе заключительного матча в Ахтырке севастопольцы не могут опуститься ниже седьмого места. А это значит, что наша команда завоевала право участвовать в розыгрыше Кубка СССР в 1989 году.
Поражение «Ворсклы» вывело на первое место «Буковину», которая стала недосягаемой.
Вот какое важное значение имел матч в Полтаве.
РЕЗУЛЬТАТЫ ОСТАЛЬНЫХ МАТЧЕЙ 51-го ТУРА
«Звезда» — «Кристалл» — 0:1; «Днепр» — «Шахтер» — 2:1; «Десна» — «Кривбасс» — 1:0; «Нефтяник» — «Океан» — 2:1; «Шахтер» (Гр) — «Судостроитель» — 0:3; «Маяк» — СКА — 0:1; «Нива» (Вц) — «Новатор» — 2:1; «Подолье» — «Торпедо» (Зп) — 2:0; «Авангард» — «Нива» (Тр) — 1:0; «Торпедо» (Лц) — «Буковина» — 1:0; «Динамо» — «Закарпатье» — 1:4; «Прикарпатье» — «Спартак» — 3:0.
Перед последним туром почти все определилось. Победу а зоне одержала «Буковина». На втором месте с 68 очками «Ворскла», третье место заняли армейцы Одессы, четвертое с 59 очками — «Океан». Аутсайдер — горловский «Шахтер».

А. КОЗЬМИН.
«Слава Севастополя», 21 жовтня 1988 (п'ятниця).
 

Фото гри


001.jpg
"Ворскла" - "Чайка" Севастополь (Чемпіонат СРСР. 1988. Друга ліга. VІ зона. 50 тур)

Погода