12.04.1979.
Ворскла (Полтава) - Кристал (Херсон)
0 : 0


Друга ліга. 2 зона


Ворскла 0 : 0 Кристал
Ворскла (Полтава) Кристал (Херсон)
12.04.1979. 22:42
4 тур
Стадіон: Політехнік (Кременчук) . 5000 глядачів
 
Суддя: Станіслав НЕВЕРКЕВИЧ (Харків)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР ДЯЧЕНКО Анатолій Вр СРСР НОВІКОВ Анатолій
Зх СРСР КАРПЕНКО Борис Зх СРСР БЕДА Анатолій
Зх СРСР ЧИЧИКОВ Григорій Зх СРСР САПЕЛЬНЯК Олександр
Зх СРСР МАРМАЧ Юрій Гравець відсутній у базі даних.
Зх СРСР БАХУРИНСЬКИЙ Петро Пз СРСР ПИСАКОВ Віктор
Пз СРСР ВАКУЛЬЧУК Олег Зх СРСР ЧЕРКАСОВ Сергій
Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван Пз СРСР САЛАБУДА Леонід
Пз СРСР КУЛІШ Анатолій Пз СРСР ШЕВЧЕНКО Сергій
Зх Україна МАХИНЯ Юрій Нп СРСР ВАРАВЕНКО Федір
Пз СРСР ДІЄВ Сергій Пз СРСР ВАСЮТИЧ Олександр
Нп СРСР ВОЙТЕНКО Володимир Нп СРСР БОНДАРЕНКО Юрій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Нп СРСР ОНИЩЕНКО Анатолій Пз СРСР СЕРЕДЕНКО Олександр
Нп СРСР КИРИЧЕНКО Євгеній  
Зх СРСР ПАЛІЄНКО Юрій  
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Станіслав БАСЮК СРСР Віктор ЛУКАШЕНКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ОНИЩЕНКО Анатолій
ВАКУЛЬЧУК Олег
substitution.png ?
КИРИЧЕНКО Євгеній
КУЛІШ Анатолій
substitution.png ?
ПАЛІЄНКО Юрій
МАХИНЯ Юрій
substitution.png ?
70 substitution.png СЕРЕДЕНКО Олександр
ШЕВЧЕНКО Сергій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ЗНОВУ НІЧИЯ


«Полтавський «Колос» провів свій черговий календарний матч на першість країни в другій лізі з херсонським «Кристаллом». Херсонці здавна вважаються «незручним» суперником для полтавців. Починаючи з 1969 року «Колос» двадцять разів зустрічався з «Кристалом». Підсумок цих зустрічей на користь херсонців. Вони здобули 12 перемог і 4 матчі звели внічию. Отже, лише 4 рази полтавцям вдавалось в цих зустрічах записати на свою користь по два очка.
І от 21 зустріч... Вона проходила в Кременчуці на стадіоні «КрАЗ». Перші двадцять хвилин футболісти із Херсона володіли ініціативою. Вони штурмували ворота полтавців. Полтавці в свою чергу періодично контратакували, чим далі, тим більше активізуючи свої дії. Та штурм був безрезультатним. В результаті нічия — 0:0.
Після чотирьох матчів, проведених «Колосом» в новому сезоні, на його рахунку дві нічиї і дві поразки. Хочеться сподіватись, що наступні матчі принесуть нарешті довгождану перемогу полтавцям. Але, звичайно, вона не прийде сама. Її треба завоювати. А для цього — діяти більш енергійно, продумано, ініціативно, ніж де було досі».


А.НАДІН,
суддя республіканської категорії з футболу.
"Зоря Полтавщини" № 87 (14187), 14 квітня 1979 (субота).


ЗНОВУ НІЧИЯ


«У Кременчуці на стадіоні «КрАЗ» полтавський «Колос» провів черговий матч чемпіонату країни з футболу проти херсонського «Кристала». Перший тайм пройшов у маневреній боротьбі з деякою перевагою гостей, серед яких виділялися Олександр Васютич та Федір Варавенко. Саме ці нападаючі кілька разів наполегливо турбували захисні порядки полтавців. Лише чітка гра захисників та воротаря Анатолія Дяченка звела їх старання нанівець.
Згодом полтавці змогли налагодити свої атаки. Під кінець тайму вони стали загрозливими. Міг відзначитися дебютант «Колоса» Юрій Махиня. Двічі він мав нагоду послати м'яч у ворота «Кристала» і в обох випадках не досяг бажаного.
Другий тайм пройшов при перевазі полтавців, але успіху вони так і не добилися. Відчувається, що не всі ланки команди досягли повного взаєморозуміння. Так другу гру «Колос» на своєму полі закінчив нічиєю, цього разу — 0:0.
Наступні матчі полтавці проведуть в Чернівцях та Хмельницькому. 26 квітня в Кременчуці вони гратимуть з нікопольським «Колосом».


В.СЛЮСАР.
«Комсомолець Полтавщини» № 45(3266), 14 квітня 1979 (субота).


Невдале турне


«Невдалим виявилась турне до Полтави. Нічия — 0:0. Тепер вони після чотирьох ігор мають у своєму активі чотири очки».


«Наддніпрянська правда» №87 (15998), 14 квітня 1979 (субота).


Бойова нічия


«Поєдинок «Кристала» з полтавським «Колосом» проходив у Кременчуку. Грати довелось на неякісному мокрому після дощу полі. Херсонці одразу ж пішли в атаку і добру половину першого тайму тримали під обстрілом полтавчан.
У другому таймі малюнок гри не змінився. Гра закінчилась нульвою нічиєю».


«Ленінський прапор» №75 (2319), 14 квітня 1979 (субота).


Зі старту — в лідери


«Відбувся черговий тур першості країни серед футбольних команд другої ліги. Ось його результати: «Авангард» — «Автомобіліст» — 2:0; «Торпедо» — «Суднобудівник» — 1:0; «Hовaтop» — «Металург» — 4:1; «Шахтар» — «Колос» (Н) — 0:1; «Спартак» — «Буковина» — 0:2; Локомотив» — «Поділля» — 3:1; «Колос» (П) — «Кристал» — 0:0; «Фрунзенець» — «Кривбас» — 1:3; СКА (К) — СКА (Л) — 1:0; «Десна» — «Говерла» — 1:1; «Зірка» — «Океан» — 1:1; «Дніпро» — «Атлантика» — 1:1.
Після чотирьох зустрічей турнірну таблицю очолює срібний призер минулорічної першості нікопольський «Колос». Його футболісти однаково добре грають і вдома і на виїзді. Жодної поразки і на рахунку «Кривбасу». В двох останніх зустрічах на чужих полях наша команда зіграла внічию з полтавським «Колосом» одержала переконливу перемогу над сумським «Фрунзенцем». Якщо «Колос» і «Кривбас» знаходяться серед лідерів то ще один представник Дніпропетровщини, дебютант другої ліги дніпродзержинський «Металург» замикає турнірну таблицю.
Добре почали чемпіонат футболісти «Буковини», армійці Києва і Львова. Краще, ніж торік, виступають «Атлантика» і «Новатор». А от команди Херсона і Кіровограда займають поки що незвичні для себе місця. Але чемпіонат тільки стартував , і головні матчі попереду.
Приємцо, що «Кривбас» зі старту йде серед лідерів. Сподіваємось на змістовну гру і в наступних матчах. 17 квітня наша команда приймає на своєму полі футболістів спортивного клубу армії міста Києва».


С. АЗАРКІН, член президії міської федерації футболу.
«Червоний гірник» №74 (14297), 17 квітня 1979 (вівторок).

Фото гри


Погода