05.10.1979.
Ворскла (Полтава) - Шахтар (Горлівка)
4 : 1


Друга ліга. 2 зона


Ворскла 4 : 1 Шахтар
Ворскла (Полтава) Шахтар (Горлівка)
05.10.1979. 18:00
38 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 3000 глядачів (вміст 34000)
Погода: ...
 
Суддя: Володимир ГЛАЗКОВ (Луганськ)
Перший асистент: Євгеній МОГИЛЬНИЙ (Луганськ)
Другий асистент: Олександр ЄФРЕМОВ (Луганськ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр СРСР ДЯЧЕНКО Анатолій 1 Вр СРСР ЗИБЕНКО Вадим
2 Зх СРСР КАРПЕНКО Борис 2 Зх СРСР МОЧАЛОВ Юрій
3 Зх Україна МАХИНЯ Юрій 3 Зх СРСР КАПУСТІН Сергій
4 Зх СРСР МАРМАЧ Юрій 4 Пз СРСР ЄЗЕПКО Костянтин
5 Нп СРСР ОНИЩЕНКО Анатолій 5 Зх СРСР РУВНЯК Анатолій
6 Пз СРСР ВАКУЛЬЧУК Олег 6 Пз СРСР ХАРЧУК Володимир
7 Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван 7 Зх Україна БЕЛАН Микола
8 Пз СРСР КУЛІШ Анатолій 8 Нп СРСР РОНСЬКИЙ Володимир
9 Пз СРСР ДІЄВ Сергій 9 Пз СРСР БОНДАРОВСЬКИЙ Володимир
10 Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій 10 Нп СРСР СУШИЙ Володимир
11 Нп СРСР ВОЙТЕНКО Володимир 11 Нп СРСР УСТІЧ Станіслав
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Пз СРСР ГОРДЕЙ Дмитро  
Зх СРСР ЧИЧИКОВ Григорій  
Пз СРСР ДІГТЯР Олександр  
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Станіслав БАСЮК СРСР Юрій АНАНЧЕНКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЧИЧИКОВ Григорій
МОСКАЛЕЦЬ Юрій
substitution.png ?
ДІГТЯР Олександр
ВОЙТЕНКО Володимир
substitution.png ?
КУЛІШ Анатолій goal.png 30
ОНИЩЕНКО Анатолій goal.png 52
54 goal.png МОЧАЛОВ Юрій
ГОРДЕЙ Дмитро
КУЛІШ Анатолій
substitution.png 65
ІВАНЧЕНКО Іван goal.png 70
ВАКУЛЬЧУК Олег goal.png 75

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Взяли реванш


«У черговому матчі на першість країни з футболу серед команд другої ліги класу «А» полтавський «Колос» приймав на своєму полі команду «Шахтар» з міста Горлівка.
Суперник це для полтавців — «важкий». Ось дані статистики. Команди зустрічаються між собою вже п'ятнадцять разів. З них у семи матчах перемогу здобув «Шахтар», п'ять перемог - на рахунку «Колоса» і три матчі закінчилися внічию. До цього слід додати, що в першому колі чемпіонату цього року горлівьські футболісти на своєму полі перемогли полтавців з рахунком 3:0.
В зустрічі, про яку йде мова, «Колос» зробив все можливе, щоб реабілітувати себе в очах своїх прихильників. З перших хвилин матчу відчувалось непереборне бажання наших земляків будьщо взяти реванш за поразку у першому колі. Хоч «Шахтар» вживав заходів, щоб погасити наступальний запал господарів поля, йому це не дуже вдавалось. Перевага полтавців була відчутною. Перший гол, який спеціалісти вважають і найкрасивішим у цьому сезоні, в акробатичному стрибку забив у ворота «Шахтаря» Анатолій Куліш. Глядачі довго вітали футболіста. Після перерви Анатолій Онищенко збільшив результат. Це його перший гол за час виступів у команді «Колос».
Гостям вдалося через дві хвилини після цього відквитати один гол, але на цьому результативність їх дій була вичерпана. Зате полтавці продовжували натиск. Третій гол забиває Іван Іванченко, а потім Олег Вакульчук збільшує рахунок до 4:1. З таким результатом і закінчився цей надзвичайно цікавий матч, що приніс багато приємних хвилин полтавцям — любителям футболу. Тепер «Колос» має 41 очко після 38 матчів і вперше за багато років позитивний баланс голів — 41-40.
Попереду у полтавців чотири матчі на виїзді — в Житомирі, Вінниці, Кіровограді і Черкасах. Потім — 1 і 4 листопада полтавці проведуть два останніх матчі на своєму полі з командами СКА (Київ) і «Десна» (Чернігів). В заключних іграх чемпіонату «Колос» виступить у Севастополі і Керчі, а розиграш першості країни закінчиться для наших земляків 14 листопада».


А.НАДІН, суддя республіканської категорії з футболу.
"Зоря Полтавщини" № 233 (14333), 9 жовтня 1979 (вівторок).


Щедрість нападаючих


«Полтавський «Колос», який до цього займав 11-е місце в турнірній таблиці, зустрівся минулої п'ятниці на своєму полі у черговому матчі першості СРСР з горлівським «Шахтарем». Це був, мабуть один з кращих матчів полтавців у нинішньому сезоні, бо яскраво показав індивідуальні можливості, майстерність кожного футболіста і команди в цілому.
Лише на початку зустрічі гості інколи зважувались увійти у штрафний майданчик «Колоса», але то були епізодичні моменти. Заволодівши центром поля, полтавці вже до кінця поєдинку не випускали своєї ігрової переваги. 

Одержавши точну передачу від Юрія Москальця, нападаючий Анатолій Куліш, стоячи спиною до воріт, в падінні через себе забив гол.
У другому таймі полтавці повністю господарювали в штрафному майданчику «Шахтаря», де щоразу виникали загрозливі моменти. Один з них і використав молодий гравець «Колоса» Анатолій Онищенко, забивши свій перший м'яч в іграх за команду майстрів.
Гості у відповідь теж організували комбінацію, і їхній захисник Юрій Мочалов забив м'яч у ворота «Колоса».
Нападаючі полтавців незабаром знову порадували своїх прихильників. використавши чудову передачу Володимира Войтенка, Іван Іванченко забиває третій м'яч у ворота «Шахтаря».
Останню крапку в матчі поставив Олег Вакульчук, забивши четвертий м'яч.
Отже, «Колос» переміг — 4:1. Вперше в цьому сезоні команда добилася плюсової різниці забитих і пропущених м'ячів — 41-40. Наступні матчі полтавці проведуть на виїзді в Житомирі, Вінниці, Кіровограді, Черкасах».


В.СЛЮСАР.
«Комсомолець Полтавщини» № 121 (3342),
9 жовтня 1979 (вівторок).

Фото гри


Погода